kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam, chciałbym zakupić słuchawki typowo do gier FPS czyli zależy mi aby był dźwięk przestrzenny i dobre pozycjonowanie, z tego co przeglądałem forum te wpadły mi w oko; Superlux HMC631 na słuchawki chce wydać 200 zł +/- i do tego jakąś karte dźwiękową na którą będę miał dodatkowy budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Słuchawki spełnią swoją rolę. Podaj budżet na kartę dźwiękową i określ czy ma być na pci lub usb Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Również mogę wydać 200zł +/-. Co do tego czy ma być na PCI lub USB - Jest jakaś rożnica jakościowo/cenowo? Bo czytałem że jeśli jest za mały odstęp karta graficzna <-> karta dźwiękowa to następuje wzrost temperatury karty graficznej. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez kefaas Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Moja karta graficzna jest położona tyłem do dźwiękówki i nie ma żadnych problemów. Jakościowo nie ma różnic. W kwocie masz xonara dx o neutralnym brzmieniu na allegro. Udało mi się upolować ze zwrotu sztukę za 210 zł i fajnie śmiga tylko stery trzeba pobrać inne - unixonar, bo te asusowe są dość zbugowane. Inną propozycją może być chyba prodigy hd 2 advanc de. Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Więc mógłbyś doradzić która karta lepsza? Xonara dx czy ta prodigy hd 2 advance de? Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 xonara dx o neutralnym brzmieniu Jasnym brzmieniu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Xonar dx ma dodatkowe wejście na mikro i w sterownikach możesz sobie zmienić głos podczas rozmowy na skype, a na prodigy nie ma takiej opcji. Prodigy powinna mieć troszkę lepszą jakość dźwięku, lecz nie jestem pewny czy takie combo się zgra. Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Czyli Superlux HMC631 + Xonar dx to połączenie idealne? Jeśli tak to zdecyduje się na ten zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W budżecie chyba nie wykombinujesz nic lepszego. Nie mam porównania z inną dźwiękówką, więc określiłem brzmienie jako neutralne Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Co oznacza neutralne brzemienie? Sorry że się tak wypytuję ale jestem "zielony" w tych sprawach. Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Neutralne brzmienie, czyli takie w którym żadno z pasm się nie wyróżnia. Xonar jednak gra jasno, więc wyższe i średnie tony zostaną podbite. Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Więc decyduje się na taki zestaw. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 przestrzenniejszy jest na pewno AudioTrak Prodigy HD2. Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 między innymi, że na buforze siedzi wzmacniacz OPA2604, typowo przestrzenna kostka ,aczkolwiek nie wiem, czy musiałby podłączyć pod wyjścia RCA słuchawki, by dosadniej odczuć ten efekt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KomaNdoRamBoo 287 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Zabrzmiało to mądrze, więc oddaję Tobie rację. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Zabrzmiało to mądrze, więc oddaję Tobie rację. adivxv5 no to Ci pojechał Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Chyba zdecyduje się na Xonara DX ponieważ ma mogę go dostać taniej + Czytałem recenzje na forach i w grach pozycjonowanie ma ponoć perfekcyjne. Jak uważasz? +AudioTrak nie ma wejścia na mikrofon. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez kefaas Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Czytałem recenzje na forach i w grach pozycjonowanie ma ponoć perfekcyjne. Jak uważasz? Xonar DX ładnie pozycjonuje dźwięki, są dynamiczne, jasne/wyraźne. Co prawda, ta karta nie gra przestrzennie , a jej scenę określiłbym na 2-3/10 ale tez nie ma takiej karty Creativa w tej cenie, która pod tym względem zagrałaby lepiej.Pomijam wszelkie efekty emulowania przestrzenności; Dolby ,CMSS-3D, z tego względu, że oprócz korzyści są też niekorzyści, nawet w grach.To jest tez kwestia indywidualna, jednym się podoba, drugim nie. Ja wolałem grać bez tych bajerów, lubiłem je uruchamiać podczas słuchania muzyki ,gdzie teraz to się sam sobie dziwię. Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Więc jaką kartę dźwiękową polecisz do tych superluxów aby pozycjonowanie było idealne? Tak żeby maksymalnie można było wycisnąć ich moc, mogę nawet dołożyć do tej karty dźwiękowej. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez kefaas Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Moc? Chyba nie wiesz o czym piszesz...Nie moc i dB decydują o jakości dźwięku więc mocy w to nie mieszaj. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez SKOME Cytuj Link to post Share on other sites
kefaas 1 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Jezu.. Nie chodzi mi o decybele tylko żeby jak najwięcej z nich wycisnąć.. tak trudno zrozumieć? //Więc jaką kartę dźwiękową polecisz do tych superluxów aby pozycjonowanie było idealne? Tak żeby maksymalnie można było wycisnąć ich moc [w grach], mogę nawet dołożyć do tej karty dźwiękowej. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez kefaas Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie mieszaj w to mocy już napisałem. Miałeś/masz fizykę w szkole? Jeżeli już to możesz z nich wycisnąć maksymalny potencjał, a nie moc. Idealnego pozycjonowania nie spodziewaj się w karcie za 250-300zł ale patrząc obiektywnie to audiotrak prodigy hd 2 będzie się sprawować poprawnie. Do tego można pobawić się z opampami i jeszcze poprawić dźwięk. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Żadna karta nie wyciśnie z nich 100%, jeśli chcesz wykorzystać potencjał słuchawek w 100% to musisz zainwestować grube tysiące Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts