Skocz do zawartości

Zasilacze OCZ'a i corsair'a

Gość spryciarz11111

Recommended Posts

Gość spryciarz11111

Witam wszystkich :D widziałem kiedyś takie zasilacze Firm OCZ i Corsair , że można podłączyć lub odłączy dodatkowe kable.Mógłby mi ktoś podać linki do takich zasilaczy ??Jak coś to piszcie na tym temacie lub na moje gg 25773926.Kto mi pomoże kliknę mu , że pomógł mi

PoZdRaWiAm :):]

OCZ ModXStream Pro 600W

http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=61992

OCZ Fatal1ty 550W

http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=64603

Moim zdaniem warto, nie ma co za bardzo dokładać do Corsair'a, ze względu na cenę. Te są nawet ciche :)

Gość spryciarz11111

Dziękuje za odp .

Zasilacz 500W

Procesor:Amd athlon II x3 450 am3 box

Płyta z chipsetem 760G

Ram:4gb/ddr3/dual channel 2*2gb/1333/cl7

Karta:Asus radeon HD5770 512

Obudowa :Coolermaster

dysk:WD/500gb/sata II /32mb

dvd rw czytnik kart 3 wentylatory

I to zały konfing a zasilacz do kupuje

---

A te zasilacze co mi podaliście to moę podłącyć lub odłaczyć nie potrzebne kable ??Tak??

Ale 400 W znajdzie. W dodatku bezgłośny: :)

http://www.angela.pl/p6736,seasonic-x-400.html

Pozdrawiam.

Tak ale ten zasilacz nie ma prawie żadnego zapasu mocy do tej konfiguracji!!! :ciekawy:

Wsadza tam Phenoma II i ma po zawodach.

Do tego brak wiatraka,musisz zamontować dobry wyciąg bo zasiłka ci będzie w całym kompie temp podnosić.

Jak dla mnie lepszy Corsair HX450w. Więcej mocy a głośność naprawdę na poziomie.

BTW: Ten Seasonic kosztuje ponad 400zł, za to masz bardzo cichego Corsaira albo inna markowa zasiłka o mocy ponad 500w

Gość spryciarz11111

A wentylatory od zasilaczy wciągają powietrze do zasilacza (do środka) czy wiciągają powietrze ??

a jaki procesor jest lepszy ?

Amd phenom II x3 720 be 3 rdzenie po 2,8 GHz total cach 7,5 am3 box 45mn 95W

czy amd athlon II x3 450 3 rdzenie po 3,2ghz 2mb cach(total) am3 box 45mn 95W

Który z nich jest lepszy do gier i do pracy np photoshop ??

Gość spryciarz11111

a te zasilacze OCZ Modextreme to ile ma kabli których się nie da odłączyć .Interesuje mne taki zasilacz który zasila to co ja chcę a kable które niczego nie zasilają odczepić bo po co mają robic bałagan a na dodatek cyrkulacje powietrze psuc.To jak z tym zasilaczem ??

Gość spryciarz11111

już wiem co zasilają kable 8pin ja ich nie używam :D:P .czyli zasilacze z tymi odpinanymi kablami jest miej kabli stałych niż w zasilaczach które mają wszystkie kable stałe tak :roll::D ??A te dopinane kable to jest to wszystko dobrze zrobione czy to mi się szybciej rozwali niż zasilacz z stałymi kablami.Jak to będzie ?? :lol: Zasilacze z odpinanymi kablami szarąbiste :P:jupi::lol:8-)^^:) :tajniak: :ciekawy: ;):) :oops: :]

Gość spryciarz11111

ale w środku w obudiwo zasilacza jest to nieorarnięte czy producenci do zrobili żeby było ok jest to jest??

A jakie zasilacze są lepsze molularne czy nie modularne??

a które zasilacze się szybciej psują z odpinanhmi kablemi czy z stałymi??I który powinienem kupić z odpinanymi kablami czy bez odpinanych kabli??????A zdarzyło wam się ze od zasilacza firmowego np OCZ,Coolermaster,Enermax,Seasonic odpioły wam się kable w srodku ?? i cały zasilacz był do wymiany??

Zasilacz modularny różni się od zwykłego z nieodpinanym okablowaniem tylko tym, że te kable, które wystają poza obudowe zasilacza są odpinane. Środek jest taki jak w każdym innym zasilaczu. Z reguły modele modularne są droższe i z wyższej półki, dlatego jak już patrzysz które lepsze to brałbym modularne. A co do tego czy kable odpięły się komuś w środku zasilacza to już całkiem pojechałeś bo bandzie... Podstawy budowy PSU do poczytania.