Skocz do zawartości

MSI GTX460 768mb OC czy Gigabyte GTX460 768mb OC ?

Recommended Posts

Obie się dobrze spisują , bierz tą co taniej , w końcu i tak masz niską rozdziałke i w niej nawet taki GF 9600 GSO sobie poradzi z grami - wiem bo miałem jeszcze kilka miesiecy temu i Metro 2033 chodziło świetnie w 1280-1024

Więc jak chcesz brać GTX460 768 mb to bierz najtanszy model

Witaj kolego - Obie karty stawiam na równi ... nie zdziwię się jak zlecą się zaraz fani jednej czy drugiej i zaczną Ciebie przekonywać :hahaha:

Dam Ci złotą radę - idź do sklepu i jeśli to możliwe weź do łapki jedną i drugą pooglądaj - może wzroko i organo - leptycznie decyzję łatwiej podjąć Ci będzie :P. Ci co kupili MSI są zadowoleni i Ci od Gigabyte'a również ...

W tym dziale masz co najmniej 2 tematy odnośnie GTXów 460 - poczytaj :P

pozdrawiam

Proponuje GTX460 od MSI.

Dzisiaj kupiłem MSI GTX460 Cyclone 1GB,

Karta jest bardzo cicha i chłodna, 52 C nie przekracza w 3D Marku 06.

Podczas Crysisa 55 C maksymalnie. (1650x1050)

Wiec wersja 768Mb powinna byc jeszcze chłodniejsza z 2-3C.

Polecam, MSI odwaliło kawał dobrej roboty. W sumie nvidia tez :hahaha:

Jest to moja pierwsza karta graficzna, w której wydajność idzie w parze z wydzielaniem ciepła oraz akustyką.

Jestem bardzo zadowolony pierwszy raz od 5 lat !

Mam wszytko to co chciałem.

Miałem GTX285 o matko..... musiałem zmieniać chłodzenie na wodne...;P

wczesniej XFX 8800GTS 512MB w SLI, znowu głośno i gorąco....

Evga 8800GTS 320MB, Gorąco... ale cicho tylko w idle.

BFG Geforce7800GS na AGP... matko suszarka...

Sapphire Radeon 9800PRO.... karta po zmianie chłodzenia była świetna...

po zmianie biosu miałem Radeona9800XT <- działa do dzisiaj u taty w komputerze z Pentium 4 2.4GHz :P

szczerze ? brałbym gigabyte bo takie same temperatury i tak samo cicha jak Cyclone.. tylko MSI tym się różni, że będziesz miał 50MHz więcej na rdzeniu i 70zł więcej dasz :hahaha:

edit: odpalałem teraz 3dmarka06 na Gigabyte GTX 460 768MB, rdzeń udało się podkręcić na 890MHz ( na 900MHz już błędy były), shadery na 1780MHz a pamięci na 4100MHz i była stabilna :P

Do autora ...

skoro ci wszystkie gry chodzą na wysokich i nie masz problemów z wydajnością ( a wiem że tak jest bo niby mam inny sprzęt ale w tej samej klasie to skoro u mnie nie ma problemów w grach by ustawić na wysokie w 1920-1080 to u Ciebie na bank też tak jest to po co zmieniać ?? Poczekaj też 2 lata z wymianą i wtedy bedzie jeszcze więcej możliwosci - nie żeby teraz bylo mało ale co ci da wymiana ? I tak grasz na wysokich ustawieniach i nic pewnie nie zacina i tak będzie chodziło jeszcze przez długi czas

No chyba ze tak bardzo chcesz zmiany to już twój wybór ale nie spodziewaj się że zauważysz nagly wzrost w fps ( bo skoro teraz gry chodzą np na 45fps to jak po zmianie pojdą na 70 fps to nawet nie zauważysz tego ) próg grywalnosci dla gier to akurat ok 30-35 fps

edit : w tej rozdziałce co masz ( pewnie taki monitor tak ?? ) to gry chodza nawet powyżej 60 fps i nie ma mowy by cokolwiek zacinało

Lepiej pomyśl o kupnie monitora full HD i to bedzie lepszy wydatek

Najpierw niech autor zakupi monitor bo w tak niskiej rozdziałce nie zauważy na oko żadnych zmian ( tylko e benchmarkach i po zapuszczeniu Frapsa )

A najlepiej to poczekamy co autor napisze w sprawie reszty konfigu bo znów się robi tu syf i kolejna afera że polecacie GTX460 do dziadowskich czesci ( procesor i zasilacz ) a co bedzie jak autor ma Pentium D ?? :hahaha:

trudno dlatego uważam, że każdy na forum powinien mieć w profilu swojego "kompa" jako podstawa przy rejestracji :P tak samo jak w dziale rankingi powinni zamieszczać screeny z wynikiem, bo z tego co widzę to pół wyników to jest fake :P bajkopisarze i tyle:P

zresztą mogę podać przykłady.. dziś widziałem Gigabyte GTX 460; miał napisane na rdzeniu 915MHz (Oo) zamiast wyniku screen był z podkręconego procesora :hahaha:

a gigabyte nie ma mozliwosci podbicia napiec?? - programowo?

z kazdym dniem jestem bardziej przekonany by dolpacic kilka dych do cyclone zamiast gainwarda (80-100zl;)

Najlepiej jakby MSI wypuscilo HAWK z 768 :P:P NARAZIE hawk okolo 900, a to wg mnie za duzo jak na 460, bo jednak jakby nie patrzec w wiekszosci jest wolniejszy od 5850, czasem nawet dosc wyraznie.

Zestaw ma być

Procesor AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W BE (HDZ955FBGMBOX)

Karta graficzna <??>

Zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W P SU 80Plus (OCZ500SXS2-EU)

Pamięć OCZ OCZ3G1333LV4GK

Obudowa Thermaltake V3, (przez.bok), czarna, (bez zasilacza)

Nagrywarka Samsung SH-S223C SATA CZARNY BULK ASAP (SH-S223C/BEBE)

Płyta główna ASRock 870 EXTREME3

Dysk Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB (HD502HJ)

I ktoś mówi, że nie zauważę wzrostu wydajności ? Chcę kupić nowy komputer, bo mój teraźniejszy ma 1GB ramu procek 1,6 i karte graficzna SPARKE NVIDIA GEFORCE MX440 64mb !

:P

Zestaw ma być

Procesor AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W BE (HDZ955FBGMBOX)

Karta graficzna <??>

Zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W P SU 80Plus (OCZ500SXS2-EU)

Pamięć OCZ OCZ3G1333LV4GK

Obudowa Thermaltake V3, (przez.bok), czarna, (bez zasilacza)

Nagrywarka Samsung SH-S223C SATA CZARNY BULK ASAP (SH-S223C/BEBE)

Płyta główna ASRock 870 EXTREME3

Dysk Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB (HD502HJ)

I ktoś mówi, że nie zauważę wzrostu wydajności ? Chcę kupić nowy komputer, bo mój teraźniejszy ma 1GB ramu procek 1,6 i karte graficzna SPARKE NVIDIA GEFORCE MX440 64mb !

:P

To bierz poprostu najtańszego GTX460

A we wczesniejszym poście ze nie zauważysz różnicy w wydajnosci to pomyliłem tematy , sorki bo na innym forum koleś chciał wymieniać e8200 i ATI 4870 na coś lepszaego + GTX460 co dla mnie jest bezsens w tej chwili ( zbyt mała różnica bo tamta osoba gra we wszystko na wysokich i nie zauważyła problemów )

Więc pomyliłem temat , sorki wybacz ...