angelus01 69 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Witajcie, doradźcie mi co można zrobić z takim dyskiem. http://pics.tinypic.pl/i/00662/wl0lx6j2e0xo.png http://images.tinypic.pl/i/00662/k1e15prvcs7w.png Historia dysku: był on wcześniej w laptopie. nie wiem jakim cudem, ale najprawdopodobniej podczas pracy wysunął się z gniazda (albo już jest tak uszkodzony), wywalił BSoDa i się wyłączył. po uruchomieniu na lapie, system JAKOŚ wstaje ale jest tak poszatkowany że nie da się używać. do lapa poszedł nowy dysk i spokój. Przeznaczenie: niedawno kupiłem dysk SSD do puszki na system. pierwotny mój zamysł był taki, żeby na SSD mieć system i aplikacje, 1TB jako magazyn, a z tego starego z lapa zrobić mirror tego SSD tak, że jak cokolwiek się stanie z SSD (kupiłem ale jakoś dalej nie mam zaufania, żeby przypadkiem zaraz mi nie zniknął i kombinacje co zrobić) to mieć pełny swój system z mirrora robionego np.: co tydzień. i teraz mam problem co z tym HDD zrobić. uważacie że jeszcze do czegokolwiek on się nadaje? Edytowane 8 Maja 2015 przez angelus01 Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Z tego HDD prędzej stracisz dane niż z ssd popatrz na jego stan (bad sektory) Cytuj Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 dlatego też jedna z opcji nad którą myślałem: czy jest jakieś ustrojstwo, żeby zaznaczyć i pominąć te bad sectory? Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Albo wyzerować, tyle że bad sektory pewnie wrócą. Albo użyć programu Repartition bad drive, tylko że tu z kolei pewnie pojawią się nowe bady. Tak źle i tak niedobrze. Ale w ramach "zabawy" można próbować. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts