yozone 65 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam (z góry przepraszam jeśli zły dział ale tutaj chyba najbardziej pasuje). Mam problem jak w tytule. Przymierzam się do zakupu nowego PeCeta i zastanawiam się co z oryginalnymi tytułami gierek, gdy zainstaluję je na nowej jednostce? Czy klucz "przywiązuje" się do starego PC i na drugim komputerze będzie to już nieoryginalna kopia? Czy np. gdy wykasuję grę ze starego komputera i zainstaluję na nowym gra dalej będzie oryginalna? Nie pytam oczywiście o gry typu Battlefield 3 bo tam wystarczy mieć jedynie dostęp do konta Origin, a o np. niedawno zakupionego Farming Simulator 2015 (oryginalny klucz jest potrzebny do gry na multiplayer z kolegą) czy kilka starszych tytułów które to jeszcze nie wiązały się z Steamem czy Originem (np Crysis). Wie ktoś jak to działa? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Gry przywiązują się do konta Origin np. Więc logujesz się i masz. Dane logowania oczywiścue znasz. Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 czegoś takiego to już dawno nie czytałem, ja nie widzę żadnego problemu, skoro masz oryginały to tym bardziej możesz je instalować ile chcesz i gdzie chcesz 1 Link to post Share on other sites
yozone 65 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) @Lord_Krecitsqa Ale co w przypadku kiedy gra nie korzysta z takiej aplikacji? EDIT: No właśnie dlatego piszę @stalkerpl, nie wiem jak to działa Dlatego przybywam tu byście mnie oświecili Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez yozone Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Tym bardziej. Instalujesz i masz. 1 Link to post Share on other sites
yozone 65 Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Okej, to pytanie chyba było naprawdę głupie Sądziłem że gry mają podobną licencję jak np. OEM w Windowsie ( ). Zatem dzięki za rozjaśnienie sytuacji, macie plusiki Do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts