Sceadugenga 0 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, Za niedługo kończy mi się umowa w Playu i ostatnio atakują mnie z propozycją przedłużenia. Zacząłem się zastanawiać nad ofertą abonamentu z telefonem i waham się nad wyborem telefonu, który ewentualnie wziąć. Do tej pory myślałem nad którymś z tych dwóch, warunki finansowe są dość porównywalne - czy ktoś ma porównanie tych modeli i może polecić któryś z nich? Pozdrawiam, Sceadugenga Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Co Ci oferują i w jakiej cenie ? Z tych dwóch to wziąłbym raczej Lumie Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Lumia 7350 ma rewelacyjny, znacznie lepszy ekran, lepsze oba aparaty, Ładowanie Bezprzewodowe - w czystych parametrach wypada lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Jestem od kilku dni posiadaczem htc tego oryginalnego co ma LTE a nie dual sim i tel chodzi fantastycznie mimo włączonych aplikacji płynie chodzi wyświetlacz bomba i dobre kąty widzenia. Aparaty robią bardzo dobre zdjęcia ale przy złym oświetleniu trzeba modifikować ustawienia ręcznie bo nie radzi sobie na auto ale to jak większości telefonów HTC ma 8mpx z tyłu a lumia 6,7 no to wiadomo że HTC robi lepsze zdjęcia przez większą ilość pixeli. Musisz sobie zadać ważne pytanie na którym systemie Ci się lepiej pracuje, wtedy podejmiesz decyzje. Htc jak dla mnie wygrywa technicznie i wizualnie dlatego zdecydowałem się na niego P.S.HTC oryginalny jest znacznie lepszy od tego htc 620g który ma dual sim i gó*****y procesor i dodatkowo oryginalny dostanie aktualizacje przed wakacjami Edytowane 20 Maja 2015 przez lolekw660i Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 HTC ma 8mpx z tyłu a lumia 6,7 no to wiadomo że HTC robi lepsze zdjęcia przez większą ilość pixeli. Hahahahaha 3 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Lumia ma lepszy wyświetlacz i aparat, HTC posiada Androida i szybszy układ. Czysto technicznie lepsza jest Lumia, pozostaje pytanie który system wolisz, a jeżeli nie jesteś zdecydowany, to czego wymagasz od telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 HTC Snapdragon 410, 1.2 GHz, Adreno 306 Lumia : Snapdragon 400 quad-core, 1.2 GHz, Adreno 305. Gdzie to technicznie ? Pod jakim względem ma lepszy aparat pokaż mi jakieś informacje, tak samo wyświetlacz htc ma super lcd a lumia OLED i ma o 14 pixeli więcej na wyświetlaczu wiec znikoma różnica Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Aparat ma lepszy Lumia, ekran też, i wcale nie chodzi o piksele w oby przypadkach. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 No to daj jakieś informacje dlaczego lepszy Wyświetlacz znikoma różnica na korzyść lumi ale aparat lepszy ma HTC dużo większa rozdzielczość zdjęć przez to że ma większą ilość mpx i ma większą matryce co przyczynia się do lepszych zdjęć, niżej link do porównania.http://www.phonearena.com/phones/compare/HTC-Desire-620,Nokia-Lumia-735/phones/9085,8891 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 a lumia OLED i ma o 14 pixeli więcej na wyświetlaczu wiec znikoma różnica Samo to utwierdza mnie w przekonaniu ze nie warto się z tobą licytować. Co to znaczy, że ma 14px więcej? Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Wypełnienie na wyświetlaczu ma większe o kilka pixeli Lumia ale to znikoma ilość więc róznicy nie dostrzeżesz Htc ma 294ppi a lumia 312ppi więc róznica 18 pixeli na powierzchni jednego cala nawet nie zobaczysz różnicy Te 2 wyświetlacze mogą różnić się kolorami niczym więcej Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Różnią się kolorami, nasyceniem, kątami , kontrastem, i właśnie dlatego ten w lumii jest lepszy, teraz dotarło czy dalej patrzysz na cyferki? Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) to jak każdy wyświetlacz się różni i nie wiem czy to można uznać za lepsze ale dobra niech Ci bedzie P.SJak może być lepsze jak sa znikome różnice Edytowane 20 Maja 2015 przez lolekw660i Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 kątami , kontrastem, Czyli uważasz, że to bez znaczenia? Ok, i'm out... Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Trzeba być skończonym MATOŁEM by twierdzić, ze aparat w HTC jest lepszy bo ma 8 Mega Pikseli a w Lumi 735 ma 6.7 MPix !!! Jak rozumiem Xperia Z3 ma LEPSZY aparat niż Lustrzanka Nikon'a - bo przecież Z3 ma 20 Mega Pikseli a lustrzanka Nikona TYLKO 16 MPix ??? O jakości NIE decyduje ilość Mpix - ALE - jakość matrycy, oraz jakość optyki. Ekaran - Lumai 735 ma rewelacyjny ekran - i NIE chodzi tu o gęstość pikseli - ALE : o to jak wiernie oddawane są kolory, jak dobrą mamy widoczność na słońcu, czy beil jest biała a czerń czarna, jakie "pokrycie" palety RGB, jakie ma kąty widzenia. Więc proszę, bez pisania bzdur. Nawet najbardziej zagorzali "fanatycy" Androida przyznają, ze Lumia 735 ma świetny ekran i aparat - konkuruje i często jest lepsza od znacznie droższych telefonów. Więc proszę. Co do procesora - Windows Phone działa świetnie nawet na słabych konstrukcjach, Android zaś NIE. Widać to doskonale na tabletach - nawet tak mocne procesory jak Intel Atom Bay Trail nie wystarczają, nawet na nich Android potrafi zamulić czy lagować. Dodam, ze na tym samym sprzęcie płynnie działa Windows 8.1 i mam tu na myśli Windows z komputerów PC, a nie Windows Phone. Edytowane 20 Maja 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 ALE ALE ALE ALE ALE ALE. Zmień płyte Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Mam zmienić na kłamliwą? Zacząć twierdzić, ze ilość Mega Pikseli = jakość aparatu ? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Chyba chodziło mu o tą "niezachwianą" wyższość WP nad Androidem, bo szybkość. Należy rozróżniać co spowalnia sprzęt. Czy jest to Android, czy nakładka producenta. Bo widzisz, na ogół problem leży w tym drugim. Co więcej, WP wcale nie jest szybki (zwłaszcza multi tasking). Jest po prostu płynny. Dobrym przykładem jest moja S5, którą porównywałem pod kątem szybkości otwierania aplikacji i przełączania między nimi do Lumii 930. Tak, animacje na WP były piękne, a że Android niemal w każdym wypadku kończył pierwszy, to miałem czas je podziwiać. Do autora: jeżeli chodzi o MPx, to Ravir ma rację i ich ilość nie definiuje jakości zdjęć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts