Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców, czwarta edycja

Recommended Posts

Tak zagłosowaliście ;)

Wiem, zwycięzcy oczywiście gratuluje lecz wolałbym zobaczyć co robicie z zestawem segmentu mainstream, bo to co można zrobić z prehistorią już wiemy :D:P:)

Co ciekawe, drugi na liście mający tylko dwa głosy mniej był użytkownik o ksywce: grynkowski, trzeci był torture mający 1/4 głosów pierwszej dwójki.

Można śmiało założyć, że Torture miał 10 głosów. Jeśli to 1/4 pierwszej dwójki, to mieli 21 i 19 głosów... Ciekawe, ilu nowych użytkowników ma Forum Benchmarka od czasu tego konkursu :D Oczywiście to jeden z celów tego konkursu - nie ma co ukrywać - większe zainteresowanie stroną.

Można śmiało założyć, że Torture miał 10 głosów. Jeśli to 1/4 pierwszej dwójki, to mieli 21 i 19 głosów... Ciekawe, ilu nowych użytkowników ma Forum Benchmarka od czasu tego konkursu :P Oczywiście to jeden z celów tego konkursu - nie ma co ukrywać - większe zainteresowanie stroną.

Blisko, ale nie :D Pierwsza trója miała mniej więcej 50% wszystkich głosów :)

Oczywiście to jeden z celów tego konkursu - nie ma co ukrywać - większe zainteresowanie stroną.

tak sądzisz ?? ekhm... niby i użytkownicy którzy mają parcie na konkursy są potrzebni...

No więc trzeba było cisnąć znajomych, żeby zakładali konta i głosowali :D Na to by wychodziło. No ale gratulacje dla zwycięzcy! :P No i to nie będzie to samo co w poprzedniej edycji, tam budżet był bardzo płynny, tutaj będzie o wiele ciekawiej :) Jakby nie patrzeć, taka konfiguracji bardziej się przyda odświeżenie. Czekamy na relację. Oby była szybciej niż ostatnim razem ;)

Mnie się to bardzo niepodoba, runio ma zaledwie 1 (jeden :!:D komentarz, a postów na forum 30, z czego 40% to wypowiedzi w tym temacie. Pierwszy post napisał 6 maja, akurat wtedy ruszyła 4 edycja akcji - coż za dziwny zbieg okoliczności. Wątpię żeby 'benchmarkowcy' głosowali na innego użytkownika, który się prawie nie udziela w portalu, w dodatku ma złoma podobnego co wcześniej miał mICh@eL - z tym że teraz będzie ~1000zł, a nie sponsor AMD i Dragon dla szczęśliwca :!:.

A wygrać ten plebiscyt jest bardzo prosto - wystarczy pozakładać np. 50 kont pocztowych, na które założyć konta na portalu i zagłosować na siebie. A żeby nie robić tego z jednego IP, wystarczy serwer proxy. Podejrzewam, że właśnie dlatego nie wygrał kolega torture, więc proponuję żeby w następnej edycji jednak wziął udział :!:

Tak zagłosowaliście :D

raczej tak jego koledzy zagłosowali... ja protestuję i domagam się dokładnego sprawdzenia kont z których głosowano... no ale przecież to konkurs dla użytkowników benchmarka... zal trochę...

Ok, więc patrząc na zestaw runio, nie ma tutaj nic z czym można zacząć. W poprzedniej edycji był zasilacz, dysk i obudowa (o których michael poinformował, że sam wymieni zaraz po konkursie). Tutaj zasilacz jest NoName, montowany w obudowie bokiem. Więc odpada i jedno i drugie. Dysk ewentualnie może zostać, ale też by musiał zaraz iść do wymiany na własną rękę. Jeżeli będzie sztywne 1000zł, to... ciężka sprawa.

