Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy to zabrudzenie da radę usunąć bez rozkręcania bloku (ma plombę)?

http://scr.hu/5oqf/ep8d5

Blok kupowałem stąd:

http://allegro.pl/blok-wodny-ek-water-blocks-ek-fc-r9-290-x-i5478927868.html

Gość jak do niego dzwonie że zabrudzony jak cholera i chciałbym zamianę na inny śmieje się ciągle i mówi blok kupił pan używany i było zdjęcie na allegro.

Czy ten z allegro jest taki jak ten u mnie? Wątpię.

Doradzi jakiś wyjadacz jak to usunąć w jak najmniej inwazyjny sposób?

'zmienic prace wziac kredyt'

Sprawdz czy blok nie przecieka nigdzie jezeli nie to zerwij plombe i rozkrecaj wyszoruj szczoteczka do zebow z plynem do naczyn  przeplucz destylka wysusz i zloz spowrotem :)

Dokłądnie jeżeli blok jest szczelny to się raczej już nie rozszczelni. A jak by się rozszczelnił to wymieniasz uszczelke i po problemie.

Dziwne że blok ma plombę bo u mnie na EK-VGA Supremance żadnej plomby nie ma.

A jak nie chcesz go rozkręcać to próbuj przyłożyć do kranu woda na maks i ciśnienie wody zawsze coś wypłucze.

Edytowane przez thcmaniac

@Overclock666G

Tak jaki pisaliśmy na PW tez brałem blok od tego gościa, miał jeszcze chyba ze trzy sztuki. Odbierałem osobiście i na miejscu i wybrałem najmniej zabrudzony bloczek.

Jednak mój egzemplarz musiałem rozkręcić i go wyczyścić. Bez obaw, rozkręcaj i szoruj ;-)

Edytowane przez policeman

Tak, miałem plombę, ale jej usunięcie bez uszkodzenia jej nie stanowiło większego problemu.

Blok doczyściłem metodą chałupniczą - taką jak opisał Adrian: szczotka + płyn do mycia naczyń, a na koniec dokładne płukanie destylką.

PS: mój blok był mniej uwalony od Twojego i cały proces zajął może z 30 min. Ostatnio sprzedałem mój blok za jakieś śmieszne pieniądze, gdybyś pisał, że szukasz bloku na GPU....

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...