AdiMoto10 0 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Witam. Chcę zmienić płytę główną z Dell 0RD203 na Asus P5BW-LA bez reinstalacji windowsa 7. Prosił bym o jakieś porady i czy wogule to jest możliwe. Pozdro i z góry dziękuje. Adrian. Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 kupujesz płytę zamieniasz podzespoły miejscami podłączasz stare dyski i masz wszystko po staremu musisz tylko zainstalować nowe sterowniki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Może być różnie więc bądź przygotowany,że nie wstanie system... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AdiMoto10 0 Napisano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Ok. A jeśli właśnie mi ten system nie wstanie, to co będę musiał zrobić? Kupić nowego windowsa? I czy jak mi nie wstanie system to przy włączaniu komputera wyskoczy jakieś okno czy wgl się nie uruchomi a jak się nie uruchomi to jak zainstaluje na nowo system? aa i przed wymianą płyty muszę odinstalować wszystkie sterowniki tak? Oczywiście zaczynając od tych najmniej istotnych? no i te płyty mają inne chipsety... czy to stanowi jakiś problem? Cytuj Link to post Share on other sites
gorczyca 11 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Możesz spróbować zainstalować sterowniki do tej nowej płyty i dopiero wtedy uruchomić system ale najpewniej będzie uruchomić tryb awaryjny i wtedy instalować sterowniki jeżeli winda nie będzie miała żadnych podstawowych Cytuj Link to post Share on other sites
Peleryn 10 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Jest niewielka szansa że system nie wstanie po wymianie płyty. Jak tak się stanie to uruchom tryb awaryjny, poczekaj aż system zainstaluje sterowniki i uruchom go ponownie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts