Ten_Wredny 2047 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam, mam zamiar kupić SONY Xperia Z i zastanawiają mnie stosunkowo niskie ceny na allegro, oraz ich różnice (600-750). Czy np kupując na tej aukcji sprzęt będzie gicior? http://allegro.pl/oryginalny-sony-xperia-z-3-kolory-gw-24-pl-i5088171884.htmlOczywiście chodzi o telefon Xperia Z (nie 1,2,3). Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 To telefony po odnowie importowane z dalekiego wschodu, może złapać się cło a same telefony nieraz są wkładane w podrabiane obudowy, ładowarki etc. Xperii Z typowo nowej raczej nie kupisz już, a na pewno nie w cenie używki. Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 3/4 zamawianych telefonow, po odnowie prezentuje się tak: "Telefon taki sobie. Ekran w lewym górnym rogu jest trochę wklęsły, nie działa jeden przycisk, jakość wykonania jest słaba. Telefon w środku brudny, jakby posklejany. Szkoda czasu na reklamacje bo bym czekał pewnie z 2 miesiące. Osobiście odradzam." Więc ja rownież nie polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Nie wiem czy nie kupilem czasem od tego sprzedawcy.. Moim zdaniem w tych telefonach sa mankamenty. W moim po paru miesiącach odkleja sie tylna obudowa, jeszcze szybciej pojawił sie problem ze złączem micro hdmi. Znana wada. Kupiłem motorole razr, niby z wielkiej Brytanii a paczka przyszła z chin. Cła udało mi się nie zapłacić. Telefon wygladał jak nowy, poza jednym napise, verizone, zdrapanym z tylnej części ale tak to pudelko, zafoliowane, akcesoria.. Ogólnie jestem zadowolony ale jezeli ktoś chce kupic telefon na pare lat, i nie mieć z nim żadnych problemów, to odradzam. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A jak z gwarą? normalna 2 letnia w serwisie? czy są jakieś jaja z tym potem Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Odsyłasz tam skąd przyszedł, czyli ze 3 miesiace cała procedura moze potrwać.. Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Masz gwarancje rok, ale nie masz gwarancji, że telefon do ciebie powróci. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 To czemu wszędzie piszą że gwarancja 2 lata? + nie jest ona realizowana przez w-support? czemu Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Serwis wewnętrzny, podejrzewam. Po prostu, firma krzak. Jak znikają - znika Twoja gwarancja, a jak oddałeś telefon, to i Twój telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 + nie jest ona realizowana przez w-support? czemu Bo nie jest z polskiej dystrybucji. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A gdybym dorwał na takim stoisku z fonami w jakimś markecie? Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) http://forum.benchmark.pl/topic/171615-gwarancja-serwisowa-f-vat-mar%C5%BCa-itp-jak-nie-da%C4%87-si%C4%99-oszuka%C4%87-poradnik-kupuj%C4%85cego/?do=findComment&comment=1802764 Po przeczytaniu tej lektury możesz ewentualnie zaopatrzyć się w telefon, w jakimś komisie czy coś. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez QuYoshi Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Kupując w typowym sklepie masz normalnie gwarancje 2 lata sony i telefon fabrycznie nowy. Choć prawdopodobnie nie znajdziesz już Z nowej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts