koszatniczki555 1 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Cześć! Zastanawiam się nad wyborem klawiatury do komputera. Zależy mi na płaskich klawiszach i podświetleniu całych klawiszy. Musi być przewodowa z wejściem USB. Cena do 150zł, max. mogę dać 200 - ani grosza więcej W najlepszym przypadku niech będzie w sklepie ram.net lub saturion.pl Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Za 180 zł masz świetną Microsoft Sidewinder x6 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Microsoft Sidewinder X6? Ale nie ma płaskich klawiszy. Razer Arctosa nie jest podświetlana... Dopłać do Razer Lycosy Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Razer Lycosa - Ładna, płaska, podświetlana - lecz za droga Microsoft Sidewinder x6 - nie ma płaskich klawiszy Czekam na dalsze propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Omega Cassiopeia, ale to gó**o i się rozleci po 3 miesiącach użytkowania. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 1 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Nie ma rewelacji w ustanowionym budżecie. Zweryfikuj oczekiwania i kwotę. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Nie ma rewelacji w ustanowionym budżecie. Zweryfikuj oczekiwania i kwotę. Ok. Przypuśćmy, że cudem zdobędę 250zł .Jakie klawiaturki będą najlepsze w tym zakresie cenowym? Na razie podoba mi się Razer Lycosa Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Możesz też rzucić okiem na Sidewindera x4, ale on chyba też nie ma płaskich klawiszy. Jest jeszcze Logitech Illuminated, ale to droga klawiatura. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 http://www.saturion.pl/index.php/produc ... nated.html Klawiatura, którą aktualnie używam. Jednak trzeba wiedzieć, że pomimo wyśmienitej jakości jest delikatna. Może Razer będzie dla autora lepszym wyjściem: http://www.euro.com.pl/klawiatury-kompu ... from=ceneo Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
bonjour 0 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Fakt, że SideWindery mają wysokie klawisze, ale dla mnie to jest bardzo wygodne. Wciśnięcie jest bardzo wyraźne i nie ma możliwości przypadkowego kliknięcia. Myślę, że warto, abyś poszedł do MM czy gdziekolwiek i sam pomacał kilka modeli ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Polecam Microsoft SideWinder X4. Sam mam tą klawiaturę i muszę przyznać, że za tą cenę nie ma nic lepszego z podświetleniem. Jako ciekawostkę napiszę, że w tej klawiaturze można wcisnąć 26 klawiszy jednocześnie i się nie zablokuje:) Sprawdziłem i faktycznie działa. Skok klawiszy jest trochę większy niż w laptopach. Sam szukałem klawiatury podświetlanej z niskim skokiem klawiszy. Po przeczytaniu wielu recenzji wybrałem SideWinder X4, nie żałuję. Kupiłem nową za 140zł z wysyłką na allegro. Szkoda, że nie ma niebieskiego podświetlenia, ale czerwone też jest ładne. Dobre jest też to, że podświetlane są same klawisze, a nie przestrzeń pomiędzy nimi jak w X6. Jeśli masz jakieś pytania to pisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Magellan 13 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Microsoft sidewinder x4 mam i polecam bardzo ładne podświetlenie i klawisze nie są takie wysokie za 150zł wyrwiesz jak poszukasz Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ok. Z tych wszystkich klawiatur podoba mi się Logitech Illuminated 265zł i Razer Lycosa 241zł. Która z nich była by lepsza? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Logitech ma niestandardowy układ klawiszy. Razer - nie wiem. Słyszałem, że klawiatury Razera szybko się psują, ale do końca nie ufam swojej pamięci - lepiej poszukaj opinii. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Wybiorę jednak Razera. A tak przy okazji jaka myszka była by dobra do grania? Na razie podoba mi się Razer DeathAdder Respawn. Co o niej sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Gigabyte M8000X lepsza. A jak Deathadder to tylko wersja pierwsza, czyli już nie dostępna w sklepach. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Gigabyte M8000X lepsza.To super. To biorę myszkę Gigabyte i klawiaturę Razer Lycosa Gaming. Wielkie dzięki za pomoc . Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ja brałbym Qpada 5000. Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ja brałbym Qpada 5000.Jakoś ten Qpad mało dostępny. A ten Gigabyte M8000X jest zły(wizualnie mi się bardzo podoba)? Z chęcią obejrzę jeszcze jakieś propozycje w tej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 2 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 tutaj masz rewelacyjną recke http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/G ... -2813.html sam się dziwie że to mini recenzja gdy takich "ogólnodostępnych" recenzji brakuje na benchmarku porównanie praktyczne Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-qpad- ... 10456.html Nie jest taki słabo dostępny. Ja bym go brał ze względu na kształt (bardzo mi pasuje). Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Czemu te wszystkie klawiatury (Microsoft i Razer) mają ten mały ENTER nie umiem pisać na takiej klawiaturze, po prostu wciskam \ zamiast entera Natomiast Logitech też u mnie odpada ze względu na obcięty lewy Shift. Może się wydawać że to szczegóły ale jednak bardzo przeszkadzają w pracy. Do tego entera to może bym się przyzwyczaił ale krótki lewy shift dyskwalifikuje klawiaturę całkowicie. Co do Omega Cassiopeia to przyznam się że używam jej teraz nie jest najgorzej. Ale jednak to nie to co stary Logitech UltraX. Skok klawiszy tragiczny trzeba celować w jego środek aby go wcisnąć. Wziąłem ją przypadkowo bo miała podświetlenie ale chyba długo już u mnie nie będzie gościła. Więc temat trzeba podtrzymać bo też rozglądam się za podświetlaną klawiaturą Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ja już się do mniejszego entera przyzwyczaiłem, bo dość często używam laptopa i musiałem się trochę też przestawić, ale małego shifta faktycznie bym nie mógł zdzierżyć. Jeśli chodzi o Microsoft X4 i X6 to trzeba się też przyzwyczaić do szerszej spacji, na początku to sprawia problem i zamiast polskich liter są spacje . Cytuj Link to post Share on other sites
koszatniczki555 1 Napisano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ja też miałem problemy z małym enterem, ale po 2 dniach się przyzwyczaiłem. Czytałem opinie o klawiaturze Razer Lycosa Gaming i dużo osób mówi, że jest godna polecenia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts