Skocz do zawartości

Creative audigy 2 ZS - czy to czas na zmiane ?

Recommended Posts

Witam :))

posiadam obecnie ww kartę dźwiękową.

napędzam nią superluxy hd 681 , wcześniej hd330.

Gram tylko i wyłącznie w CS:GO i mam małe problemy z pozycjonowaniem...

1 co chce zmienić to słuchawki - hmc 631 bądz hyperx cloudy 

przeszorowałem trochę forum i dalej nie wiem co będzie lepszym wyborem bo opinie są naprawdę różne. Nie wiem czy warto płacić za znaczek hyperx , czy troszkę przyoszczędzić.

pozycjonowanie ? mam z tym różnie - raz jestem pewny że coś się gdzieś dzieje poźniej się okazuje że jestem w błędzie.. karta dźwiękowa ?     jestem w stanie przeznaczyc na nową/uzywaną ok.300 zł

co do muzyki -  nie mam jednego określonego gatunku muzycznego. Nie lubię jak coś się wybija ponad wszystko - przez co wymieniłem moje hd330 na 681 ponieważ w 330 troche nie pasował mi dół , było go za dużo i wd.mnie nie był do końca kontrolowany za co 681 grają dużo lepiej środkiem i przyjemną górą, a dolne pasmo w 681 w zupelności mi wystarcza jest bardziej kontrolowane i szybsze.

jakieś rady ?:)

mi się bardzo dobrze grało w cesa na zestawie x-fi titanium po włączeniu trybu gaming w słuchawkach takstar ts-671
niestety do muzyki titanium za słaby do tych słuchawek jest.

Myśle ze z hd 669 mugł by stworzyć całkiem przyzwoitą scenę i pozycjonowanie za nie duża kwote

hiperx sa dobrymi słuchawkami w dobrej cenie akurat nie płacisz za znaczek bo to buid na bazie takstarów p80 które stoja po 300  

to bardzo bardzo bardzo zawęża  pole do wyboru jeśli musisz mieć majka to bierz hiperx nic lepszego nie znajdziesz 
tylko nie wiem czy nie będziesz miał w nich za dużo basu bo to zamknięta konstrukcja.

w tej cenie jeszcze hmc631   tylko nieco gorsze pod względem jakości wykonania poczytaj o nich 
http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-superlux-hmc631/

jeśli nie będziesz nimi rzucał  to dadzą rade napewno wytrzymalsze niż moje już połamane sb reage
jak masz gdzieś niedaleko mp3store lub inny sklep  to proponuje wymarsz na rekonesans.
  ile masz $  na dzwiekówke+ słuchawki?   

Właśnie sprawdziłem sobie, jak HyperX grają na AIMie i na Audigy 2ZS. O dziwo różnica nie jest jakaś ogromna, ale spokojnie można je odróżnić. Musiałbym sobie porównać HD681 z HyperX na Audigy 2ZS i dam znać, może uda mi się jutro je porównać bezpośrednio. Odezwę się.

jeśli słuchasz naprawdę dużo muzyki aim 808 będzie idealny  pytanie czy jesteś w stanie tyle dołożyć. 
do grania w csa x-fi titaium my w zupełności wystarczał pozycjonowanie było dobre.
Jednak muzyka ożywa dopiero na aim (którego nie polecam gdyż posiadanie go kończy się zbieractwem słuchawek :D  )

• 2 tygodnie później...