Sprawdzając ceny na komputronik.pl, wyszło mi 1001zł za wszystko oprócz karty graficznej (zintegrowana). E1400+2GB+G31+160GB+DVD+Obudowa+400W Ciężko, ciężko :D Skończy się znów na jakimś sponsoringu, a to ktoś da zasilacz, ktoś da dysk, i wyjdzie niezły sprzęt :P

No cóż redakcja będzie miała pole do popisu...nie ma co narzekać skoro admini tak zdecydowali i zostało to sprawdzone to nic tylko pogratulować runio :D

:arrow: Czekam na artykuł...

raczej tak jego koledzy zagłosowali... ja protestuję i domagam się dokładnego sprawdzenia kont z których głosowano... no ale przecież to konkurs dla użytkowników benchmarka... zal trochę...

Co dokładnie Twoim zdaniem mamy sprawdzić? Głosy pochodzą z różnych adresów IP i różnych kont rejestrowanych przez rozpoczęciem tej edycji. Trzeba czegoś jeszcze?

Mnie się to bardzo niepodoba, runio ma zaledwie 1 (jeden :!:P komentarz, a postów na forum 30, z czego 40% to wypowiedzi w tym temacie. Pierwszy post napisał 6 maja, akurat wtedy ruszyła 4 edycja akcji - coż za dziwny zbieg okoliczności. Wątpię żeby 'benchmarkowcy' głosowali na innego użytkownika, który się prawie nie udziela w portalu, w dodatku ma złoma podobnego co wcześniej miał mICh@eL - z tym że teraz będzie ~1000zł, a nie sponsor AMD i Dragon dla szczęśliwca :!:.

A wygrać ten plebiscyt jest bardzo prosto - wystarczy pozakładać np. 50 kont pocztowych, na które założyć konta na portalu i zagłosować na siebie. A żeby nie robić tego z jednego IP, wystarczy serwer proxy. Podejrzewam, że właśnie dlatego nie wygrał kolega torture, więc proponuję żeby w następnej edycji jednak wziął udział :!:D/quote]

Ty masz jeden post na forum (ten) i zero komentarzy. Czy to znaczy, że nie powinienem z Tobą w ogóle rozmawiać? Nigdzie nie było napisane, że to ma być konkurs dla najaktywniejszych użytkowników benchmarka. Ci wyróżniani są czymś innym przez samą redakcję. Nic nie poradzę, że tak akurat przebiegło głosowanie. Każdy miał równe szanse.

ehe xD fajnie :D

chłopaki ktoś z was na niego zagłosował ??

dobra ja już w sumie nie wnikam tak jest tak będzie...

Panie Tomku wymyślił Pan co ulegnie zmianie w komputerze tego "użytkownika" ??

No to jeszcze ja ;) Mój nick: runio

Na początku witam wszystkich użytkowników i przechodzę do rzeczy.

Mój komp to niestety zabytek (przynajmniej jak dla mnie), potrzebuje go ulepszyć do pracy (grafika/obróbka video itd) a nie jak większość do grania. Do grania to mogę sobie kupić konsolę ;). Więc dlatego powinniście wybrać mój sprzęt do ulepszenia, bo pomoże mi to w rozwinięciu swoich pasji i może właśnie przez ten komputer coś w życiu osiągnę (wybieram się na AGH/informatyka).

Sprzęt:

Procek: Sempron 2.4Ghz

Grafika: Ati 9550

Ram: 256MB

Płyta: K8V-X

Dysk: Maxtor 80GB

http://hosting02.imagecross.com/image-hosting-12/9808DSC01959.JPG

Więcej zdjęć w moim profilu.

Dodam, że części zostały zdobyte od kumpli którzy się tego pozbywali a ja chciałem mieć po prostu komputer.

Chciałbym: mieć szybki komputer do pracy i rozwijania swoich umiejętności, nie musi mieć dobrej grafy. Liczę na Was.

-później dodam testy bo mam problemy z działaniem niektórych programów.

hahahaha a był taki biedny oh ah :D:P:)

runio człeniu żal mi ciebie straszny !! jesteś taki mały jak ten rozmiar czcionki !!

Według mnie są dwie wersje. Pierwsza wsysał sobie z kosmosu, że na tym forum ocenia się wedle sprzętu i nie będzie się liczyło jego zdanie. Co dla mnie jest głupotom. Druga napalił się na dwa porządne kompy w domu. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, ale i tak nigdy nie dowiemy się jak to jest naprawdę.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...