Skocz do zawartości

Problem z obudową

Recommended Posts

Mój zestaw:

i5 760

msi gd65 MOA EDITION

kingston 2x2gb 1600 4GX

msi gtx 460 cyclone 1gb x2 w sli

samsung 500GB x2 w raid0

samsung sh-s223c

ocz modxstream 700W

Byłem napalony na CM692 ADV ale niestety nie wejdzie mi pod biurko bo mam tak specjalnie zrobione pod obudowę o maksymalnej wysokości 50,9 cm a CM ADV ma ponad 51 więc prośba o znalezienie mi jakieś dobrej obudowy, wcześniej zastanawiałem się jeszcze nad SilentiumPC Gladius 600, może ktoś się wypowie co ją ma tutaj i mnie przekona do jej zakupu.

Ok na pewno tak zrobie z tym tyłem, szerokość budy wynosi ok.21,5 cm więc po 0,5 cm z lewa i prawa ma, jakby idealny prostokącik właśnie do tej obudowy.. oj już się nie mogę doczekać jak to wszystko odpale:-)) A jak jesteśmy przy tym temacie to wiem ze ta buda ma już 3 wentylatory w sobie ale myslalem na dokupieniem jeszcze FANDER SELEKTA 120 MM i teraz pytanie ile i jak je rozmieścić żeby było najchlodniej i najciszej co??

Juz mam w domu caly zestawik i w tym obudowe CM 690 ADV, włączam i małe zaskoczenie bo nie świeci mi wiatrak z przodu, przycisk nic nie daje, ogólnie i tak bym te podświetlenie wyłączył ale jak już to kupiłem to chciałem zobaczyć jak to wygląda a tu nic z tego, coś żle podłączone mam??

Chcę uzyskać chłód i ciszę, bez żadnych jakiś kolorowych światełek jak w cyrku. Fundusze będą zależne od tego ile najrozsądniej zamontować takich wiatraków w tej obudowie

enermax t.b silence powinien Cię zadowolić

a co do ich liczby to spokojnie wystarczy po jednym tył, front i dach, ewentualnie jeszcze jeden na podłogę lub drugi na dach