Skocz do zawartości

Laptop do gier MSI-GX70 Destroyer + akcesoria BCM

Recommended Posts

Link do aukcji allegro z licytacją BCM:

http://allegro.pl/laptop-do-gier-msi-gx70-destroyer-akcesoria-bcm-i5182151532.html

Dzień dobry.

Witam serdecznie wszystkich, zarówno tych, którzy szukają dla siebie sprzętu, jak i tych, którzy są tu przypadkiem. Mam do zaoferowania całkiem dobry sprzęt. Jest to laptop nadający się do wielu rzeczy, ale przede wszystkim do gier.

Moja opinia o sprzęcie.

Laptop przerósł moje oczekiwania i byłem po zakupie mile zaskoczony jego wydajnością. Nie sama wydajność mnie poraziła, gdyż również jakość wykonania jest na wysokim poziomie. Poza tym ma bardzo ładny wygląd, choć to oczywiście kwestia gustu. Dużymi plusami oczywiście są, poza wspomnianymi cechami, także duży ekran matowy, wygodna klawiatura, dysk SSD uzupełniony dyskiem HDD, wytrzymała bateria no i oczywiście bardzo wydajna karta graficzna. Laptop bardzo przyjemny w użytkowaniu. Żadnych minusów nie dostrzegłem.

Powód sprzedaży.

Przede wszystkim brakuje mi czasu na granie, więc posiadanie tak wydajnego sprzętu jest całkowicie bez sensu, zapewne komuś bardziej się przyda. Poza tym studiuję i muszę skoncentrować się na studiach, a nie na grach. Pozyskane pieniądze zamierzam przeznaczyć na jakiegoś taniego laptopa, który mógłby służyć mi jedynie do przeglądania internetu, oglądania filmów i korzystania z programów biurowych – obecnie tylko do tego przydaje mi sie laptop. Ponadto chciałbym coś o ekranie nieco mniejszym, gdyż studiuję w innym mieście i czasami zdarza mi się podróżować.

Stan techniczny i gwarancja.

Laptop spisuje się baz zarzutów. W 100% sprawny. Nigdy nie dostrzegłem żadnych problemów – nigdy nie zawiesił się system, a sam komputer nie wyłączył się ani razu sam od siebie. Posiadana bateria ani razu nie została przeze mnie użyta, gdyż korzystałem z komputera zawsze w domu, więc był podłączony do sieci. Od zakupu laptop stał w jednym miejscu poza dwoma razami, gdy musiałem wrócić do rodzinnej miejscowości. Stan wizualny określić mogę jako bardzo dobry. Posiada jedynie delikatne rysy wokół ramki klawiatury, ale są one widoczne tylko w określonym świetle pod odpowiednim kątem. Do tej pory laptopa używałem głównie do oglądania filmów i przeglądania internetu i grałem niewiele – seria Gothic i seria Dead Space. Dla sprawdzenia wydajności uruchomiłem też The Elder Scrolls V – Skyrim i Max Payne 3 – w obu przypadkach na ustawieniach ultra w rozdzielczości FullHD 1920x1080 gry działały płynnie – w pierwszej grze było to ok. 50-60FPS, a w drugiej ok. 45-55FPS.

Laptop został zakupiony 24 X 2014r. w salonie X-KOM w Gdańsku i od tego czasu liczy się 2-letnia gwarancja, trwa więc ona do 24 X 2016. Dodatkowo zarejestrowałem sprzęt na stronie MSI i dzięki temu jest dodatkowa 3-miesięczna gwarancja. Oczywiście dołączam wszystkie dowody zakupu w postaci paragonów.

Ja osobiście żadnej gwarancji nie udzielam, gdyż ode mnie sprzęt wyjedzie w pełni sprawny (o ile w ciągu licytacji coś się nie zmieni w kwestii stanu technicznego laptopa). Nowy właściciel będzie miał w przypadku awarii możliwość wysłania sprzętu bezpośrednio do producenta lub pośrednio poprzez X-KOM (polecam drugą opcję ze względów bezpieczeństwa i dodatkowego zabezpieczenia w postaci sklepu).

Uwagi.

Proszę nie pytać o możliwości wymiany na cokolwiek innego, gdyż nie jestem zainteresowany wymianą. Na wszelkie inne pytania odpowiadam w bardzo krótkim czasie, najpóźniej po kilku godzinach. Proszę się nie sugerować zdjęciem na stronie MSI, gdyż na polskim rynku laptop ten pojawił się niestety bez podświetlanej klawiatury.

