nezzy 0 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam, nie wiedziałem gdzie założyć ten temat na forum,więc dałem go tutaj.mam mały problem z dyskiem, pożyczyłem laptopa ( ponieważ ja kupiłem nowego pc i nie potrzebowałem laptopa) i założyłem konto admina i użytkownika by ktoś nie mógł przeglądać moich zdjęć itp. Pech chciał że laptop został uszkodzony a ja chciałbym odzyskać dane, kupiłem obudowę do dysku i podłączyłem go jako dysk zewnętrzny do pc lecz nie mam dostępu np do zdjęć ponieważ jest zablokowane a dokładniej wyskakuje komunikat "Przeglądarka fotografii systemu windows nie może otworzyć tego obrazu ponieważ użytkownik nie ma odpowiednich uprawnień pozwalających na dostęp do lokalizacji pliku":I co teraz mogę zrobić z tym fantem? jest możliwość np włączenia jakoś systemu windows który znajduje się na dysku zewnętrznym? dodam że jest tam chyba windows xp, jeśli tak to przez usb jest taka możliwość? czy muszę go podłączyć bezpośrednio pod płytę? i pytanie jak to zrobić jeśli jest to dysk z laptopa 2.5. Cytuj Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wszystko co musisz zrobić to przejąć pliki na własność. Prawy klik na folder zawierający Twoje pliki -> Właściwości -> Zabezpieczenia -> Zaawansowane -> Właściciel -> Edytuj Wybierasz nazwę swojego użytkownika i dajesz OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts