Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców, czwarta edycja

Recommended Posts

To masz mój głos.. a co tam :)

Ja sobie upgrade zrobiłem sam:P Może nie za 1000 a za 120zł, a i tak przyrost wydajności mam ogromny. I przyrost temperatury w obudowie tudzież :)

Dzięki! Plan zrealizowany :D

No to ja zareklamuje mój "MEGA ZŁOM :D". Komputer zabytek, nic nie działa, ledwo da sie po internecie poszperać. Zapraszam ma moją stronkę i obejrzenie tego cudu techniki :D Jeśli ktoś zagłosuje to się nie obrażę :)

Witam oddaje glos na siebie

moj komputer

amd 5600+2900

asus m2n68cm -zintegrowana grafa :)

geforce 9 9800gt oc

2gb ramu

bez cd (nie dziala)

bez dyskietek :D

bardzo stara obudowa powyginana :)

o to zdjecia mojego kompa

http://buldogg.wrzuta.pl/obraz/aO19QF7cnX3/pict0001

http://buldogg.wrzuta.pl/obraz/0fCvT04XqgF/pict0002

http://buldogg.wrzuta.pl/obraz/7RDYAGml9ah/pict0003

o to propozycja

AMD Phenom X4 9650

obudowa Yesico OpenAir Black poniewaz moj komputer bardzo ma ciezko z temperatura procesora i karta graficzna :)

2gb ramu 800

nagrywarka dvd liteon

i zostaje na wiatraczki do obudowy

super sprzet do 3d studio max poniewaz studiuje i nie stac mnie na szybszy komputer a wydajnosc jest tutaj najwazniejsza

No to ja zareklamuje mój "MEGA ZŁOM :D"

aż tak źle nie masz, w doom 3 sobie pograsz.

w crysisa,farcry2,burnouta,feara2,legendary,grida,left 4 dead,stalkera itp na full ale nie chodzi o to tylko o renderowanie w 3d studio max itp tutaj jest kiszka

Czyli co, trza się tu reklamować kto ma najgorszy złom? :)

Kto zagłosuje na mojego kompa, który ledwo bo ledwo, ale jeszcze zipie? W Crysis nie pogram, bo na low wygląda... po prostu nie wygląda :)

Intel Pentium Dual Core E2180 2,0 GHz

ATI Radeon X1950 Pro

Seagate Barracuda 7200.9

EVGA nForce 650i Ultra

2GB DDR-2 800

plus ekstremalnie badziewna obudowa Tracer, która się już niedługo rozsypie :) Może warto fotę zrobić, bo aż wstyd kogoś do pokoju zaprosić :D

Czyli co, trza się tu reklamować kto ma najgorszy złom? :)

Kto zagłosuje na mojego kompa, który ledwo bo ledwo, ale jeszcze zipie? W Crysis nie pogram, bo na low wygląda... po prostu nie wygląda :)

Intel Pentium Dual Core E2180 2,0 GHz

ATI Radeon X1950 Pro

Seagate Barracuda 7200.9

EVGA nForce 650i Ultra

2GB DDR-2 800

plus ekstremalnie badziewna obudowa Tracer, która się już niedługo rozsypie :) Może warto fotę zrobić, bo aż wstyd kogoś do pokoju zaprosić :D

Nie masz jeszcze aż tak tragicznego, lepsza grafika(coś w stylu 9600,4830,4770) by się przydała i oc procka do 3ghz i Crysis bedzie śmigał jak ta lala

Nie masz jeszcze aż tak tragicznego, lepsza grafika(coś w stylu 9600,4830,4770) by się przydała i oc procka do 3ghz i Crysis bedzie śmigał jak ta lala

No tragiczny kompik nie jest, ale dysk 160GB ATA to codzienna batalia z wolnym miejscem, procesor na więcej niż 2.8GHz @ 1.35V nie idzie, tudzież boksowe chłodziwo nie wyrabia. Obudowa trzeszczy i ma urwane drzwiczki, na kartę graficzną bezrobotnego studenta nie bardzo stać :D

Dlatego też może ktoś się zlituje i będzie mi dany lepszy CPU (ba, i lepsza mobo, bo nF650 nie łyknie 45nm quadów), więcej RAMu, większy i szybszy dysk, obudowa, która wygląda jak obudowa... pięknie by się zmieścił w 1000zł, nawet wraz ze zmianą platformy na AMD, bo Phenomki II bardzo mi się "podobują" :)

Głupio tak żebrać, ale cóż poradzić :)

Macie listę z głosami, głosy na osoby które nie zamieściły swej kandydatury w liście nie zostały uwzględnione.

Nie wiem na kogo głosować, zagłosuje na użytkownika Linuksa, także pisać kto ma.

1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci

2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie!

3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części.

4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części.

5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200: PATRZ ZESTAW NR 2

6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji

7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H

8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję.

9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy)

10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie...2 głos/y

11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka

12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie :lol: wzrost wydajności w grach + nowy

13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza

14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę

15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu.

16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka

17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie.

18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming.

19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować.

20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli.

21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150%

22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 :D

23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO :)1 głos/y

24. procek - jedna z najbardziej udzielających się osób na forum, pomaga ludziom więc pomóżmy jemu :)2 głos/y

25 - _nick_ - chciałbym dostać chłodzenie wodne (WC) i mieć błogą ciszę

26. RUNIO Potrzebuję kompa do pracy i możliwości rozwoju, pomóżcie. (moj post - 6 str).

27. Piotre879- Nowa karta graficzna, RAID, nietypowe chłodzenie i zobaczymy ile da się wycisnąć :-)

28. marcin_222- ogólny upgrade, bo obecny to już trochę "dziadek" się zrobił :)

29. Blackout - nie wierze, ze za tysiaka da sie cos ciekawego zrobic.

30. torture -3 głos/y

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...