Cena.

Za całość dałem prawie 3900zł. Wystawiam na licytację od 1zł bez ceny minimalnej. Nie ukrywam, że mam nadzieję, iż licytacja przekroczy 3000zł.

Opcje wysyłki.

Preferuję odbiór osobisty na terenie Trójmiasta lub w Chojnicach. Wysyłam w ciągu 2 dni od zakupu (muszę go odpowiednio zabezpieczyć). Nie korzystam z usług kurierskich, gdyż z doświadczenia (praca) wiem, że traktują paczki zbyt nieostrożnie. Do tej pory nie miałem problemów z Pocztą Polską i to z usług PP zamierzam skorzystać.

Skład sprzedawanego zestawu.

1. laptop MSI-GX70 3CC Gaming Series

2. plecak MSI Gaming Series

3. mysz A4-Tech Bloody V4 + ślizgacze (nieużywane)

4. podkładka pod mysz A4-Tech

5. zasilacz + bateria + opakowania i folie/materiały ochronne + paragony + płyty ze sterownikami

Parametry techniczne.

1. Procesor: AMD APU A10-5750 4x 2.5-3.5GHz, 4MB Cache;

2. Zintegrowana karta graficzna: AMD Radeon HD8650G;

3. Dedykowana karta graficzna: AMD Radeon R9 M290X GDDR5 2GB;

4. Dysk SSD: Plextor M6S 128GB;

5. Dysk HDD: WD 1TB;

6. Pamięc RAM: 1x8GB DDR3 1600MHz + jeden wolny slot na dodatkową kość;

7. Matryca: matowa, 17,3" FulHD 1920x1080;

8. System operacyjny: brak;

9. Inne: bluetooth 4.0, kamera internetowa, złącza USB2.0 i 3.0 z jednym SuperCharger (służy do szybszego ładowania urządzeń marki Apple), napęd DVD, czytnik kart pamięci, złącze HDMI, złacze D-Sub, złącze RJ-45, 4x wyjście audio.

Istotne linki.

Link do sklepu X-KOM – przedstawia sprzedawany przeze mnie model:

http://ujeb.se/Hufjp

Link do strony oficjalnej MSI, na której znajduje się dokładna prezentacja laptopa:

http://ujeb.se/gu3Fg

Link do recenzji laptopa: https:

http://ujeb.se/fonoV

Link do rankingu kart graficznych (ukryłem w tym rankingu karty dwurdzeniowe, więc AMD Radeon R9 M290X jest w tym rankingu na 10 miejscu):

http://ujeb.se/BMchF

Dodatkowe informacje.

Produkt sprzedaży wysyłam dopiero po wpłynięciu pieniędzy na moje konto, kwestia chyba dość oczywista.

Poza tym wśród paragonów nie ma paragonu od plecaka, zapomniałem o nim i również będzie dołączony do zestawu.

Nabywcę będę prosił o podanie imienia i daty urodzenia oraz adresu e-mail (wydaje mi się, że nic więcej), bo muszę na stronie MSI zmienić podstawowe dane tak, by nowy właściciel posiadał prawa do dodatkowej 3-miesięcznej gwarancji producenta - zmienię adres mailowy i wpiszę jakieś hasło, po czym link do strony razem z hasłem wyślę nowemu właścicielowi, który będzie zobowiązany do zmiany tego hasła tak, by tylko on miał tam wgląd.

Jeśli kwota licytacji przekroczy 3000zł, to gratis dołączę torbę na laptopa: http://allegro.pl/torba-meska-na-laptopa-17-3-bag-street-na-ramie-i4756052127.html

UWAGA!

Wpadłem na pewien pomysł. Jako, że zamierzam wkrótce sprzedać telefon, to uznałem, że jeśli cena licytacji przekroczy 3600zł, to telefon ten stanie się częścią powyższego kompletu. Uniknę dodatkowego wystawiania i zaoszczędzę trochę czasu. Jest to smartfon ze średniej półki za całkiem przyzwoitymi podzespołami. Więcej na stronie producenta: http://www.prestigio.pl/catalogue/Archive_products/MultiPhones_-_Archive/MultiPhone_8500_DUO

Smartfon ten jest w idealnym stanie wizualnym i technicznym. Po zakupie okazało się, że ma jakąś wadę i pojechał do serwisu, gdzie wymienili całe wnętrze - płyta główna z aparatem. Trwało to ok. 2 miesiące, więc w tym czasie go oczywiście nie używałem. Z telefonem oczywiście paragon na 629zł datowany jakoś na jesień 2014 (gwarancja chyba 2 lata). W zestawie kabel USB i ładowarka oraz słuchawki, pudełko, instrukcje. Nie wiem, czy ktoś będzie w ogóle zainteresowany, więc nie umieszczam tu więcej szczegółów, ale chętnych proszę o informację na maila, gdzie mogę wysłać zdjęcia telefonu i opowiem na wszelkie pytania.

Zapraszam :)

Link do aukcji allegro z licytacją BCM:
http://allegro.pl/laptop-do-gier-msi-gx70-destroyer-akcesoria-bcm-i5182151532.html

W końcu znalazłem trochę czasu, więc zrobiłem pełny test HDD w programie HD Tune. Poniżej wyniki testu oraz screen z CrystalDiskInfo:

http://i.imgur.com/6CnS1xN.jpg

http://i.imgur.com/xVTrzHN.jpg

W zasadzie to się nie znam za bardzo na tych odczytach SMART, ale chyba wygląda to dość dobrze. W czasie testu temperatura dysku podskoczyła do ok. 35 stopni (jak widać trwał on ponad 3 godziny), ale normalnie osiąga ona wartość 25-28 stopni, czyli jest bardzo dobra.

Tak, jak wcześniej wspominałem, do zestawu zostanie dołączony telefon, gdy licytacja przekroczy 3600zł. Czy są jakieś szanse na to? Nie wiem. Trochę obserwujących się już nazbierało, więc zachęcam do licytacji. A poniższy link kieruje do zdjęć telefonu, dodatkowo dorzuciłem kilka zrzutów ekranu z systemu Windows Phone 8.1:

http://imgur.com/a/JHIFo

Nie wierze, że tyle już osiągnąłeś GX60 zwykle schodzą po 1700-1800 na licytacji, a ten złomek nie wiele się od niego różni :D.

Do gier to on średni, z tym procesorem praktycznie tabletowym... procowi bardziej do netbooka niż do gamingowego laptopa.

Tak, tak. Znowu to biadolenie na AMD. Przyznaję, że sam miałem obawy, czy procesor podoła, ale byłem obiektywny, przejrzałem testy i nie żałowałem zakupu. Cały sprzęt do gier nadaje się świetnie. W tej chwili większość gier da się na nim odpalić. W niemal wszystkie zagra się na FullHD w ustawieniach ultra w stabilnych 40-50 FPS. Najbardziej wymagające gry będą wymagały obniżenia rozdzielczości do 1600x900 i/lub zmiany pojedynczych ustawień na średnie. Nie na darmo laptop ten jest nazywany laptopem do gier. Kupiłem go za prawie 3700zł, a PC w tej cenie nadający się do gier dostać można za ok. 2500-2800zł, gdzie do PC trzeba kupić jeszcze monitor, by otrzymać to samo, co jest w laptopie.

Nie każdy model jest taki sam, w niektórych jest tylko jeden dysk i jest to HDD. W GX60 jest mniejszy ekran, więc wiadomo, że jest tańszy, ale mniejszy ekran w laptopie do gier robi ogromną różnicę.

Wcześniej miałem Lenovo z i3-4000M + integra HD4600 + GT745. Też na tym sprzęcie trochę pogrywałem. Procesory Intela niby lepsze, ale więcej trzeba zapłacić, a ja w danym momencie nie miałem więcej kasy. A jak tak przejrzałem rankingi, obejrzałem testy i poradziłem się na forach, to wyszło, że AMD APU A10-5750 jest na tym samym poziomie co Intel i3-4000M, więc tragedii nie ma.

Obecnie za laptopa z dobrą kartą trzeba zapłacić ok. 4000zł i będzie to pewnie GTX860 minimum. Niby jest montowany w lapkach za ok. 3000zł, ale sprzęt ten nie zawsze się nadaje do takiego użytku.

Oczywiście wartość tego laptopa podnosi fakt, że dodaję plecak, mysz i podkładkę, które razem kosztowały mnie prawie 200zł.

Edytowane przez tomaszzegar123

Clevo P150EM z 7970M można nowego mieć za 3780 zł, a P170SM z GTX 780M za 4372 zł, więc nie wiem o czym ty tu gadasz...

2 dużo lepsze laptopy z prawdziwymi procesorami, gdzie nie będzie spadków do 20-25fps, jak można na forum nhl.pl poczytać. Dobrze, ciesz, się, że nie widzisz bottlenecka, ja chętnie kupię gx60 tylko za cenę 1500 zł, bo więcej dla mnie nie jest wart. No może 1700 zł, ale to co grafika nadrabia zaprzepaszcza kiepski procesor. Niby można robić mody i wstawić inny procesor kręcić go - wtedy uzyskujesz częściowe odblokowanie karty w końcu bo mając @3,7ghz masz wydajność A10-5800K, albo FX 4130, co jest dużo lepsze od stock 2,7-3,2ghz.

Ogólnie sprzęt jest warty tyle co kadłub + grafika i osprzęt czyli realnie 2000-2200 zł. A jak ktoś kupi za 3 tyś to będzie mega frajer.

A PC o podobnej wydajności (nawet lepszej) można złożyć za 1500-1600 zł...

Edytowane przez muf18

W niemal wszystkie zagra się na FullHD w ustawieniach ultra w stabilnych 40-50 FPS.

Taaaaa

AMD Radeon R9 M290X GDDR5 2GB;

To nic innego, jak HD 8970M, czyli karta, która ma wydajność pomiędzy desktopowymi modelami 7850 i 7870. Stwierdzenie, że na tym GPU da się grać w większość gier w FHD na ULTRA z takim framerate'm to zwykłe kłamstwo. O CPU już nie ma nawet co wspominać.  

Taaaaa

To nic innego, jak HD 8970M, czyli karta, która ma wydajność pomiędzy desktopowymi modelami 7850 i 7870. Stwierdzenie, że na tym GPU da się grać w większość gier w FHD na ULTRA z takim framerate'm to zwykłe kłamstwo. O CPU już nie ma nawet co wspominać.  

Może na 768p to by było dobre do ultra ale nie na fhd

Gdy ja piszę, że większość, Wy rozumiecie, że wszystkie. Gdy mam na myśli większość gier (a na rynku są ich setki przecież), to logiczne, że nie mam na myśli 2-3 tytułów. Są tytuły, których nie tknę na tym laptopie. Mam tego świadomość. Nie twierdzę, że laptop ten jest niesamowicie wydajną maszyną, ale trzyma poziom i wcale nie odstaje wiele od zestawu Intel - GeForce w podobnej cenie.

Grałem na tym laptopie przynajmniej trochę w Skyrim, Max Payne 3, Wiedźmin 2, Crysis 2 - akurat te gry tylko testowałem i zawsze grałem w FullHD na ultra i zawsze miałem powyżej 40FPS, często ok. 50, a w Skyrim często też 60. Są na pewno inne gry z wysokimi wymaganiami, w które można by było na tym sprzęcie zagrać, a jak byłby jakiś problem, to zawsze można nieco obniżyć ustawienia.

Tak się składa, że laptopa tego wziąłem po tym, jak X-KOM zwrócił mi kasę za poprzedniego laptopa, którego nie dali rady naprawić w serwisie. Nie było mnie stać na Intel + GeForce, a zależało mi też na dysku SSD, gdy zawsze to jest wydatek dodatkowy 200-300zł dla 120/128GB.

Ludzie są świadomi tego, jaki sprzęt kupują. Ja mam doświadczenie z tym laptopem i wiem, ile potrafi. Jest on sprzętem przyzwoitym i nikomu nie będę wciskał kitu, że ten laptop nie ma konkurencji. Dlatego też wystawiłem na licytację od 1zł bez ceny minimalnej. Jeśli ktoś uzna, że warto dać 2800zł, to za tyle kupi, ale jak będzie ktoś, kto da więcej, to się nie pogniewam. Nic na siłę.

Jeszcze jedna uwaga. Jak to się dzieje, że z kilku poważnych portali o podobnej tematyce to na benchmark są ludzie z tak wypranymi mózgami. No sorry, ale to aż czasami żałosne jest, gdy czyta się niektóre komentarze. Chodzi mi szczególnie o stosunek do AMD. Kiedyś była rozkmina, gdy jeden z użytkowników tu na forum poprosił o poradę w wyborze procesora. Zastanawiał się między Intelem i3-4150 chyba a AMD FX-6300. Sprzęt ten miał być nie tylko do gier, ale też do pracy z wideo i sam nie pamiętam co tam jeszcze. Ja polecałem AMD, bo mam doświadczenie z tymi procesorami i uważam je za dobre. Nie uważałem nigdy Intela za gorszego jednocześnie, bo sam miałem procesory Intel i też byłem zadowolony. Podałem argumenty, ale spotkałem się z krytyką, bo "Intel jest lepszy i koniec". W dodatku zostałem pojechany przez osobę, która nie zrozumiała tego, co napisałem. Tutaj jak mało gdzie użytkownicy są mało obiektywni i zamknięci na sugestie, porady. Trochę to przypomina wyśmiewany niemal już wszędzie PCLab. Trochę to żałosne, ale to moja opinia, z którą nie musicie się zgadzać. Wasza sprawa.

