Skocz do zawartości

Pomocy ! Jak być dobrym w CS :GO ?

Recommended Posts

Witam !

Na początku zaznaczę że poruszę kilka kwestii. będzie trochę zabawnego płaczu i narzekania ale mam nadzieję że ktoś przeczyta do końca :)

1. Gram w CS:GO od ponad roku mam nabite 700h z małym hakiem i rangę Gold Nova Master ( G4 )  i 190 win mixów. Dzień w dzień trenuje by być lepszym, dziennie ubijam około 500 botów + AIM mapki. 

Zaczynałem od Silver 1 do ponad 400h i 110 win mix siedziałem w silver 3 wtedy zacząłem trenować i  wszystko zaczęło iść dużo szybciej niż poprzednio  w ciągu 300h i 80 mixów  wbiłem G4  a było to miesiac temu,czułem ,że wszystko już jest w miarę ok i od tamtego czasu coraz więcej trenuje i nie idzie poprostu NIC. Od miesiąca kombinuje ze wszystkim zmieniam celowniki rozdziałke z 4:3 na 16:9 lub 16:10, zabijam boty jak głupi samymi pestkami z ak potrafię ubić 200 ruchomych w ciągu 4 minut do tego strzelam na aim_map_csgo2 ( to co pokazywał izak ) w 3/4 przypadków wchodzi  90/100 strzałów.

Wszyskto niby pięknie wchodzę na mixa nie ważne czy faceit  normal z ruskami w teamie czy z kolegami gram jak warzywko ... statystyki na koniec większości  mixów  koło 14:3:25. Jeszce czasem spotka się jakiegoś kastrata co spami że jest się boostowanym  silwerkiem. Bardzo prosiłbym o jakieś rady bo już nie wiem co dalej robić.

2.Nie wiem co Valve zrobiło ale coś zepsuli. od roku cały czas mam gdzieś 200 znajomych na steam kiedyś były same silvery jak był jakis goldzik 3-4 to kozak a jak ktoś miał MG1 to juz wogóle wygrał CS GO  a teraz to każdy dzieciak co usłysz o cs go pogra 50 h  i już MG1 lub g4. Strzelać umie prawie każdy ale movement  większości nowych jest poprostu żałosny typy potykają się o każdy schodek, obijają się barkami o futryny ale staty na koniec mixa mają 30:5:15 ... ( nie jest to popularny ból du*y )

Tak patrze oglądam sporo meczy wyższych rang MG1 - Globale i stwierdzam że z movementem u mnie nie najgorzej celownik niby też trzymam cały czas na głowie lecz nie nie wchodzi.

Nadaje się jeszcze żeby coś osiągnąć w tym CS czy już tylko do rzucania wabików się nadaje ?

Bardzo proszę  o pomoc :)

Pozdrawiam

Mogę się założyć,że nawet nie chodzi o to,czy umiesz strzelać czy nie,po prostu nie potrafisz się ustawić i myśleć dobrze w grze.Według mnie to jest podstawą.Sam mam Supreme i skupiam się na myśleniu  

Zobacz np : mirage  BS A masz tylko pod drewnem ninja, ninja 2 , schody i za Ct już w silverkach wszyscy tam sprawdzają i wylatuja prawie z pre fire więc to nie ma większego sensu myśleć trzeba jak sie clutcha robi  oczywiście przy obronie BS ale tam tlyko sie stoi i czeka aż coś wychyli

Z mojej strony - zaczynałem jako silver 2. Nie szukaj pisiont groszy, poznaj mapy, działaj nielogicznie i dywersyjnie, nie próbuj nałapać kili za wszelką cenę, graj ze znajomymi najlepiej ts albo coś w ten deseń, zmień sobie celownik na taki jaki Tobie najbardziej odpowiada, Ustaw grafikę w taki sposób, żebyś Ty miał komfort, ale też żebyś lepiej widział. Skup się porządnie, patrz na minimapę, graj najbardziej chaotycznie jak się da to dezorientuje wroga, a przy okazji obniża morale :) No i tak Elite master guardian... A w ogóle nie ćwiczę aima ani na botach...

90/100 ale na jakich ustawieniach? Jaka masz mysz i podkładkę? Jaka czułość myszki oraz dpi? Ping w grze? 

Mysz a4tech  x7 oscarx748k sensor avago podkładke a4tech x7 czułość od dawna 450dpi i czułość w grze 1.9 -2.0  Mam światłowodowy ping 5 - 35 :) 90/100 na ustawieniach  takich że jak cie respi to zmieniam tylko  ilość strzałów na 100  i idę na 3 poziom

To zmień czas kropki na 0.5 i odstępy pomiędzy kropkami na 0.25. Wtedy te Aim mapki coś dadzą.Pow

Powiem Ci teraz faktycznie jest cieżej zrobiłem sobie to 10 razy i wszyskto było w granicach 30-40 :) mam nadzieję że jak to bardziej potrenuje będą lepiej fragi wchodzić :)

DM i aimy to podstawa (jak chcesz pocwiczyc sam reflex to biegaj na DM bez dzwieku i ewentualnie pusc sobie jakies mp3),  taktyki z druzyna sa spoko, ale niestety to sie wtedy trenuje jak sie ma stala 5tke a nie randomowo ze znajomymi; poza skillem wazne jest jeszcze pilnowanie radaru - jak masz boty w teamie to ci nie dadza info ale jak padnie to i tak gdzies tam wroga na radarze wyczaisz (troche lepiej niz w cs 1.6); dodatkowo dzwiek w csie jest dosc wazny wiec jak juz masz wmiare sluchawki to musisz je wykorzystywac - kazde przeladowanie broni, zoom w snajperkach etc da ci przewage nad wrogiem bo wiesz gdzie on jest; na sam koniec to oczywiscie MÓZG bo trzeba myslec zwlaszcza jesli wie sie ze wybiegnie ci za moment z 2 wrogow z 2 stron, zdecydowac czy da sie rade zabic ich po kolei czy moze zraszowac 1 a kolejnego wyczeka sie pozniej; albo czy plantowac pake 1v3 majac ponad minute bo moze lepiej byloby poskradac sie trafic przypadkiem na wroga ubic go i plantowac 1v2 (duza wieksza szansa na win niz jak na bsa wbijaja ci 3 osoby na raz)

ogolnie temat rzeka ;)

Pierwsza sprawa jest taka, albo ma się talent albo go się nie ma.Pewnych rzeczy nie przeskoczysz.Ze znajomymi grają tylko gracze którzy chcą popisać się swoją rangą i zazwyczaj dochodzą do takiego momentu w którym nie mogą zrobić kroku na przód.Jak zaczną grać solo to nagle spadają w szybkim tempie.Czemu?Bo jeden, dwóch ich znajomych carrowało całą gre.Potem przychodzi gorzka prawda jednak ta ranga to nie był realny ,,skill".

Z teamem można grać od suprem-a aby wbić do global elite(tam zawsze grają po 3-4 osoby zgrane ze sobą).Niżej nie wypada i wręcz uwstecznia z rozwojem.

Teraz po tej wyprzedaży kluczy, pełno smerfów w nizszych rangach.Zazwyczaj jedna taka ogarnieta osoba z legendarnego orzełka potrafi spokojnie zniszczyć w każdej rundzie 2-5 graczy z mistrzowskiego AK.

Co mogę doradzić:kup monitor z odświeżaniem 144(ponad 1500), myszke zowie(200-300), karte dzwiekowa do gamingu(koszt 300), podkladke oraz slizgacze.

To zapewni ci małą przewagę nad rywalem, jednak tak jak w sportach walki sam doping nie wygrywa,

Zamiast ocenianiem własnego movementu zajmij się lepszą znajomością mapy, ustawianiem się na niej względem rywala aby zapewnić sobie przewagę.No i zmień celownik na kropke(lepsza widocznosc full auto)

Zmień dpi oraz sensitivity bo nie jesteś pro graczem.Spróbuj z innym dpi typu 1000+ i sensitivity 1.6 to powinno pomóc ci z reflexem..

umiejętność celowania czyt. aim to nie jest najważniejsza sprawa w tej grze, mozesz sobie ćwiczyć pamięć mięśniową ale ona zanika z każdym dniem/godziną nie grania. Musisz się nauczyć prze wszystkim poruszania się na mapie i miejsc z przewagą dobrych smoge. Nie porównuj swoich stat z meczów 5vs5 rankedów do gry na serverach ffa albo innych. Ja grając 12 lat w cs 1.6 jak przechodziłem do go grałem jak bot, na 1.6 potrafilem sam zabić 10 os w runde na dd2 z awp a jak pierwszy raz odpaliłem cs-go to grałem od razu mecze 5vs5 i cięzko  mi było zabić 5 os przez caly mecz. Po 5 miesiącach gram tak, https://www.youtube.com/watch?v=N252VrdhsNk  Trening czyni mistrza, ale wiem ze nie da się grać tak każdej rundy.

Zobacz sobie akademie taktyczną izak-a on bardzo ładnie pokazuje grę na dd2. ja tylko gram na tej mapie i w te pare miechów wbiłem supreme grając tylko i wyłącznie z randomami.

Edytowane przez komputerowynoob

Graj DM i zwykłe strzelanie do botów na aim mapach,dodatkowo naucz się surfować i graj często na takich mapach,nauczysz sie "mułwmentu" który jest ważny.

Popatrz sobie na jutuby poradniki odnośnie ustawienia,gdzie rzucać granaty itd.

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Ja na pocieszenie dodam że przegrane mam połowę tego co ty, a z każdego nowego konta 10meczy wchodzę min. na kałacha. :D

Serio to nie aim jest wyznacznikiem tylko przewidywalność/ustawienie, a najważniejsza ponad wszystko INFO nawet w całym team rusków możesz grać lepiej niż z Polakami tylko muszą podawać INFO tak byś zrozumiał. Jak nie masz w meczach najważniejszego "INFO" to nigdy nawet średniakiem nie będziesz. Ja zawsze gram na głośnikach bo moja głowa nie akceptuje słuchawek i G4 to miałem przy 1 kontakcie z CS GO do 20win wyszedłem z tej rangi mimo że nie mam praktycznie żadnej pomocy z strony audio (pozycje) bo głośniki, to o G4 dawno zapomniałem. Jeszcze raz INFO i będziesz globalem. ;)