Agezo 0 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Dane techniczne komputera:Procesor - i5-4590 3.3 GHRam - 2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9Płyta główna - msi h97m-g43Grafika - Gigabyte R9 280 WF3X OCZasilacz -Fortron 460W, 460-60 HCN (NIEZALEŻNIE CZY GRAM NA ULTRA CZY NISKICH WYSTĘPUJE TO SAMO W PROCESACH USTAWIŁEM WSZYSTKO NA WYŁĄCZONE I BYŁO CIĄGLE TAK SAMO)Witam mam problem z dziwnym rozmazywaniem, zanikaniemtekstur podczas ruszania kamerą, gwałtownymi ruchami myszką. Tutaj filmik bo nie wiem jak to wytłumaczyc jesli bedzie naruszał regulamin forum wstawie screeny https://www.youtube.com/watch?v=YxEeqBYr5go Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 czy sprawdzał ktoś jak działa wiesiek na gtx650ti czy też normalnym gtx650? Cytuj Link to post Share on other sites
pan piksel 9 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Do wszystkich którzy mają problemy z freezami przy grzebaniu w ekwipunku - pomaga wyłączenie limitu klatek na sekundę. U mnie tak freezowało co 15-30 minut. Wyłączyłem opcję i wczoraj przez cały dzień ani jednego problemu z grą. wylaczenie limitu fps faktycznie rozwiazalo moj problem Dane techniczne komputera: Procesor - i5-4590 3.3 GH Ram - 2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9 Płyta główna - msi h97m-g43 Grafika - Gigabyte R9 280 WF3X OC Zasilacz -Fortron 460W, 460-60 HCN (NIEZALEŻNIE CZY GRAM NA ULTRA CZY NISKICH WYSTĘPUJE TO SAMO W PROCESACH USTAWIŁEM WSZYSTKO NA WYŁĄCZONE I BYŁO CIĄGLE TAK SAMO) Witam mam problem z dziwnym rozmazywaniem, zanikaniem tekstur podczas ruszania kamerą, gwałtownymi ruchami myszką. Tutaj filmik bo nie wiem jak to wytłumaczyc jesli bedzie naruszał regulamin forum wstawie screeny https://www.youtube.com/watch?v=YxEeqBYr5go moj 7970 czyli inaczej 280X na sterownikach 15.41 i nie widzialem takich problemow wgraj najnowsze beta sterowniki moze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Agezo 0 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 pan piksel Wielkie dzieki to jednak byla wina starych sterów Teraz wszystko smiga na ultra wielkie dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
Ejzo12 224 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 gra działała super zassałem uptade na gogu i przestała czarny ekran Cytuj Link to post Share on other sites
ridzios 0 Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Osobiście bardzo rozczarowałem się grą ze względu na ciągłe problemy techniczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Sobczyk 0 Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 siemak mam problem gra nie chce się uruchomić mimo że wszystkie aktualizacje są pobrane i zainstalowane a gdy wciskam play nic się nie dzieje Cytuj Link to post Share on other sites
Agezo 0 Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) Mam kolejny problem mianowicie postacie pokazując się dopiero wtedy jak bardzo blisko do nich podjadę ( niezależnie czy gram na ultra czy minimalnych ) Ktoś wie co zrobic dane techniczne kompa wyżej Edytowane 22 Maja 2015 przez Agezo Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) Też zdarzył mi się crash raz po wejściu do ekwipunku. Winne jest zażądanie energii w panelu nvidia. Dałem preferuj maksymalną wydajność i to rozwiązało problem. Crash zdarzał się bo przy adaptacyjnym zarządzaniu energią karta zbijała za bardzo napięcie. Edytowane 22 Maja 2015 przez Wooojciech1983 Cytuj Link to post Share on other sites
sieniu 3 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) siemak mam problem gra nie chce się uruchomić mimo że wszystkie aktualizacje są pobrane i zainstalowane a gdy wciskam play nic się nie dzieje Ja tak miałem gdy ręcznie przeniosłem folder z grą z HDD na SDD dla szybszego wczytywania. Jeśli to ten sam problem to: ueuchom ponownie GOGa -> kilkasz w MORE (obok PLAY) -> MANAGE... -> IMPORT FOLDER i wskazujesz gdzie znajduje się gra. Ja natomiast mam inny problem bo nie mogę robić w grze screenshotów (zarówno przesz Prt Scr jak i programy do ss). Na początku myślałem że to w Razer Synapse mam coś innego przypisane do klawisza ale jest ok, poza Wieśkiem elegancko śmiga. Potem pomyślałem że GIGABYTE OC GURU coś blokuje, albo NVIDIA experience, ale pozamykałem programy i dalej nic. Jakieś pomysły ? Edytowane 24 Maja 2015 przez sieniu Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Witam Na początku dodam ze mam windowsa 10 i oryginalnego wiedzmina 3. Coś jest nie tak z oświetleniem ponieważ przy krawedziach swiatła pojawiają sie ciemniejsze kropki. Widać to na belkach domu. http://www16.zippysh...UhN0Q/file.html Dziwne jest to ze jak przesune kamere to się to naprawia, ale np belka nie jest aż tak wypukła. Tylko pod danym kontem takie coś sie dzieje. Jest to uciazliwe bo jak jade koniem albo biegne i gdy roślinnosc znika to podobne rzeczy sie dzieją. Może coś z teselacją albo oświetleniem?(ale znowu na twarzy też takie coś widać). Na kazdych ustwawieniach to samo Karta graficzna to gtx 970 (podkręcona i niepodkręcona to samo). W żadnej innej grze takiego czegoś nie ma. Edytowane 24 Maja 2015 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
Agezo 0 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Witam Na początku dodam ze mam windowsa 10 i oryginalnego wiedzmina 3. Coś jest nie tak z oświetleniem ponieważ przy krawedziach swiatła pojawiają sie ciemniejsze kropki. Widać to na belkach domu. http://www16.zippysh...UhN0Q/file.html Dziwne jest to ze jak przesune kamere to się to naprawia, ale np belka nie jest aż tak wypukła. Tylko pod danym kontem takie coś sie dzieje. Jest to uciazliwe bo jak jade koniem albo biegne i gdy roślinnosc znika to podobne rzeczy sie dzieją. Może coś z teselacją albo oświetleniem?(ale znowu na twarzy też takie coś widać). Na kazdych ustwawieniach to samo Karta graficzna to gtx 970 (podkręcona i niepodkręcona to samo). W żadnej innej grze takiego czegoś nie ma. Też mam taki problem posiadam jednak radeona, czyli to nie jest wina kart graficznych, być może muisimy coś zmienić w ustawieniach w base->rendering, ale tyle jest tych opcji, i nie wiem co do końca one znaczą, być może ktoś przetłumaczy to wszystko na nasze? i poda minimalną i maksymalną wartość jaką można przypisać danemu procesowi (np.TextureMemoryGUIBudget itp) Edytowane 24 Maja 2015 przez Agezo Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 masz tez windowsa 10? Cytuj Link to post Share on other sites
Agezo 0 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 masz tez windowsa 10? nie 7 ale jesli mamy ten sam problem to nie zalezy to od karty czy oprogramowania Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) To w sumie dobrze bo myslalem ze wina windowsa albo psujacej sie karty....Mam kolejny problem. Jak usuwam ulepszenia to kamienie nie wracaja do mnie ani nie ma ich kowal. Czemu? Edit Mam problem z lokalizacjami a mianowicie tam gdzie stoje i z pytajnikiem po lewek. Obie lokazilacje sa pod ziemia i nie wiem gdzie jest wejscie. pomozecie? http://www2.zippyshare.com/v/rtrUY2cK/file.html Edytowane 24 Maja 2015 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Może to będzie coś w stylu "captain obvious to the rescue" ale chyba sporo osób ma problemy przy uruchamianiu gry przez gog galaxy. Galaxy to wersja beta póki co. Nie lepiej darować to sobie, pobrać standardowo klienta z gog.com i uruchamiać ikoną z pulpitu? Cytuj Link to post Share on other sites
kukisPL 0 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Może to będzie coś w stylu "captain obvious to the rescue" ale chyba sporo osób ma problemy przy uruchamianiu gry przez gog galaxy. Galaxy to wersja beta póki co. Nie lepiej darować to sobie, pobrać standardowo klienta z gog.com i uruchamiać ikoną z pulpitu? A jak to zrobić? Bo ja coś pobrałem do odpalania od cdp ale mi sie nie uruchamia Cytuj Link to post Share on other sites
t0M3kk 0 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 WitamMam również problem z uruchomieniem gry.Po wciśnięciu przycisku Play - nic się nie dzieje.Ten sam problem na laptopie i na PC.Mam taki bladRed Engine Crash Log--------------------------------------Build: Not Set [ Compiled May 17 2015 ]Crash reason: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (3221225477), Error writing location 0x00000080 Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 jak wlaczyć 5.1 ? tzn sa odglosy z tylnych glosnikow ale to co sie dzieje za mna słysze w przednich glosnikach... Cytuj Link to post Share on other sites
GaRretT TH 0 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Witam otóz mam problem mam ścinki w grze wiedźmin 3 minowicie: Po wczytaniu się gry przy pierwszych ruchach mam 1sek ścinki (może mniej) lecz gdy już się cały świat załaduje to jest wszystko w porządku (NO CHYBA,ŻE PRZECHODZĘ DO NOWEJ LOKACJI TO JEST TO SAMO) I pytanie czy to nie może przez małą ilość ram? Win 8 64bit I3 4160 R9 280 4gb Ram Ga b85 h3d Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2784 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jest to bardzo prawdopodobne. Wiesiek raczej potrzebuje 8 GB do komfortowego grania. Czeka Cię inwestycja, ale na szczęście RAM nie jest jakoś masakrycznie drogi. Nie pomaga pewnie również 2 rdzeniowy procesor... Cytuj Link to post Share on other sites
woznik 6 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Czy jest gdzies w Internecie plik 2 z płyty 2 do pobrania bo mam problemy z wersją pudełkową Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A jak to zrobić? Bo ja coś pobrałem do odpalania od cdp ale mi sie nie uruchamia Do galaxy logujesz się podając adres email i hasło. To samo powinno Ci pozwolić żeby zalogować się do konta na www.gog.com, a tam do biblioteki powinna być przypisana gra (w teorii). Czyli wchodzisz do biblioteki, pobierasz klienta gry plus patche i instalujesz wszystko. Galaxy możesz odinstalować z systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Nie pomaga pewnie również 2 rdzeniowy procesor... 4-ro wątkowy. A to jest różnica. Cytuj Link to post Share on other sites
mesiuskate 21 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 i3 spokojnie sobie poradzi z wieśkiem, wina ramu jak kolega wyżej napisał, 8GB zaczyna być już standardem, warto w twoim przypadku doinwestować kolejne 4GB ponieważ mogą wspomóc działanie nie tylko wiedźmina Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts