Skocz do zawartości

Nie działa monitor przy podłączaniu nowego kompa

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Dunio333,

Recommended Posts

Jak w temacie, dziś przyszedł mi nowy komputer, włożyłem płytę win 7, wszystko podłączyłem wydaje mi się jak należy, ale jeden problem. Komputer się włącza, ale nie wykrywa mi monitora. Światełko od monitora mruga, ale cały ekran czarny. Za to jak odłączę kabelek od nowego kompa to wyskakuje komunikat, że nie znaleziono czegoś tam. O co tu chodzi?

Dodam, że teraz działa, bo mam podpięty do tego starego komputera.

Mój komputer

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

XFX Core TS 430W 120mm 80+ Bronze 120mm

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Liteon iHAS124 SATA (black)

Asus Radeon R9 280X DCII TOP 3GB DDR5 384bit (1070/6400) http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg

Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150/

Zalman R1 USB3.0 (b/z)

SilentiumPC Fera 2 HE1224

Monitor Syncmaster 2043NW

Edytowane przez Dunio333

Może masz ustawione w Biosie wyjście obrazu na mobo a nie na kartę, podłącz do płyty monitor i sprawdź.

Jak zadziała zmień w biosie na PCI wyłącz, przełącz monitor i uruchom. Ewentualnie reset biosu.

Może masz ustawione w Biosie wyjście obrazu na mobo a nie na kartę, podłącz do płyty monitor i sprawdź.

Jak zadziała zmień w biosie na PCI wyłącz, przełącz monitor i uruchom. Ewentualnie reset biosu.

A jak to przestawić?

Zauważyłem, że mam wejście z monitora do komputera D-SUB, a co za tym idzie w komputerze nie podłączam go do karty graficznej tylko czegoś innego, do karty graficznej mam wejście DVI. To jest tego przyczyna? Muszę kupić przejściówkę?

Edytowane przez Dunio333
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...