Skocz do zawartości

lukczas

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    190
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

12 OK

O lukczas

  • Tytuł
    Dyskutant

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Ogarnalem już problem. Wina okazało sie oprogramowanie a nie sprzet a dokladnie ram cach2 od asusa. Mozliwe ze gryzl sie z samsung magician w ktorym mam wlaczony tryb Rapid Mode ale już nie chciało mi sie sprawdzać. Wylaczylem to badziewie i póki co stabilnie.
  2. https://1drv.ms/u/s!Av4id5N7e1-JhH4QV-I87rJ1sg3k?e=RGlYMj link do screena Przepatrzylem te logi i te krytyczne sa wyszczegolnione ale jedyne info przy nich to: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. Na jednym dysku mam bad sectory wiec to o nich mowa ale jest pusty i nie uzywany. Trzymam go bo chcialem jeszcze sprawdzic czy zerowanie mu pomoze.
  3. Sprawdzilem dziennik ale nic tam nie ma.
  4. Memtest chodził cały dzien i nic. Poza tym pisalem ze sprawdzałem tez inne kosci i bylo to samo. Wersja płyty F. Później wrzuce screena z crystala ale to nie wina dysków. Mam ich kilka w tym 2 do gier. Jeden ssd a drugi hdd. Oba testowane w poszukiwaniu bledow. Staje wszystko. Ale nie pomyślałem zeby sprawdzić dziennik. Później zajrzę
  5. A ja sie skusilem na amd bo znalazlem dobra oferte. Pewnie dalej korzystał bym z tego i7 ktorego mialem ale po tym jak padlo mobo stwierdzilem ze nie ma sensu inwestować w stara platforme. Mialem zlozyc coś nowego ale ceny mnie zniechecily [emoji12] wiec skierowalem sie w stronę uzywek. Ostatnie amd jakie mialem paręnaście lat temu to był athlon xp ale z nim nie bylo problemów. Zaczynam żałować ze nie wzialem jakiegoś intela. Ostatecznie moge go oddac gdzies na serwis ale za nim to zrobie to poczekam jeszcze na jakies propozycje. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  6. Wszystko w sygnaturze plus kilka dyskow ssd jak i hdd. Wiekszosc z tego dzialala wczesniej na intelu dlatego wykluczam. Zmienilem tylko cpu,mobo,ram i zasilacz. Ustawienia biosu fabryczne, profil pamieci czy wl czy wyl nie ma znaczenia. Bawilem sie tez w reczne oc ale tez nic. Najdluzej dzialal gdy wyl boosta na cpu. Stad tez moze przy tescie occt jest stabilnie bo boostuje do tych 3.7ghz. Z drugiej strony podczas tych zawiasow msi wskazywal na 4050mhz a obciazenie podczas tych gier w ktore gram dochodzilo w porywach do 30%
  7. Do tej pory wieszal sie podczas grania. Dzis pierwszy raz stalo sie to podczas przegladania netu. Co do tej pory zrobilem to wyprobowalem kilka wersji biosu, aktualnie ostatni dostepny. Bawilem sie ustawieniami zarzadzania energia. Wlacznie z wylaczaniem c-state itp. Pamieci, dyski i grafe wykluczylem z tego wzgl ze dyski i grafa dzialaly na starym kompie. Mialem tez inne ramy na probe ale nic to nie zmienilo. Temperatury oraz napiecia monitoruje i wszystko w normie. Reinstalacja systemu i sterow nic nie dala. Czasem moge pograc przez kilka godzin bez problemu a innym razem juz po kilku min p
  8. Mialem 4204 ale wlasnie wgralem ostatni 4301. Wyglada na to ze chodzi ale potestuje jak bede mial wiecej czasu. Komp byl niestabilny i wiesza sie podczas grania. Na benchmarkach dziala ok.
  9. Skolowalem klawiature ps2 i udalo sie wejsc do biosu. Przywrocilem jeszcze raz ustawienia fabryczne ale komp dlugo postuje. Zatrzymuje sie na minute przy logo republic games a pozniej kolejna minuta za nim zaczyna bootowac. Jak juz sie odpali winda to chodzi.
  10. Wszystko odlaczone. Baterie wyciągnąłem na tydzien. Niestety nie udało mi sie załatwić klawiatury na ps2. Co jeszcze moge zrobić?
  11. Podłączyłem 2 klawiaturę tak na wszelki wypadek. Nie wiem czemu wykrywa 3. Mysz tyko jedna. Baterie wyciągnąłem tylko na około 2min i zwarłem CMOS clear.
  12. Tu się zatrzymuje. Po wyjęciu baterii zajmuje mu trochę czasu zanim w ogóle to logo wyświetli.
  13. Próbowałem. Zostal tylko cpu i jedna kosc ramu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...