Skocz do zawartości

Jaką przeglądarkę na androida polecicie?

Recommended Posts

Witam!!!

Mam, pytanie jaką przegladarkę na androida polecicie, która nie pobiera dużo zasobów, głównie chodzi mi o ram, ponieważ nie mam go dużo tylko 512 mb :(, a przy innych aplikacjach zostało go tylko 70 mb, przez co właśnie szukam, jakiejś przeglądarki, która nie pobiera dużo zasobów, a sprawnie działa :) Z góry dziękuję za pomoc.

No, ok :D, mogę testować, ale jakie? Wiem, ze chrome odpada, bo to jest jak dla mnie całkowita porażka, a jakie są inne przeglądarki? Bo prawdę mówiąc, to ja znam tylko opera i mozilla :D, i tak w ogóle, czy jest jakaś przegladarka, która posiada wbudowanego flash playera, albo która otwiera wszystkie pliki zwiazane z tą wtyczką?

mam obecnie mozille i otwieram nią bardziej skomplikowane strony , jak muli mi przeglądarkę wbudowaną :), wcześniej miałem opere i chroma, Dolphin  , ale zaczęły mnie irytować wraz z każdą aktualizacją , każdego wkurza co innego musisz coś dobrać do swoich preferencji :) tu masz inne na dole  w podobne :) potem poszukaj w google play u siebie :)  https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.mgeek.TunnyBrowser

Edytowane przez king2127

Ja osobiście przetestowałem już chyba wszystkie przeglądarki na andka i bezkompromisowo polecam UC Browser HD, masz kompresję danych jak w operze, jako jedyna bez problemu obsługuje flasha, 1 kliknięciem można przesrtawić na tryb PC i telefoniczny. Złego słowa o tej apce nie powiem o wiele lepsza od chrome czy opery... Jest jeszcze weersja standartowa ale IMO HD lepsza.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uc.browser.hd

Jak masz mało ramu, to chyba lepiej zostań przy standardowym Chrome... W Androidzie każda dodatkowa aplikacja swoje konsumuje, a Chrome i tak będzie w tle działać. Jakbym miał telefon z 512 MB, to bym się chyba nie bawił w żadne dodatkowe przeglądarki.

Jak, na razie UC Browser HD, mi przypadł do gustu ;) Miałem operę mini, ale czasem strasznie źle działała, np. podczas przeglądania galerii na kwejku czy bestach ;), chroma mam wbudowanego, ale znalazłem opcję zę mozna go wyłączyć, po czym zauważyłem ze nie zaujmuje już niepotrzebnie pamieci ram, więc z nim nie ma problemu :). Dziekuje za pomoc, jak UC Browaser, będzie nawalał, to pewnie wróce do Opery mini, bo jednak to mój numer 2 w rankingu :)

Miałem ten sam problem. Telefon tylko 512 MB RAM i procesor 1-rdzeniowy 1 GHz. Ale do rzeczy. Polecam Operę Mini. Bardzo fajna przeglądarka. Nie posiada wielu możliwości, ale jak dla mnie w sam raz. Ma funkcję oszczędzania transferu, co sprawdza się przy surfowaniu po internecie przez dane komórkowe.