Skocz do zawartości

Słuchawki + Karta dźwiękowa

Recommended Posts

Witam,

chciałbym zakupić słuchawki typowo do gier FPS czyli zależy mi aby był dźwięk przestrzenny i dobre pozycjonowanie, z tego co przeglądałem forum te wpadły mi w oko; Superlux HMC631 na słuchawki chce wydać 200 zł +/- i do tego jakąś karte dźwiękową na którą będę miał dodatkowy budżet.

Również mogę wydać 200zł +/-. Co do tego czy ma być na PCI lub USB - Jest jakaś rożnica jakościowo/cenowo? Bo czytałem że jeśli jest za mały odstęp karta graficzna <-> karta dźwiękowa to następuje wzrost temperatury karty graficznej.

Edytowane przez kefaas

Moja karta graficzna jest położona tyłem do dźwiękówki i nie ma żadnych problemów. Jakościowo nie ma różnic. W kwocie masz xonara dx o neutralnym brzmieniu na allegro. Udało mi się upolować ze zwrotu sztukę za 210 zł i fajnie śmiga tylko stery trzeba pobrać inne - unixonar, bo te asusowe są dość zbugowane. Inną propozycją może być chyba prodigy hd 2 advanc de.

Czytałem recenzje na forach i w grach pozycjonowanie ma ponoć perfekcyjne. Jak uważasz?

Xonar DX ładnie pozycjonuje dźwięki, są dynamiczne, jasne/wyraźne. Co prawda, ta karta nie gra przestrzennie , a jej scenę określiłbym na 2-3/10 ale tez nie ma takiej karty Creativa w tej cenie, która pod tym względem zagrałaby lepiej.Pomijam wszelkie efekty emulowania przestrzenności; Dolby ,CMSS-3D, z tego względu, że oprócz korzyści są też niekorzyści, nawet w grach.To jest tez kwestia indywidualna, jednym się podoba, drugim nie. Ja wolałem grać bez tych bajerów, lubiłem je uruchamiać podczas słuchania muzyki ,gdzie teraz to się sam sobie dziwię. %-)

Jezu.. Nie chodzi mi o decybele tylko żeby jak najwięcej z nich wycisnąć.. tak trudno zrozumieć?

//Więc jaką kartę dźwiękową polecisz do tych superluxów aby pozycjonowanie było idealne?

Tak żeby maksymalnie można było wycisnąć ich moc [w grach], mogę nawet dołożyć do tej karty dźwiękowej.

Edytowane przez kefaas

Nie mieszaj w to mocy już napisałem. Miałeś/masz fizykę w szkole? Jeżeli już to możesz z nich wycisnąć maksymalny potencjał, a nie moc. Idealnego pozycjonowania nie spodziewaj się w karcie za 250-300zł ale patrząc obiektywnie to audiotrak prodigy hd 2 będzie się sprawować poprawnie. Do tego można pobawić się z opampami i jeszcze poprawić dźwięk.