ciecieciecie 0 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Mam dwie kości Goodramów 1600mhz nie wiem w czym rzecz ale kiedy podpinam je do slotów 1/3 jedna z kosci nie działa, jak zamienie miejscami to dzialaja na odwrót - jakby ta jedna nie działała na tym jednym slocie. Jak kupie trzecią kostke (jak gram np w gta to zdarza mi się dojść do 100% zużycia pamięci więc tak dla świętego spokoju chce kupić) to obojetnie na który slot ją wsadze moge mieć na np 1/2/4 wsadzone? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Możesz... Cytuj Link to post Share on other sites
ciecieciecie 0 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 No a odpowiedź na to główne pytanie? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Pytamie jest dla mnie zbyt trudne ale jeżeli po zamianie miejsc działają obie to nie widzę problemu.... Cytuj Link to post Share on other sites
TheXanvis 6 Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 " jak zamienie miejscami to dzialaja na odwrót" ja to rozumiem bardziej tak, że gdy zamieni tę pamięć ze slotu 1 (pamięć nr 1) z pamięcią ze slotu 3 (pamięć nr 2) to wtedy nie działa jemu pamięć w drugim slocie czyli ta, która uprzednio była w slocie 1, a ta która była w slocie 3 działa w slocie 1. Wsadź może tą ze slotu 3 do slotu 2 i zobacz czy wtedy czyta ci obydwie. Twoja płyta obsługuje Tripple Channel? Cytuj Link to post Share on other sites
ciecieciecie 0 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Obsługuje 4 kanały. Miałem na początku jedną kostke 4gb wsadzoną do 1 slotu, dokupiłem drugą i próbowałem ją włożyć do 3 slotu. W żaden sposób nie mogłem jej tam wsadzić więc zamieniłem je miejscami. Tą pierwszą wsadziłem do trójki a drugą do jedynki. Ta w jedynce nie działała więc przełożyłem je do 2/4. Nie przeszkadza mi to tak naprawdę w użytkowaniu komputera ale jestem strasznie ciekaw co mogło to spowodować, bo wyglądają przecież identycznie, sloty tak samo ale jednak nie pasują... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts