Artur918273 40 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Tak jak w temacie, obecnie mam zestaw składający się z takich rzeczy jak: AMPLITUNER: Pioneer VSX-422 GŁOŚNIKI: Prism Onyx 100 SUBWOOFER: YAMAHA YST-SW012 No i właśnie, nie jest źle nie jest dobrze, niestety nie posiadam pilota do amplitunera i dużo opcji nie mogę ustawić, chyba że można jakoś wejść do tych opcji bez pilota, mi się jednak nie udało. I nie wiem sam, czy kupować jakiś amplituner nowy, może jakiś lepszego suba, bo ten gra bardzo słabo Czy może jednak wszystko sprzedać i kupić zestaw od Edifier model S730D? Bo obecny sub do 50% mocy na amplitunerze i na subie jeszcze coś tam zagra chociaż jest to już taki męczący bass, nawet bym stwierdził że sub z x-540 lepiej grał jak je miałem. A chciałbym taki wyrazisty typu oglądanie filmu że jak coś wybuchnie to ma się czuć ten bass na ciele. I ogólnie właśnie, co byście polecali? Edifier S730D lub też zestaw S760 czy jednak troszkę pozmieniać w kinie domowym? Jeśli w kinie to od czego zacząć od wymiany amplitunera? Suba? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Proponowałbym w pierwszej kolejności zakup uniwersalnego pilota a następnie zabawę z konfiguracją głośników w zaawansowanych ustawieniach amplitunera jak odcięcie, rozmiar, dystans itd. Sprzęt nie jest wysokich lotów ale może coś się jeszcze da wycisnąć z niego przy poprawnej konfiguracji. Jeśli w kinie to od czego zacząć od wymiany amplitunera? Suba? od głośników (razem z subwooferem) Cytuj Link to post Share on other sites
Artur918273 40 Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 jeszcze tylko takie pytanie, jaki pilot kupić? Najlepiej jakiś tani aby obsługiwał ten amplituner Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Najlepszym wyborem byłby Harmony 300 ale używany jest trudno dostępny, nie wiem jak inne piloty ale Logitech ciągnie schematy do urządzeń z internetów przez usb. Ogromna baza. Ostatecznie można napisać do DSV czy jest szansa kupna pilota do tego modelu lub zbliżonego bo pewnie od innych vsx-ów też będą pasowały, link. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts