szafa_23 32 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Witam Stałem się posiadaczem w/w karty i załamują mnie temperatury... i mam pytanie czy chłodzenie karty powinno idealnie dolegać do pcb grafiki???? załączam zdjęcia: Link http://zapodaj.net/26c9595637aca.jpg.html chłodzenie nie dolega Na drugim zdjęciu chłodzenie idealnie dolega do sekcji zasilania. Link http://zapodaj.net/8dfb1f7a29c6c.jpg.html Może nie trafiłem w prawidłowy dział ale prosiłbym o pilną odpowiedz. Dodam jeszcze ze posiadałem już kilka kart Gigabyte 560ti gtx 660 i na wszystkich chłodzenie dolegało idealnie Edytowane 6 Maja 2015 przez szafa_23 Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Co to znaczy ze zalamuja cie temperatury ? Jakie sa w stresie ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Karta ze sklepu czy z drugiego obiegu? Cytuj Link to post Share on other sites
szafa_23 32 Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Podczas gry w crysis 3 80 stopni i obroty wentylatorów 80% Karta zakupiona na allegro używka jeszcze na gwarancji do grudnia 2016 pytanie moje takie czy te chłodzenie jest prawidłowo zamontowane??? dlatego pytanie do posiadaczy tak jak w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Prawidlowo jest zamontowane ale jest problem ze stykiem chlodzenia i procesora gpu. Karta jest z wadliwej serii ktora posiadala temepy rzedu 80*C. Ja w swojej mialem max 70*C takze w normie bylo. Edytowane 6 Maja 2015 przez vallentine 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szafa_23 32 Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedz. zastanawiałem się nad zdjęciem termopadów z pamięci. I wymianę śrub chłodzenia bo dokręcają się do pewnego momentu i koniec gwintu. Czy wysyłać na gwarancje? Usuniecie termopadów dociągało by chłodzenie do rdzenia. Po ściągnięciu chłodzenia widać było ze chłodzenie nie dolegało. Wymieniłem pastę temperatury rosły wolniej ale dobijały i tak do 80 stopni. Jakieś pomysły??? Edytowane 6 Maja 2015 przez szafa_23 Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Gwarancja. Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Usuniecie termopadów dociągało by chłodzenie do rdzenia. Tak ale bez nich przy dużym docisku mógłbyś coś uszkodzić/ukruszyć. Ogólnie zły pomysł z usunięciem termopadów. Możesz spróbować użyć cieńszych. Na ram karty raczej jest termopad 1mm więc możesz spróbować z 0.5mm. Przy docisku 0,5mm to przepaść. Lub j.w. z naciskiem na j.w. Edytowane 7 Maja 2015 przez silence 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szafa_23 32 Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Skoro zdjęcie termopadów może uszkodzić układ to myślałem na blaszka miedziana. taka jak w linku: http://allegro.pl/blaszka-termoprzewodzaca-miedziana-15x15x0-5mm-i5248840623.html posiadam tak blaszkę 0,4mm i myślę o włożeniu jej miedzy układ a chłodzenie. Na gwarancje nie widzi mi się bo trzeba czekać miesiąc... A skoro nie dolega układ to jest szansa na spadek temperatur co myślicie?? Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 posiadam tak blaszkę 0,4mm i myślę o włożeniu jej miedzy układ a chłodzenie. Musisz jeszcze posmarować pastą blaszkę z obu stron bo ciepło będzie kiepsko odprowadzane z elementu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szafa_23 32 Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 o tym to wiem ze trzeba posmarować z obu stron a jeżeli to nie poprawi odprowadzania ciepła leci na gwarancje... Co do gwarancji. Mogę podać przyczynę wysokich temperatur??? Bo karta sprawna ale grzeje się... a o głośności chłodzenia już nie wspomnę. Problem rozwiązany Blaszka miedziana do tego Zalman stg1 i gitara crysis 3 71 stopni a nie 80 Wolfenstein The Old Blood 67 i spada trzeba czekać jeszcze na wygrzanie pasty. Temp. będą niższe Dzięki wszystkim za dobre chęci Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts