kozak245 45 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Tak jak w temacie. Mam pytanie czy acera G43+E5345 ten zestaw da radę w CS GO z minimum hd5850-nic gorszego nie będę wkładał. Mam ten zestaw za bardzo małe pieniądze 100 z groszami i się zastanawiam. Tylko czy fps będą jakieś przyzwoite? Ten Cpu to chyba q8300 z większą ilością cache.Gram w FHD Ram mam ddr3 xms3 4gb. Będzie to komputer używany głównie do internetu i w niedzielę do CS:GO i FIfy 14/15 . Cytuj Link to post Share on other sites
akiioto 9 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Hmm procek na lga 775 a ram ddr3 to nie pasuje musi być ddr2 to po pierwsze. Sama karta by była ok bo tego nie wymaga zbytnio i 100 klatek na low powinno być ew. obniżysz rozdziałkę. Sam fakt czy zasilacz podołałby. Więc RAM do wymiany, a zasilacz nie mam pojęcia ale pewnie też się prosi o wymianę bo to pewnie komp biurowy czy coś takiego. /albo jakieś bzdury piszę z tym ramem, bo płyta rzeczywiście ma obsługę ddr3 Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez akiioto Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie.biurowy, pentagram silent force 620. Hmm chyba ze zostane na m4a89gtd pro i do tego phenom b55 odpowiednik 965 oczywiscie po unlocku? Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Akurat procki pod LGA771 obsługują ddr3, jednakże muszą być też one obsługiwane przez płytę, grafa uciągnie cs:go spokojnie na średnich w 1680x1050 w około 80-100fps (zerknę jeszcze za dnia ile na mym zestawie wyciąga przy boottleneckingu). Also pociągnie ci spokojnie jeszcze przez jakiś czas bez większych zmian. Co najwyżej mógłbyś w późniejszym czasie zmienić procek na odpowiednik q93xx co jest kosztem coś 80pln najczęściej. Co do drugiej propozycji, jest to jak najbardziej dobry wybór, jednak z samą płytą potrafią być problemy, choć po wgraniu nowego biosa obsługuje już fx-xxxx więc jak najbardziej poleciłbym jeżeli chciałbyś w przyszłości dokupić mocniejsze CPU pokroju 6300. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Tankersss Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Oj nie ma z nią zadnych problemów, nie mam jej od wczoraj , a i wyniki bede chyba sporo lepsze niż na tym xeonie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts