Skocz do zawartości

Słuchawki do rap-u ,gier i filmów do 150-170zł.

Recommended Posts

Witam.

Poszukuję słuchawek głównie do rapu/hip hopu. Gram również w gry i oglądam filmy. Fajnie jakby słuchawki były zamknięte, ale w ostateczności półotwarte też być mogą.
Ostatnio kupiłem polecane superluxy hd681 evo mk2-niestety było w nich zbyt dużo basu, który był na 1 planie zamiast wokalu-który w tym gatunku muzycznym jest najbardziej istotny.

Do przeznaczenia na słuchaweczki mam 150-170zł, ale fajnie jakby były ciut tańsze.

Poszukuję słuchawek z dobrym basem-ale nie za mocnym oraz bardzo dobrą średnicą.
Posiadam DAC-i FIIO E10K-który gra ciepło lekko basowo-także musi się zgrać ze słuchawkami.

Co polecacie w tej cenie?
Pozdrawiam serdecznie!
Patrzyłem trochę i w tej cenie można dostać
Superluxy hd669, hd661
Takstary hd2000-i jakieś drozsze modele.
Sam nie wiem.

Superluxy hd669 powinny całkiem niezłe zgrać się z FiiO.Ale średnica taka se. Lepsza jest w 668B ale tu znacznie  mniej niskich tonów.

dobrym wyborem dla ciebie byłoby Shure SHR240 ale koniecznie z bas modem.

nie ma za dużego wyboru dla ciebie. Jeszcze mogę polecić otwarte Takstar TS-671 do FiiO powinny całkiem niezłe pasować ale basu nie jest dużo (można co prawda podkręcić w EQ) i 15zł więcej kosztują ale i tak warto, bo to b. fajne słuchawki z czytelną średnicą.

To może te takstary hd2000 wybiorę sam nie wiem

Dziś na uszach miałem hd681 zwykłe już dobrze wygrzane.
Po podłączeniu do mojego fiio e10k się bardzo zdziwiłem, góra była zbyt ostra a co bardzo ciekawe basu mi brakowało nawet po włączeniu bas boost na Fiio. Przepaść między hd681 a hd681evo jest ogromna!-jeżeli chodzi o ilość basu.

hd681b chyba odpadają skoro mniej basu od hd681.

a 669-mają mniej basu od hd681?

Typowy basolub. Nie spodziewaj się, że będzie go dużo więcej, jak w HD681, na pewno jest go sporo mniej niż w przebasowionych EVO.

Edytowane przez fexxer

Mówiłem o HD669.

Takstar HD2000 ma jeszcze mniej basu od HD681 :)

JVC HA-S680 mi tutaj do Ciebie pasuje. Trzeba importować z Japonii, ale zamkniesz się spokojnie w 180zł.

Edytowane przez fexxer

Hehe, bazuje na tym, co sam miałem :) mogę powiedzieć tylko, tyle, że membrany z nanorurek w tych JVC potrafią wydobyć z siebie naprawdę konkretny bas, nie jest on przy tym tak zmulony, jak ten w EVO. Po za tym reszta pasma też jest dużo lepsza w porównaniu do EVO :P

Edytowane przez fexxer

a legendarne CAL? IMO w tej cenie swietne

owszem, bo to dobre słuchawki ale trzeba z nich przewód wymienić, bo średnica za bardzo schowana albo jasny układ dźwiękowy dobrać. Czy świetne w tej cenie ? już nie tak bardzo ale w pewnych aspektach w dalszym ciągu.

Bedą miały mniej basu od hd681evo? A jak z wokalami-będa na nich wyraźne?

Edit:
Poczytałem trochę o nich i wydają się całkiem spoko, podobno wokale są ''na wierzchu'' bas całkiem soczysty ale nie przesadny.Cena też bardzo na +

Jeszcze jedno pytanie czym one się różnią(brzmieniowo) od hd660-bo to podobno te same słuchawki w wersji zamkniętej.
Te 330 to słuchawki półotwarte mam rozumieć?

Pozdrawiam!

To Panowie które te słuchawki brac hd330 czy hd 669? :D

Jakie różnice są pomiędzy nimi nie wliczając konstrukcji:D?

Edytowane przez czlowiekduch