MrRedoDomi 0 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam! Mam taki nietypowy problem, gdyż padła mi płyta główna, została zaniesiona do serwisu, okazało się, że jest popękana bo brakował jakichś uchwytów. Niestety w serwisie był mój tata i nie mam pojęcia o jakie chodzi uchwyty. Ma ktoś jakieś pomysły? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam P.S. Nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Hawkins 29 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Ciężko zgadnąć o co mogło chodzić. lepiej przejść się do serwisu i zapytać. Może Twój Tato użył złego słowa albo coś przekręcił. Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Jak może MOBO popękać!? o.O Może chodzi o te dystanse między płytą a tacką? Znaczy, że któregoś może brakowało czy coś... Cytuj Link to post Share on other sites
zico77 2 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Może nie chodziło o uchwyty tylko o piny te na które kładziesz procek? Chociaż z drugiej strony nie powinno ich brakować. A może urwałeś "wajchę" tą co unieruchamiasz procek(oO)? Trochę odchodzę od twojej wersji, ale skoro nie było cię na miejscu zdarzenia... No i co to znaczy padła-jak to się stało? Czy nie namawiali twojego ojca na siłę, aby wziął nowa? Czy chcieli mu ją oddać? Cytuj Link to post Share on other sites
zwolay 26 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 a nie prościej zadzwonić do serwisu,powiedzieć że był tam pewien Pan z popękaną płytą itd itp i zapytać serwisanta o co chodzi?Zwykle najprostsze rozwiązania są najlepsze.... Cytuj Link to post Share on other sites
MrRedoDomi 0 Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Tylko chodzi o to że to było dawno, płyta poszła na gwarancję, wróciła po 2 miesiącach i tata mi o tym przypomniał, a nie chciałbym, żeby stało się drugi raz to samo. Też myślałem o kołkach dystansowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Hawkins 29 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Może nie miałeś dobrego podparcia pod wtyczką zasilania MOBO i tam jakieś mikropęknięcia ścieżek wystąpiły. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts