Skocz do zawartości

Kino domowe i amplituner VS Edifier s730D/S760

Recommended Posts

Tak jak w temacie, obecnie mam zestaw składający się z takich rzeczy jak:

AMPLITUNER: Pioneer VSX-422

GŁOŚNIKI: Prism Onyx 100

SUBWOOFER: YAMAHA YST-SW012

No i właśnie, nie jest źle nie jest dobrze, niestety nie posiadam pilota do amplitunera i dużo opcji nie mogę ustawić, chyba że można jakoś wejść do tych opcji bez pilota, mi się jednak nie udało.

I nie wiem sam, czy kupować jakiś amplituner nowy, może jakiś lepszego suba, bo ten gra bardzo słabo :/ Czy może jednak wszystko sprzedać i kupić zestaw od Edifier model S730D?

Bo obecny sub do 50% mocy na amplitunerze i na subie jeszcze coś tam zagra chociaż jest to już taki męczący bass, nawet bym stwierdził że sub z x-540 lepiej grał jak je miałem. A chciałbym taki wyrazisty typu oglądanie filmu że jak coś wybuchnie to ma się czuć ten bass na ciele.

I ogólnie właśnie, co byście polecali?

Edifier S730D lub też zestaw S760 czy jednak troszkę pozmieniać w kinie domowym?

Jeśli w kinie to od czego zacząć od wymiany amplitunera? Suba?

Proponowałbym w pierwszej kolejności zakup uniwersalnego pilota a następnie zabawę z konfiguracją głośników w zaawansowanych ustawieniach amplitunera jak odcięcie, rozmiar, dystans itd. Sprzęt nie jest wysokich lotów ale może coś się jeszcze da wycisnąć z niego przy poprawnej konfiguracji.

Jeśli w kinie to od czego zacząć od wymiany amplitunera? Suba?

od głośników (razem z subwooferem) :evil:

Najlepszym wyborem byłby Harmony 300 ale używany jest trudno dostępny, nie wiem jak inne piloty ale Logitech ciągnie schematy do urządzeń z internetów przez usb. Ogromna baza. Ostatecznie można napisać do DSV czy jest szansa kupna pilota do tego modelu lub zbliżonego bo pewnie od innych vsx-ów też będą pasowały, link.