Overclock666G 133 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Czy to zabrudzenie da radę usunąć bez rozkręcania bloku (ma plombę)? http://scr.hu/5oqf/ep8d5 Blok kupowałem stąd: http://allegro.pl/blok-wodny-ek-water-blocks-ek-fc-r9-290-x-i5478927868.html Gość jak do niego dzwonie że zabrudzony jak cholera i chciałbym zamianę na inny śmieje się ciągle i mówi blok kupił pan używany i było zdjęcie na allegro. Czy ten z allegro jest taki jak ten u mnie? Wątpię. Doradzi jakiś wyjadacz jak to usunąć w jak najmniej inwazyjny sposób? Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 'zmienic prace wziac kredyt' Sprawdz czy blok nie przecieka nigdzie jezeli nie to zerwij plombe i rozkrecaj wyszoruj szczoteczka do zebow z plynem do naczyn przeplucz destylka wysusz i zloz spowrotem Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Dokłądnie jeżeli blok jest szczelny to się raczej już nie rozszczelni. A jak by się rozszczelnił to wymieniasz uszczelke i po problemie. Dziwne że blok ma plombę bo u mnie na EK-VGA Supremance żadnej plomby nie ma. A jak nie chcesz go rozkręcać to próbuj przyłożyć do kranu woda na maks i ciśnienie wody zawsze coś wypłucze. Edytowane 7 Lipca 2015 przez thcmaniac Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Hmm a jakbym do środka nalał full octu i zostawił to na noc i nastepnego dnia wypłukał z 3 razy destylką będzie ok? Jutro po 15 będę miał kartę i do tego czasu chciałbym go doprowadzić do ładu. Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Farfocli z finów bez rozkręcenia bloku nie usuniesz. Nie dygaj się i rozkręcaj. Z resztą tego czerwonego nalotu bez polerki też się nie pozbędziesz Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) @Overclock666G Tak jaki pisaliśmy na PW tez brałem blok od tego gościa, miał jeszcze chyba ze trzy sztuki. Odbierałem osobiście i na miejscu i wybrałem najmniej zabrudzony bloczek. Jednak mój egzemplarz musiałem rozkręcić i go wyczyścić. Bez obaw, rozkręcaj i szoruj ;-) Edytowane 7 Lipca 2015 przez policeman Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 polic a jak ty go czyściłeś? Szczotka+płyn do naczyń? Też miałeś plombę? Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Tak, miałem plombę, ale jej usunięcie bez uszkodzenia jej nie stanowiło większego problemu. Blok doczyściłem metodą chałupniczą - taką jak opisał Adrian: szczotka + płyn do mycia naczyń, a na koniec dokładne płukanie destylką. PS: mój blok był mniej uwalony od Twojego i cały proces zajął może z 30 min. Ostatnio sprzedałem mój blok za jakieś śmieszne pieniądze, gdybyś pisał, że szukasz bloku na GPU.... Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 http://scr.hu/5oqf/94k3jhttp://scr.hu/5oqf/9ycjy Powyżej zdjęcia z czyszczenia i jak gość się głupawo śmieje i twierdzi że jest taki jak na aukcji to pozdrawiam. Nie polecam od niego kupować bloków. Poza tym taki brud przynajmniej w minimalnym stopniu musiał blokować przepływ bo widać ile tego było. Link to post Share on other sites
sebbo98 658 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ale kupiłeś używkę blok, widać, że miał syf w środku.. pomimo tego, że nie dostałeś tego ze zdjęcia mogłeś spodziewać się czegoś takiego Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Blok to blok. Kawał metalu Wyczyściłeś, będzie śmigał aż miło. Nie masz się czym przejmować. Temat do zamknięcia? Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Nom wyczerpany na to wychodzi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts