Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców, czwarta edycja

Recommended Posts

ale jeśli nie zostanę wybrany to proszę o wybór kogoś z lapkiem, też jestem ciekaw co z nim zrobią :D

Zmodernizują go tak żeby można było przyjemnie na nim słuchać muzyki (przecież nie chodzi tylko o wydajność :) )

Kupią wam do laptopów:

Kartę E-MU 0404 USB

Słuchawki AKG 142 HD

Przyrost jakości 1000% :)

1. .daft - szansa na zwiekszenie wydajnosci + oddaje czesci

2. grynkowski - jeżeli jesteś ciekaw co można zmodernizować w laptopie!

3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części.

4. decigner12 - ogólny wzrost wydajności + oddanie wymienionych części.

5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200: PATRZ ZESTAW NR 2

6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji

7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H

8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję.

9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy)

10. Junior - słaby procesor... prawie wszyscy wyżej maja 2 rdzenie...

11. VMAX OC - słaba grafika i nie najnowszy procesor. testy dla bechmarka

12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie :) wzrost wydajności w grach + nowy

13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza

14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę

15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu.

16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka

17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie.

18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming.

19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować.

20. dybciu - Nawet niewielki przyrost wydajności mnie zadowoli.

21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150%

22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 :)

23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO :D

24. procek - jedna z najbardziej udzielających się osób na forum, pomaga ludziom więc pomóżmy jemu :)

25 - _nick_ - chciałbym dostać chłodzenie wodne (WC) i mieć błogą ciszę

26. RUNIO Potrzebuję kompa do pracy i możliwości rozwoju, pomóżcie. (moj post - 6 str).

27. Piotre879- Nowa karta graficzna, RAID, nietypowe chłodzenie i zobaczymy ile da się wycisnąć :-)

Wypadałoby się zgłosić, żeby konkurs miał jeszcze większe zainteresowanie :D

A więc zgłaszam swoją kandydaturę. Lepszy cooler CPU, nowa grafika, może lepszy zasilacz? :) Da się coś za 1000zł wykombinować na upartego :) Z góry dzięki nawet za jeden głos. Prezentacji nie robię, bo i tak wygra ktoś z sensowniejszą propozycją :)

Moja konfiguracja:

Chieftec BigTower BA-01B-B-B

TAGAN 900W BZ PipeRock Series

ASUS P5N-T Deluxe

Intel Core2Duo E7300 @ 3,50Ghz FSB 350Mhz Vcore 1,312 na BOX'ie

RAM 4GB OCZ Reaper 1066Mhz CL5 @ 1100Mhz 5-5-15

GeForce 7900GS Galaxy 256MB 600/1600Mhz

Raid5 6 x ST3160811AS na Dell PERC 5/i 256MB DDRII 400Mhz +BBU

HDD ST3320620AS

ASUS DRW-2014L1T

Intel PRO/1000 GT Desktop Adapter

Chcę dołożyć dwa ST3160811AS do RAID5 albo jeden ST3320620AS do RAID0.

Zmienić kartę grafiki (nvidia) na przynajmniej na GTS 250 najlepiej od EVGA.

Zmienić BOX'owe chłodzenie procesora na Zalman CNPS9700 LED.

Wypadałoby się zgłosić, żeby konkurs miał jeszcze większe zainteresowanie :)

To masz mój głos.. a co tam :D

Ja sobie upgrade zrobiłem sam:P Może nie za 1000 a za 120zł, a i tak przyrost wydajności mam ogromny. I przyrost temperatury w obudowie tudzież :)

Życzę powodzenia!

Faktycznie troszkę śmieszni są Ci z jednym postem ale najlepszy był ten co jakąś karteczkę sobie wydrukował i fotki porobił :)

'grosz do grosza, a będzie kokosza'

'głos do głosa, a będzie komputer dla y0ddh4'y' :mrgreen:

A co mi tam, śmieszne bo śmieszne, ale też się zgłoszę.

leciwy 64 3000+ s.939 na Abicie z ddr1 poganiane 7600 na AGP daje wymianę platformy.

Może AM2+, może w intela?

Czyli do wymiany CPU / mobo / ram / karta graficzna.

Pozdrawiam szawel

3. kubbak - polepszenie wydajności graficznych (nie gry) + oddanie wymienionych części.

5. jeomax.co.uk - NOWE PODEJSCIE DO ROZBUDOWY, tym razem wyzwanie dla Amigi 1200: PATRZ ZESTAW NR 2

6. TheSpeed - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera + nowy sprzęt do pisania recanzji

7. Lorduś - zwiększenie mocy obliczeniowej komputera (nie oddaję sprzętu) i sprawdzenie jak Phenomy podkręcają się na Gigabyte GA-MA780G-DS3H

8. Lucass3 - chciałbym zobaczyć jak to jest przy kilkusetnym/kilkutysięcznym wzroście wydajność i napisać w końcu jakąś mini-recenzję.

9. Y0ddh4 - osiągnięcie najwyższych możliwych wyników na posiadanym sprzęcie, webmastering, (mało gram, głównie w weekendy)

12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie :lol: wzrost wydajności w grach + nowy

13. cza12ster - ogólnie słaba wydaność, na razie komek nadaje się tylko do pisania programów i nauki nic z najnowszych pozycji nie chodzi. Po maturze i egaminie technicznym wreście chciałbym zagrać w Crysisa i wiele nowych tytułów, nie mówiąc już o tym, że Gothic 3 na razie nawet nie rusza

14. bocian - zwiększenie wydajności w renderingu i aplikacjach graficznych + oddaje 2gą obudowę

15. Darkeners - No niestety ogólne przyspieszenie, HQ na YouTube mi płynnie nie chodzi, a oglądanie materiałów HD to moje główne zadanie multimedialne. Ogólnie zaczyna mi doskwierać brak dwóch rdzeni oraz ramu.

16. pawel2503 - duży wzrost wydajności, w końcu możliwość gry w nowe, a nawet kilkuletnie tytuły bez przycinania, testy dla benchamrka

17. Brandar - Gruntowny remont. 5 letni zabytek nie nadaje się już praktycznie do niczego. Nawet FF zaczyna czasem przycinać. Praca w Photoshopie z kolei to męczarnie. A Win7 RC to odległe marzenie.

18. Matysior - moja konfiguracja jest w moich pecetach - na co liczę? szczerze, mam na płycie AGP, więc wymienić trzeba by wszystko. Do jakich celów? Gaming.

19. hunio - może nie jestem najlepszym kandydatem, ale mój komp można bardzo zmodyfikować.

21. ZeTek - inwazja mocy zmiana procka z X2 na Phenom 2 +70%, wymiana kości RAM przyrost da 60%, karta grafiki +150%

22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 :D

23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO :)

24. procek - jedna z najbardziej udzielających się osób na forum, pomaga ludziom więc pomóżmy jemu :)

26. RUNIO Potrzebuję kompa do pracy i możliwości rozwoju, pomóżcie. (moj post - 6 str).

27. Piotre879- Nowa karta graficzna, RAID, nietypowe chłodzenie i zobaczymy ile da się wycisnąć :-)

28. marcin_222- ogólny upgrade, bo obecny to już trochę "dziadek" się zrobił :)

stary ale już nie jary

Ja też zgłoszę swój komputer, jest bardzo słabiutki na dzisiejsze czasy, gram w różne gierki, ale niestety coraz większe wymagania i coraz mniej gier chodzi.

A o to konfiguracja:

Athlon XP 1700 @ 1826

Epox 8RDA3i

3x 512 MB DDR Kingston

Geforce 7600GS Gainward

3 dyski w sumie 440 GB

DVD-RW LG

SB Audigy ZS

Obudowa ModeCom Winner

Zasilacz SolyTech 500W

Możecie na mnie głosować :)

12. Darodaredevil - modernizacja laptopa to wyzwanie :lol: wzrost wydajności w grach + nowy

22. 19arek93 - Zadowoli mnie każdy przyrost mocy w grach. W moim przypadku w grę wchodzi wymana całej platformy na nową. Mój cel - >30FPS w Race07 przy 1024x768 :D

23. ZŁO - sprawdź gdzie czai się ZŁO :)

28. marcin_222- ogólny upgrade, bo obecny to już trochę "dziadek" się zrobił :)

29. Blackout - nie wierze, ze za tysiaka da sie cos ciekawego zrobic.

Nie wiem dlaczego uzytkownicy z 1 postem nie maja miec szans ??

W koncu kiedys mozna zaczac sie udzielac na forum a to jest najlepszy powod.

Reklama dla niezdecydowanych głosujących:

Dlaczego grynkowski ??

Użytkownikiem serwisu benchmark.pl jestem już od pół roku. Staram sie udzielać na forum, komentować newsy, pomagać przy prostrzych problemach. Do modernizacji zgłosiłem leciwego już laptopa Acer Extensa 5220 ponieważ ŻADNE demo nowej gry nie chce się na nim uruchomić a czasem pograć chciałbym :) Poza tym jestem bardzo ciekawy co Tomek może zmodernizować w moim laptopie - to może być duże wyzwanie dla ekipy. Na koniec mój laptop:

http://www.benchmark.pl/uploads/zestaw_komp/4596/thumb/IMG_0035.JPG

Link do większego obrazka:

http://w.fotka.pl/5f180e980c.jpg

Dlatego głosujcie na użytkownika grynkowski

Reklama dla niezdecydowanych głosujących:

Dlaczego grynkowski ??

Użytkownikiem serwisu benchmark.pl jestem już od pół roku. Staram sie udzielać na forum, komentować newsy, pomagać przy prostrzych problemach. Do modernizacji zgłosiłem leciwego już laptopa Acer Extensa 5220 ponieważ ŻADNE demo nowej gry nie chce się na nim uruchomić a czasem pograć chciałbym :) Poza tym jestem bardzo ciekawy co Tomek może zmodernizować w moim laptopie - to może być duże wyzwanie dla ekipy. Na koniec mój laptop:

http://www.benchmark.pl/uploads/zestaw_komp/4596/thumb/IMG_0035.JPG

Link do większego obrazka:

http://w.fotka.pl/5f180e980c.jpg

Dlatego głosujcie na użytkownika grynkowski

ekhm.... czy użytkownik który tak zaśmieca forum zasługuje na upgrade ??

pisałeś już wiele postów jeżeli masz wygrać to wygrasz...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...