zolw1986 0 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Cześć wszystkim Mam pytanko. Posiadam dysk HDD WD 3 TB serii RED. Czy jest możliwość podłączenia go do TV i PC jednocześnie ? Chciałbym zgrywać mkv na PC i odtwarzać materiał na TV nie przepinając sprzętu. Zastanawiam się i chyba na coś takiego pozwoli tylko NAS ale boję się transferów przy kopiowaniu plików do 10 GB. TV jest oczywiście smart i nie ukrywam, że pozbył bym się dysku HDD z PC i zostały by mi tylko SSD. Z tego co widziałem są NASy z hdmi ale zupełnie nie wiem jak do tego podejść (HDMI do TV, skrętką do PC ??) ... Czy może po prostu dać sobie spokój i kupić zewnętrzny dysk 2 TB i przepinać go między PC, TV. Kopie zapasowe i prywatna chmura przyda się przy okazji. Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Ale sam dysk jest tylko dyskiem, fakt są to dyski przewidziane do NAS bo mają pewne mechanizmy które grają z oprogramowaniem nas, choćby kwestia usypiania, trwałości itd A do tego potrzebny jest komputer, typu obudowa NAS z oprogramowaniem. Szczerze mówiąc jeszcze nie rozgryzłem wszystkich dostępnych programów ale widzę że jest możliwość streeminiu dźwięku, obrazu itd. Zapis obrazu robię na dysku w tunerze sat tak że tym się nie bawiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 a nie masz możliwości podpiąć tego TV przez Wi-Fi do PC ( a z PC udostępniać dysk w sieci ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts