pawel2503 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 pawel2503, ale desperacja zostawić hiperłącze tylko do siebie To nie desperacja. Po prostu łączy nie skopiowało, a nie miałem czasu od razu dodać je do wszystkich, ale teraz już wszystko jest ok. Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 ekhm i cos takiego mnie boli widać że dopiero przyszedłeś na forum bo dowiedziałeś się o konkursie... komputer wysyła się do redakcji nie tak jak Ty sobie myślisz że oni przysyłają ci 1000zł... Link to post Share on other sites
grynkowski 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeżeli chcesz zobaczyć co benchmark może zmodernizować w laptopie to użytkownik grynkowski będzie dobrym wyborem Pytanie do Tomka: macie już plan co się stanie jeśli wygra np. grynkowski? Link to post Share on other sites
Darkeners 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeszcze raz to napisze, by przedłużyć listę z hiperłączami - linkami do profili cytujcie KOLEJNEGO POSTA Z NIMI. To żadna magia... 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - laptop to wyzwanie 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. Jeszcze raz to napisze, by przedłużyć listę z hiperłączami - linkami do profili cytujcie KOLEJNEGO POSTA Z NIMI. To żadna magia... Edit: Nie mam już sił Junior - chyba właśnie na tym polega konkurs, żeby przyciągnąć userów Link to post Share on other sites
Matysior 1 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - laptop to wyzwanie 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. Link to post Share on other sites
Ad33k 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Hehe, to ja też zgłoszę swoją kandydaturę, a co ! Mój sprzęt jest na moim profilu, ale tak ogółem to: - Pentium 4 3GHz - GeForce 7300GT - Asus P5ND2 SE - 1 GB ramu od Goodram-a - Obudowa do wymiany - Karta dźwiękowa zintegrowana etc. Powód dla którego zgłaszam swojego kompa, to ( też wymienię od myślników, żeby czytelnie było ) : - to dość dobra konfiguracja to przemiany ( no bo raczej nie ma sensu ulepszać komputer komuś, kto ma już co najmniej dwurdzeniowy procesor, i resztę też wystarczającą ) - czasem komputer nie działa tak jak powinien - podczas niektórych filmów, obraz się zatrzymuje, a dźwięk idzie dalej, - gdy włączam gry ( nie wszystkie ale dość spora część np. Devil May Cry 4 ) zamiast dźwięku pojawia się głośny i denerwujący szum, i to samo można zaobserwować, gdy zatrzymam utwór w winampie i po chwili włączę go by grał dalej - jeszcze inny problem, który pewnie da się inaczej rozwiązać, niż wymiana samej części, ale... gdy karta graficzna osiąga 60+ stopni, cały komputer zaczyna się zacinać To by było na tyle, można jeszcze dodać, że to dość stary komputer który dostałem po starszym bracie Link to post Share on other sites
hunio 1 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - laptop to wyzwanie 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar- Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. Link to post Share on other sites
bocian 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Hunio i Matysior , za to że znowu "skopaliście" listę napewno na was nie zagłosuje 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - laptop to wyzwanie 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. Też powtórzę , by przedłużyć listę z hiperłączami - linkami do profili cytujcie KOLEJNEGO POSTA Z NIMI. To żadna magia... Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeszcze raz to napisze, by przedłużyć listę z hiperłączami - linkami do profili cytujcie KOLEJNEGO POSTA Z NIMI. To żadna magia... No JA PIERD...ZIU! Jak nie potraficie to dodawajcie siebie bez hiperłączy, ale resztę zostawcie Link to post Share on other sites
grynkowski 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. Przedłużajcie listę z hiperłączami z linkami do profili. Cytujcie KOLEJNEGO POSTA Z NIMI. Link to post Share on other sites
dybciu 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. I tak ogólnie pasowało się dopisać Link to post Share on other sites
hunio 1 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Hunio i Matysior , za to że znowu "skopaliście" listę napewno na was nie zagłosuje Wypchaj się kolego... ;p Po co mam powtarzać dwudziesty raz linka, skoro to już wystarczy?? Link to post Share on other sites
ZeTek 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% Link to post Share on other sites
bocian 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Wypchaj się kolego... ;p Po co mam powtarzać dwudziesty raz linka, skoro to już wystarczy?? Ah, czyli według ciebie każdy ma wklejać zrobioną przez kogoś listę bez linków, jedynie z wytłuszczonym, czerwonym swoim nickiem, z czcionką 72p? To że nie potrafisz wstawiać linków, ani poprawnie cytować to nie nasza wina. Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% 22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 musze przyznac, ze ladnie i czytelnie to wyglada dobry pomysl z odnosnikami. powodzenia Wszystkim!!! Link to post Share on other sites
Skurczybyk 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% 22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Leży w redakcji jakiś Blizzard 1260 z 32MB, myślę że dalibyśmy radę Dodatkowo ten dysk wywali się a w jego miejsce zainstaluje jakąś przejściówkę IDE->CF i przyjaciółka stanie się bezgłośna Ozesz..... ;-) Nawet mi przez glowe nie przeszlo, ze mozna nawet nie tyle przelotke IDE2.5"->CF wlozyc do Amiski, co w ogole SSD, nawet jakiegos starawego 16GB z parametrami 50MB/s odczyt i 15MB/s zapis -> wtedy i tak czapke z glowy zrywa Tylko trzebaby jakies sanki do napedu 2.5" skolowac, bo Amiska juz z dyskiem 3.5" wepchnietym jest. W/g SysInfo odczyt chyba mam na poziomie 2.4 MB/s, wiec nawet nie ma co porownywac. Poza tym, Panowie.. kto z Was ma 8 MB pamieci, dysk 1 GB i procesor 40 (czterdziesci) megahercow ? ;-)))) A calkiem BTW to Amigi (600/1200) juz daaawno korzystaly z pamieci FAST na PCMCIA, a te karty to zwykle flashe chyba byly - jedne bez zasilania bateryjnego, inne SRAMy - czyli cos jak dzisiejsze technologie; pierwsze byly tylko drogie, drugie ku***ko drogie ;-) I tak to mozna powiedziec, ze wreszcie na pc dokonuje sie upowszechnienie technologii z Amigi 600/1200, jedynie gniazdo sie zmienilo Link to post Share on other sites
runio 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No to jeszcze ja Mój nick: runio Na początku witam wszystkich użytkowników i przechodzę do rzeczy. Mój komp to niestety zabytek (przynajmniej jak dla mnie), potrzebuje go ulepszyć do pracy (grafika/obróbka video itd) a nie jak większość do grania. Do grania to mogę sobie kupić konsolę . Więc dlatego powinniście wybrać mój sprzęt do ulepszenia, bo pomoże mi to w rozwinięciu swoich pasji i może właśnie przez ten komputer coś w życiu osiągnę (wybieram się na AGH/informatyka). Sprzęt: Procek: Sempron 2.4Ghz Grafika: Ati 9550 Ram: 256MB Płyta: K8V-X Dysk: Maxtor 80GB http://hosting02.imagecross.com/image-hosting-12/9808DSC01959.JPG Więcej zdjęć w moim profilu. Dodam, że części zostały zdobyte od kumpli którzy się tego pozbywali a ja chciałem mieć po prostu komputer. Chciałbym: mieć szybki komputer do pracy i rozwijania swoich umiejętności, nie musi mieć dobrej grafy. Liczę na Was. -później dodam testy bo mam problemy z działaniem niektórych programów. Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200: PATRZ ZESTAW NR 2 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% 22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% 22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO 24. procek - jedna z najbardziej udzielających się osób na forum, pomaga ludziom więc pomóżmy jemu 25 - _nick_ - chciałbym dostać chłodzenie wodne (WC) i mieć błogą ciszę Link to post Share on other sites
runio 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci 2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie! 3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części. 4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części. 5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200: PATRZ ZESTAW NR 2 6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji 7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H 8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję. 9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy) 10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie... 11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka 12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie wzrost wydajności w grach + nowy 13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza 14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę 15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu. 16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka 17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie. 18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming. 19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować. 20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli. 21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150% 22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO 24. procek - jedna z najbardziej udzielających się osób na forum, pomaga ludziom więc pomóżmy jemu 25 - _nick_ - chciałbym dostać chłodzenie wodne (WC) i mieć błogą ciszę 26. RUNIO Potrzebuję kompa do pracy i możliwości rozwoju, pomóżcie. (moj post - 6 str). Link to post Share on other sites
QszaQ 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 to ja zgłoszę jedynego i słusznego kandydata na to miejsce: QszaQ ale jeśli nie zostanę wybrany to proszę o wybór kogoś z lapkiem, też jestem ciekaw co z nim zrobią Link to post Share on other sites
runio 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 QszaQ zgłaszanie lapka to moim zdaniem jak zgłaszanie konsoli (x360 czy ps3). Da się przerobić? Da. Ale po co jak lepiej kupić nowy. A ze stacjonarnego zawsze coś zostanie, coś się dołoży/przełoży i gra. Link to post Share on other sites
Recommended Posts