pawellaby 1 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Witam ) posiadam obecnie ww kartę dźwiękową. napędzam nią superluxy hd 681 , wcześniej hd330. Gram tylko i wyłącznie w CS:GO i mam małe problemy z pozycjonowaniem... 1 co chce zmienić to słuchawki - hmc 631 bądz hyperx cloudy przeszorowałem trochę forum i dalej nie wiem co będzie lepszym wyborem bo opinie są naprawdę różne. Nie wiem czy warto płacić za znaczek hyperx , czy troszkę przyoszczędzić. pozycjonowanie ? mam z tym różnie - raz jestem pewny że coś się gdzieś dzieje poźniej się okazuje że jestem w błędzie.. karta dźwiękowa ? jestem w stanie przeznaczyc na nową/uzywaną ok.300 zł co do muzyki - nie mam jednego określonego gatunku muzycznego. Nie lubię jak coś się wybija ponad wszystko - przez co wymieniłem moje hd330 na 681 ponieważ w 330 troche nie pasował mi dół , było go za dużo i wd.mnie nie był do końca kontrolowany za co 681 grają dużo lepiej środkiem i przyjemną górą, a dolne pasmo w 681 w zupelności mi wystarcza jest bardziej kontrolowane i szybsze. jakieś rady ? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 mi się bardzo dobrze grało w cesa na zestawie x-fi titanium po włączeniu trybu gaming w słuchawkach takstar ts-671niestety do muzyki titanium za słaby do tych słuchawek jest. Myśle ze z hd 669 mugł by stworzyć całkiem przyzwoitą scenę i pozycjonowanie za nie duża kwotehiperx sa dobrymi słuchawkami w dobrej cenie akurat nie płacisz za znaczek bo to buid na bazie takstarów p80 które stoja po 300 Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 tylko muszę mieć mikrofon w słuchaweczkach... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 to bardzo bardzo bardzo zawęża pole do wyboru jeśli musisz mieć majka to bierz hiperx nic lepszego nie znajdziesz tylko nie wiem czy nie będziesz miał w nich za dużo basu bo to zamknięta konstrukcja.w tej cenie jeszcze hmc631 tylko nieco gorsze pod względem jakości wykonania poczytaj o nich http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-superlux-hmc631/ Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 czytałem to wszystko szefie )nigdy nie miałem ich w dłoniach , po zdjęciach nie wydawają mi się zbyt solidne te hmc... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 jeśli nie będziesz nimi rzucał to dadzą rade napewno wytrzymalsze niż moje już połamane sb reagejak masz gdzieś niedaleko mp3store lub inny sklep to proponuje wymarsz na rekonesans. ile masz $ na dzwiekówke+ słuchawki? Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 nie mam określonego budżetu w sumie, tyle ile mi nie będzie szkoda wydać =D ja wiem 500 zl ? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Właśnie sprawdziłem sobie, jak HyperX grają na AIMie i na Audigy 2ZS. O dziwo różnica nie jest jakaś ogromna, ale spokojnie można je odróżnić. Musiałbym sobie porównać HD681 z HyperX na Audigy 2ZS i dam znać, może uda mi się jutro je porównać bezpośrednio. Odezwę się. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 do HD681 polecam Titanum HD ,używkę z allegro można wyrwać za 300-350zł.z Hyperami tez niezłe się zgra.Karta o 2-3 klasy lepsza od Audigy 2ZS. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Skoro Titanium HD można dorwać za 300-350zł używkę, to ja nie widzę sensu w jej zakupie, skoro dołożysz 100zł i masz nówkę AIMa SC808. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 jeśli słuchasz naprawdę dużo muzyki aim 808 będzie idealny pytanie czy jesteś w stanie tyle dołożyć. do grania w csa x-fi titaium my w zupełności wystarczał pozycjonowanie było dobre.Jednak muzyka ożywa dopiero na aim (którego nie polecam gdyż posiadanie go kończy się zbieractwem słuchawek ) Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 wszędzie piszą o tym aimie )) pod kartę dźwiękową mam podpięte jeszcze yamahe ax-530 ktora napędza ALR jordany basic 4 , może też by się coś poprawiło ? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 tu już dużo zależy od wzmaka jedno jest pewne napewno dostanie bardzo bobry sygnał.AIM to bardzo udana konstrukcja przemyślana idealna pod stereo i dużą zaleta są wymienne opki Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 kupiłem hyperX ) jutro dojdą -przeslucham i dokupie aima jak cuś : D Cytuj Link to post Share on other sites
pawellaby 1 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 http://zapodaj.net/92db7afca293f.jpg.html Zamontowalem dzisiaj kartę dźwiękowa i tak to wygląda, nie wiem czy taki dystans pomiędzy grafika wystarczy, jest może 3mm od wiatraka... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 odpal gre i spraw jakie masz temperatury. jak my Ci to mamy sprawdzic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts