dessiner 24 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Witam, otóż zamierzam zakupić nowy fotel obrotowy i nie wiem co wybrać, ogólnie to jestem zainteresowany fotelem z Ikei model Markus, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć co do wygody i wytrzymałości ?Może jakieś inne propozycje ?Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Jhiuk 1 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 http://allegro.pl/fotel-biurowy-wyjatkowy-sportowy-design-i5389381011.htmlJa kupiłem ten, głównie za namową brata. Jeśli chodzi o wygodę siedzenia to 9/10 spokojnie można wysiedzieć 8h przed kompem. Siedzenie jest wysokie, kółka dosyć miękkie i nie rysują podłogi. Z wad jakie zauważyłem po pół roku korzystania, to skrzypi, skóra i podwozie. Możliwe, że popełniłem jakiś błąd przy składaniu. Nie jest to jednak uciążliwe. Z tego co widzę w wybranym fotelu przez ciebie jest "skórzana" podstawa więc w sumie dojdzie ci tylko oparcie. Jeśli chodzi o opłacalność zakupu to wybrany przez ciebie model w firmach no-name jest ze 3 razy tańszy. Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Nie chce fotelu z takim mechanizmem jaki wysłałeś ponieważ miałem juz 3 takie i mechanizm pada po nie całym roku, zaś w tym Markusie z Ikei jest inny mechanizm bujania. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Świetne fotele gamingowe prezentuje producent "AROZZI" fakt że nie widziałem ich za mniej niż 700zł ale fakt są bardzo dobre. Kolejny producent to marka "AKRACING" lecz te nie są tanie i ich koszt to coś około 1000zł UP. Świetny design oraz jakość wykonania. I teraz jedne z najbardziej pożądanych DXRacer, które cieszą się bardzo dobrymi opiniami. Ich cena to jak w poprzednim wypadku 1000zł +. Podałem tych trzech producentów bo reprezentują one bardzo dobry solidny produkt. Nie jakąś pseudo tandetę z IKEA. Jak namierzysz jakiś fotel który wpadnie Tobie w oko napisz do sklepu(firmy) o być może jakiś rabat. Wszystko możliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Kolejny producent to marka "AKRACING" lecz te nie są tanie i ich koszt to coś około 1000zł UP. Świetny design oraz jakość wykonania. I teraz jedne z najbardziej pożądanych DXRacer, Podałem tych trzech producentów bo reprezentują one bardzo dobry solidny produkt. Nie jakąś pseudo tandetę z IKEA. Na forum można spotkać się z opiniami (nie odosobnionymi) że DXRacer to chińszczyzna (w złym tego słowa znaczeniu) wyceniona 4 razy za drogo, która nawet nie ma startu do "tandety z IKEA". Najlepiej udać się osobiście do sklepu i przymierzyć się do fotela - kupowanie na odległość jest loterią. Mimo dobrej jakości i materiałów geometria może nie odpowiadać i po prostu na fotelu będzie nam niewygodnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Najlepiej udać się osobiście do sklepu i przymierzyć się do fotela - kupowanie na odległość jest loterią. Mimo dobrej jakości i materiałów geometria może nie odpowiadać i po prostu na fotelu będzie nam niewygodnie. Zgadzam się z tym że najlepszym sposobem na zakup fotela jest osobista przymiarka. Co do DXRacer i jego przereklamowania, to z mojej strony spotkałem się już z opiniami kiedy ludzie narzekali na AROZZI i jego nie wygodę jak i słabą jakość wykonania. Na rzecz tych narzekań wybierali właśnie DXRacer uzasadniając że ktoś miał i oceniał go bardzo pozytywnie. Ja natomiast miałem okazję skorzystać z wygody AROZZI i ciężko doszukać się w nim większych wad. Osobiście nie przepadam za ruchomymi podłokietnikami, bardziej gustuję w przytwierdzonych na stałe a te w AROZZI są świetne. Wiesz jak to jest, te fotele do tanich nie należą i ludzie wydając te 700zł w górę oczekują niesamowitych doznań. To tak samo jak trwający spór o karty graficzne a konkretnie o modele GTX 970 oraz 980 gdzie jest sporo opinii na temat 980tki że jest nieopłacalna bo kosztuję ponad 2K, a jest zaledwie o 15% wydajniejsza od 970. Ludzie sądzą że jak coś jest o 1/3 droższe to ten sam efekt ma się przełożyć na rzeczywiste działanie czy oczekiwanie urządzenia. A wiadomo że tak nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 jakoś nie jestem przekonany do tych "gamingowych" foteli Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Najlepiej sprawdzić osobiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Soreik 60 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) te racery olej. Są tanie dobre fotele tylko trzeba poszukać na allegro, olx itp. Tu za 90zł http://pics.tinypic.pl/i/00671/4ggb4djq75x2.jpg http://images.tinypic.pl/i/00671/ih48d1z8ix9d.jpg Lepszy od MARKUSa ze względu na wyprofilowanie. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Soreik Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 miałem fotele tego typu to po niecałym roku wysiadał mechanizm i siedzenie na nim było udręką Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts