Skocz do zawartości

Jak laptop do gier Lego?

Recommended Posts

Witam,

prośba o poradę. Chodzi o tego laptopa/netbooka :

http://www.x-kom.pl/p/217990-netbook-10-asus-x102ba-a4-1200-4gb-500-win8office-czarnyzestaw.html#

Czy mogę kupić to dziecku? Mam na myśli instalacje gier Lego. Czy to "gówienko" da radę pociągnąć gry tego typu ?

Poniżej rekomendowane wymagania sprzętowe jednej z ostaniach gier - Lego Marvel Super Heroes:

Core 2 Duo 2 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 480 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/7/8

Jak się ma procesor i grafika powyższego laptopa do wymagań? Nie mam za dużo kasy, ale chciałem, że mały trenował już od małego ;)

Dzięki za odpowiedzi

Nie patrz na rekomendowane tylko na minimalne wymagania w takiej kwocie.

Myślę,że laptop za 1700-2000 zł powinien komfortowo pociągnąć te gry na minimalnych/średnich teraz tylko :

1. jeżeli kupujesz laptopa dla małego na rok/dwa to dopłacać do 2000-2500 zł się nie opłaca

2. jeżeli na więcej i chcesz żeby młody pograł w przyszłe edycje to warto dopłacić.

• Popieram 1

Właśnie chcę kupić na rok, góra dwa lata taki mały, głównie do netu i oglądania seriali, ale żeby też można było zagrać w Lego. I tak planuję po wakacjach kupić mu PS4 albo Xboxa więc zależy mi na czymś małym i tanim. 

lol ale głupoty ,mam na stanie takiego i3 z grafika od intela i to gier nie ciągnie wogole wiec nie słuchaj co piszą chyba ze lego masz na myśli tetris, niestety prawda taka ze laptop do gier tani nie jest i żeby w miarę coś pograć musisz tam mieć chociażby gtx660 na biede ,jakiś lenovo y580 np. Na twoim miejscu wolałbym wziasc chociażby iPada do gier miedzy innymi lego oprawa graficzna śliczna i mowię to z własnego doświadczenia mojego syna, drugim rozwiązaniem jest kupic ps3 bądź Xbox 360 do czasu ps4 one z cen już nie poleca a zawsze je za tyle odsprzedaż pózniej.

Edytowane przez decrypterie

Decrypterie, Y580 podchodzi pod 3 tyś, a Autor raczej celuje w 1500-2000 zł.

Po druie, laptop ma być na rok, więc nie opłaca się wydawać 3000 zł...

Po trzecie, kolega Kac2per1 bardzo dobrze radzi..

Nie patrz na rekomendowane tylko na minimalne wymagania w takiej kwocie. Myślę,że laptop za 1700-2000 zł powinien komfortowo pociągnąć te gry na minimalnych/średnich teraz tylko : 1. jeżeli kupujesz laptopa dla małego na rok/dwa to dopłacać do 2000-2500 zł się nie opłaca 2. jeżeli na więcej i chcesz żeby młody pograł w przyszłe edycje to warto dopłacić.

W takim razie szukaj czegoś z i3 M lub I5 U oraz Intel hd 4000 lub wydajniejszą.

Przeczytaj uważnie temat, zanim zaczniesz głosić że piszemy głupoty..

Nie mam za dużo kasy, ale chciałem, że mały trenował już od małego ;)

A Autora proszę o podanie maksymalnej kwoty do wydania.

PS. Mafiaboy, może zamiast laptopa to coś typu ZBOX? Zamiast później sprzedawać, może posłużyć jako 'domowe centrum rozrywki' pod TV.

Edytowane przez dawid12345678

Laptop który podałeś praktycznie niema karty graficznej i na dzień dzisiejszy się nie nadaje do gier , już lepiej to coś z linku, w późniejszym czasie za pare groszy dołożysz ram SSD zaś w tym który podałeś nie dołożysz już grafiki bo sie takowo nieda.

http://allegro.pl/lenovo-y50-70-i5-4200h-4gb-ram-1tb-gtx860-i5198082421.html