caleb59 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Do sprzedaży posiadam kartę grafiki firmy Sapphire opartą o chipset HD 7850 wyposażoną w chłodzenie Dual-X. Jest to karta fabrycznie podkręcona, wydajna i chłodna. Kartę posiadam od Kwietnia 2013 roku, pracowała bez najmniejszych problemów, jestem jej pierwszym właścicielem. Do samego końca można było pograć w najnowsze gry, temperatura nigdy nie przekraczała 60 stopni, nigdy jej dodatkowo nie podkręcałem bo szczerze nie było takiej potrzeby, sprzedaję tylko i wyłącznie z powodu modernizacji sprzętu, karta nigdy nie była wykorzystywana do "kopania waluty" - tylko normalne użytkowanie takie jak gry, filmy, internet. Sprzedaję pełen fabryczny komplet łącznie z dodatkami jakie były w pudełku! Po dane techniczne karty zapraszam na stronę producenta, a do testu przykładowo na stronę hotfix.pl. Dodatkowym atutem w mojej aukcji jest prezentacja działania gry Wiedźmin 3 do pobrania: Filmik 1, Filmik 2, Filmik 3, Filmik 4 Gra była testowania na sprzęcie: i7-2600k, 8GB RAM, oferowana w tej aukcji karta Sapphire HD 7850 OC 2GB i generowała płynne 30-45fps na wysokich detalach, polecam użyć sterowników Catalyst 15.5 Beta. Zapraszam do zakupu! Aukcja Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=5459530327 Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Mógłbys zapodać wyniki z 3d mark 011, fire strike Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Niestety nie mam już takiej możliwości bo w komputerze siedzi inna karta - poszukaj testów w internecie - ten przykładowy, który znalazłem pochodzący z hotfix.pl widzę uwzględnił taki test ale nie wiem na jakim komputerze oni to robili: http://www.hotfix.pl/test-sapphire-hd-7850-dual-x-oc-2gb-gddr5-r123.htm Link to post Share on other sites
pustelnic 2 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 pw Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Odpisałem! Nie dogadaliśmy się - temat nadal aktualny! Link to post Share on other sites
sebul 18 Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Za drogo, za tyle to ja sprzedalem w styczniu , i to jeszcze dalem darmowa wysylke... Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 To według Ciebie ile jest warta ta karta? Może najlepiej oddać za przysłowiowe 100zł to wtedy byłbyś zadowolony - nienawidzę takich postów i proszę na przyszłość podobnych "ekspertów" cenowych by nie wcinali się ze swoim "widzimisię" odnośnie ceny w taki sposób jak kolega wyżej - nie chce mi się nawet polemizować z takimi ludźmi bo taki "dobry wujek Janusz" zawsze wie lepiej i dla niego zawsze będzie za drogo... Oferta nadal aktualna! Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 280-350zł taki jest przedział cenowy tej karty. Nie sugeruj sie cenami na allegro w opcji kup teraz bo ludzie, którzy wystawili w takich kwotach mają uszczerbek na zdrowiu w postaci braku mózgu Napisałeś na tym forum, wiec każdy kto orientuje się cena tej karty może poinformować innych że cena tej karty jest nieadekwatna. Ja osobiscie kupiłem gtx 650 ti boost 2gb i ponad 1,5 roku gwarancją za 390zł wraz z kw. Link to post Share on other sites
rockywood 17 Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 kurde... przed chwilą widziałem czyjeś ogłoszenie z GTX 550 ti za 2 stówy... skąd taka rozpiętość w cenach i wydajności? Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ostatnio widziałem że ludzie na allegro po 400 zł kupowali te karty w wersji 2gb poniżej 350 zł jest to bardzo ciężko kupić. A jak jest jakaś sztuka to schodzi w mgnieniu oka także skończcie koledze spamować , jego karta - jego cena . Nie sprzeda to na pewno będzie stopniowo schodził z ceny. @rockywood trochę drogo jak za 550 za 180 widziałem dzis na allegro na kup teraz gtx560 gainwarda. Natomiast co do wydajności między gtx550ti, a radeon 7850 jeszcze w wersji 2gb jest duża różnica. Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) kozak245 Ostatnio widziałem że ludzie na allegro po 400 zł kupowali te karty w wersji 2gb trochę drogo przed chwilą widziałem czyjeś ogłoszenie z GTX 550 ti za 2 stówy... jego karta - jego cena 400zł za HD7850 bez gwarancji to wg mnie dużo, a nawet bardzo dużo. Dlaczego takie oferty są ? No bo te w normalnych cenach się szybko sprzedają i te zawyżone zostały, czasem ktoś taką kupi ale tylko dla tego, że nie obserwuje rynku i przepłaca bo myśli że to normalna cena. Wg mnie dobrą ceną by było, jeśli by rozpoczął licytację tak od 320. Jak ktoś byłby w stanie zapłacić więcej to fajnie a jak nie, to 320zł to byłaby dobra cena, od biedy można by zacząć od 350zł ale wtedy będzie mniejsze zainteresowanie a to się przekłada na mniej licytujących i niższą kwotę końcową. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez MasterBarti Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Jedyna sensowna wypowiedź w tym temacie pochodzi od kolegi @kozak245, który jako jedyny podchodzi do tego normalnie za co Mu dziękuję - uważam, że moja karta jest warta 400zł i to jest moje zdanie, w przeciwieństwie do masy oferowanych modeli ja o swoją dbałem i nigdy jej nie przeciążałem, uważam że jest warta swojej ceny, która nie jest wygórowana - te karty w wersji 2GB RAM z fabrycznym OC chodzą po 400zł czy to się komuś podoba czy nie, zresztą po co ja się tu tłumaczę - wiem jedno - już nigdy nie będę korzystał z ogłoszeń na tym forum bo za dużo tu głupio mądrych "wujków Januszy", którym zawsze będzie za drogo... Powinien być specjalny punkt w regulaminie sprzedaży na tym forum by głupio nie mędrkować ze sprzedającym i nie wmawiać mu co ile jest warte - jakbym chciał za kartę 300zł to bym za tyle wystawił, za 300zł to sobie można kupić przechodzonego grata, zakatowanego dodatkowym OC ponad normę, przegrzanego w Furmarku lub odgrzanego w piekarniku - moja karta jest zadbana i w pełni gotowa do pracy, nigdy nie było z nią jakichkolwiek problemów i uważam, że w tym stanie jest warta te 400zł i nigdy nie oszukałbym drugiego człowieka bo tak zostałem wychowany - poza tym jak ja bym się czuł jakby mnie ktoś oszukał - bądźmy realistami - kupujesz u mnie = masz pewność co do działania! Oferta nadal aktualna! Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 @MasterBarti Jak Tobie trzeba wytłumaczyć, że takie są ceny? Popatrz tak samo na hd7870 po ile chodzą po niżej 450 nie dostaniesz. A jakieś pół roku temu po 380 można było kupić, poszedł dolar do góry poszły wszystkie ceny i teraz powoli spadją za jakiś miesiąc/dwa ta karta też spadnie do swojego poziomu, Rok temu od @kajtek kupiłem hd7850 saphiere dual-x za 300 zł już z kw kurierem a dziś nie ma szans jej dorwać w tej cenie. Skończmy spamować. Co do licytacji to jest dziwne. Kiedyś nie sprzedałem czegoś na kup teraz za 120 zł pamiętam że wtedy to była okazyjna cena. I nikt nie kupił dałem na aukcje od 30 zł i sprzedałem za 150 zł to gdzie tu logika? Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Dolar nie powinien mieć kompletnie nic wspólnego z cenami tych kart. Co z tego, że poszedł do góry, my mamy plny a te karty przestali produkować i sprzedawać na długo przed wzrostem wartości dolara. Dlaczego takie oferty są ? No bo te w normalnych cenach się szybko sprzedają i te zawyżone zostały, czasem ktoś taką kupi ale tylko dla tego, że nie obserwuje rynku i przepłaca bo myśli że to normalna cena. Dobrze było by jeszcze dopisać, że ludzi widzą takie ceny to też za tyle wystawiają, bo myślą że te ceny są ok bo wszyscy za tyle wystawiają. To są zawyżone ceny i tyle. Co do licytacji, to tak jak wspomniałeś czasem można dziwne ceny osiągnąć. Sam miałem bardzo podobnie, i jak już pisałem, ważnym jest by kwotę początkową ustawić stosunkowo niską, by zainteresować jak najwięcej odbiorców ale nie zbyt niską, gdyby coś poszło nie tak. Ja wystawiałem kilka razy kup teraz i regularnie obniżałem kwotę i nikt nie kupował, a jak ustawiłem licytację to sprzęt poszedł o kilkanaście % drożej niż za pierwszym razem ustawiłem w opcji kup teraz Edytowane 21 Czerwca 2015 przez MasterBarti Link to post Share on other sites
kondrad12 122 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ja sprzedałem R7 265 (owe HD 7850) za 450zł, i też miałem spam na pw, że za więcej niż 350zł nie zejdzie, dlatego zastanawiam się czy większość osób piszę celowo ten bełkot, żeby autor zszedł z ceny czy po prostu im się nudzi. Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nowa cena - KUP TERAZ 400zł: http://allegro.pl/show_item.php?item=5481221868 Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Dolar nie powinien mieć kompletnie nic wspólnego z cenami tych kart. Co z tego, że poszedł do góry, my mamy plny a te karty przestali produkować i sprzedawać na długo przed wzrostem wartości dolara. Przemyśl to dobrze... Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Gwarancja sklepowa niestety już się skończyła, kartę kupiłem w Kwietniu 2013 roku a sklep dawał gwarancję tylko na 2 lata jak w sumie na każdy produkt od Sapphire w tym czasie, na jednym ze zdjęć widać paragon zakupu, karta jest 100% sprawna i dlatego daję gwarancję rozruchową 7 dni! Zapewniam, że nie będzie jakichkolwiek problemów z jej długim i bezproblemowym działaniem - to nie jest pierwsza karta graficzna jaką w życiu sprzedałem, kto ode mnie kupił zawsze był zadowolony ale oczywiście nie mam jak tego na tę chwilę udowodnić, opieram się na wzajemnym zaufaniu co jest rzadkością w dzisiejszych czasach - kieruję się prostą zasadą - nie sprzedaję niczego wadliwego bo jak sam bym się czuł gdyby mnie ktoś oszukał i sprzedał mi wadliwy sprzęt - trzeba być człowiekiem... Zapraszam do kupna - oddam w dobre ręce za 400zł! Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Nie ma chętnych ? Ciekawe dlaczego... Cacek93, jak dla mnie karty w sprzedaży były już dawno, dawno temu i wyglądało to tak (przedstawię wyolbrzymiając żeby lepiej zobrazować): Polskie hurtownie kupiły za (ceny przykładowe) 100USD (~320zł), sprzedały to sklepom ze swoją marżą (podatek już pomijam bo za bardzo zagmatwamy to co chcę przekazać) i tu się powinien kończyć wpływ wartości $. Sprzedawca w sklepie zapłacił hurtowni za kartę 400zł, ($ już go nie powinny obchodzić za bardzo bo za ile by nie sprzedał powyżej 400zł to dla niego czysty zysk), kartę za 500zł kupił końcowy użytkownik. To było 2 lata temu, przez ten czas użytkownik katował kartę (po roku producent porzucił projekt i wydał nowe karty, więc cena $ tym bardziej już nie powinna mieć wpływu na cenę używki), miał w pupie cenę dolara której wzrost nie miał kompletnie wpływu na realną wartość urządzenia które już kupił bo pieniądze wydał i już ich nie zobaczy, kwota ta nie wzrośnie. Teraz taki cwany janusz sprzedaje swojego używanego klocka i myśli jakby tu wycwanić się z ceną. Wpada na taki pomysł. Kupiłem kartę za 500zł co wtedy wynosiło jakieś 157$, mam ją 2 lata więc obniżę cenę o ~20% a niech stracę i wystawię ją za 125$ ale jestem cwany i wiem, że teraz 1$ kosztuje 3,73zł, czyli wystawiam ją za 467zł . To bardzo dobra cena, bo wartość karty spadła o 20% (a ja tak na prawdę stracę ~7%) Ale ze mnie cwany janusz, przy następnej sprzedaży znajdę kolejnego jelenia i przeliczę na walutę która więcej zyskała w czasie użytkowania tego urządzenia . Polska hurtownia kupiła kartę od kogoś kto zapłacił fabryce w tajwanie w TWD a nie USD, dlaczego by nie brać do przeliczenia wartości TWD ? Może pójdźmy dalej, fabryka zapłaciła pracownikom w paczkach ryżu, może lepiej przeliczyć to z wartości ryżu przed wystawieniem na allegro ? Lepiej nie, bo wartość ryżu nie zmieniła się tak bardzo przez te 2 lata i za dużo stracę... Tak właśnie widzę większość cen na allegro. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez MasterBarti Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Proszę moderatora o ogarnięcie tego burdelu i wyrzucenie z tematu postów ludzi, którzy zawsze wiedzą lepiej... Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Cacek93, jak dla mnie karty w sprzedaży były już dawno, dawno temu i wyglądało to tak (przedstawię wyolbrzymiając żeby lepiej zobrazować): Polskie hurtownie kupiły za (ceny przykładowe) 100USD (~320zł), sprzedały to sklepom ze swoją marżą (podatek już pomijam bo za bardzo zagmatwamy to co chcę przekazać) i tu się powinien kończyć wpływ wartości $. Sprzedawca w sklepie zapłacił hurtowni za kartę 400zł, ($ już go nie powinny obchodzić za bardzo bo za ile by nie sprzedał powyżej 400zł to dla niego czysty zysk), kartę za 500zł kupił końcowy użytkownik. To było 2 lata temu, przez ten czas użytkownik katował kartę (po roku producent porzucił projekt i wydał nowe karty, więc cena $ tym bardziej już nie powinna mieć wpływu na cenę używki), miał w pupie cenę dolara której wzrost nie miał kompletnie wpływu na realną wartość urządzenia które już kupił bo pieniądze wydał i już ich nie zobaczy, kwota ta nie wzrośnie. Teraz taki cwany janusz sprzedaje swojego używanego klocka i myśli jakby tu wycwanić się z ceną. Wpada na taki pomysł. Kupiłem kartę za 500zł co wtedy wynosiło jakieś 157$, mam ją 2 lata więc obniżę cenę o ~20% a niech stracę i wystawię ją za 125$ ale jestem cwany i wiem, że teraz 1$ kosztuje 3,73zł, czyli wystawiam ją za 467zł . To bardzo dobra cena, bo wartość karty spadła o 20% (a ja tak na prawdę stracę ~7%) Ale ze mnie cwany janusz, przy następnej sprzedaży znajdę kolejnego jelenia i przeliczę na walutę która więcej zyskała w czasie użytkowania tego urządzenia . Polska hurtownia kupiła kartę od kogoś kto zapłacił fabryce w tajwanie w TWD a nie USD, dlaczego by nie brać do przeliczenia wartości TWD ? Może pójdźmy dalej, fabryka zapłaciła pracownikom w paczkach ryżu, może lepiej przeliczyć to z wartości ryżu przed wystawieniem na allegro ? Lepiej nie, bo wartość ryżu nie zmieniła się tak bardzo przez te 2 lata i za dużo stracę... Nie rozumiesz, to nie ma znaczenia ile ta karta kosztowała. Przez kurs dolara karty NOWE podrożały, dlatego część osób zdecydowała się na zakup tańszych kart, często też używanych. Skoro wykupili najtańsze używane, to zostały tylko droższe produkty. Jeżeli ludzie kupują HD7850 za 400zł to niech kupują, to oni ustalają ceny, a nie to ile faktycznie ten produkt jest warty. Gdyby schodziły po 500zł też bym za tyle wystawił, a nie za 300zł, czyli powiedzmy realna wartość. Jak autor nie sprzeda, to zmniejszy cenę, sam bym chętnie kupił za te 3 stówki, ale są droższe, więc się nie wyżalam, że ktoś nie chce sprzedać za tyle. Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 http://allegro.pl/show_item.php?item=5490880933- 400zł i wysyłka gratis na mój koszt! Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Kogoś żale, że używka ma taką a taką cene śmieszą mnie... Nie wiem po co drążyć temat chyba tylko po to aby ktoś zmniejszyl cene... Link to post Share on other sites
caleb59 0 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Karta sprzedana - temat można zamknąć! Link to post Share on other sites
Recommended Posts