Prosiłbym administrację o usunięcie wszystkich komentarzy pod tym ogłoszeniem. Nie nadal ma formę ogłoszenia. Jeśli ktoś będzie zastanawiał się na wzięciem udziału w licytacji, to poczyta sobie opinie o tym laptopie, przejrzy testy i przemyśli sprawę. Opinie użytkowników, którzy nie mieli do czynienia z tym sprzętem nie są istotne. Nie można kierować się uprzedzeniami, bo AMD jest gorsze od Intela, to nie warto itd.

Pozdrawiam wszystkich i życzę umiejętności czytania ze zrozumieniem, obiektywnego myślenia oraz przede wszystkim umiejętności uczestniczenia w konwersacji za pomocą argumentów i kontrargumentów, a nie za pomocą zwykłego "bo tak". Dziękuję. Cześć :)

Gdy ja piszę, że większość, Wy rozumiecie, że wszystkie.

a na rynku są ich setki przecież

Jeśli liczysz gry przeglądarkowe to pewnie znajdą się ich tysiące, ale jeśli ktoś widzi hasła "do gier" i "ultra" to raczej pierwszym skojarzeniem są nowe produkcje AAA, a nie tytuły indie sprzed dekady.

Prawda natomiast wygląda tak, że na kompie o takiej specyfikacji nie pogra się komfortowo w najnowsze tytuły na takich ustawieniach, więc to co piszesz ma znamiona świadomego wprowadzania w błąd.

Gdybyś wrzucił ogłoszenie i cenę - byłoby ok, ale opowiadanie bajek na tym forum nie przejdzie.

Wiedźmin 2, Crysis 2 - akurat te gry tylko testowałem i zawsze grałem w FullHD na ultra i zawsze miałem powyżej 40FPS, często ok. 50

Teraz to już zwyczajnie, "prosto w oczy" kłamiesz.

http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2012/Test_Radeon_HD7800/wies1920u.png

Karta w tym lapku jest słabsza od 7870, a procek nawet nie ma porównania do i7-ki z testowego konfigu.

http://pclab.pl/art53476-2.html

W powyższym teście np. jest ok. 60 klatek w rozdzielczości 1600x900 na ustawieniach wysokich. Tak ciężko uwierzyć, że miałem ok. 40 klatek na FullHD na ultra? Oczywiście zdarzały mi się od czasu chwilowe spadki do ok. 30. Możliwe też, że gdzieś jakąś opcję pozostawiłem na innych ustawieniach, których jest przecież sporo, mogłem coś pominąć i dlatego nieco lepszy wynik osiągnąłem.

Wg powyższego wykresu:

HD7870 - 35 - 48

Załóżmy, że u mnie na tych samych ustawieniach będzie to:

R9 M290X - 30-40

Jak dla mnie wynika z tego, że na trochę słabszej karcie są słabsze wyniki, które zależą głównie własnie od karty, a mniej od procesora, który widocznie nie jest taki zły. Wy natomiast będziecie uprzedzeni. Oczywiście, że i7 jest lepszy, ale nie zawsze ta lepszość wychodzi, a gdy wyjdzie, nie zawsze jest wyraźnie widoczna.

Wiedźmin 2, Crysis 2 - akurat te gry tylko testowałem i zawsze grałem w FullHD na ultra i zawsze miałem powyżej 40FPS, często ok. 50

Tak ciężko uwierzyć, że miałem ok. 40 klatek na FullHD na ultra? Oczywiście zdarzały mi się od czasu chwilowe spadki do ok. 30.

Sam sobie zaprzeczasz.

Zrozum, że tu nie chodzi o to, że to jest słaby lapek, bo tak nie jest. Chodzi o bajkopisarstwo i wciskanie kitów. 

Nie zaprzeczam. Piszę, że miałem 40 klatek i mam na myśli to, że przez większość czasu było tyle. Zdarzały się tylko sporadyczne spadki do ok. 30, ale miejscami wzrastało też do prawie 50 lub nawet więcej.

Wszystko też zależy od konfiguracji systemu lub sam nie wiem od czego. Np. tutaj:

http://www.x-kom.pl/p/176250-notebook-laptop-17-3-msi-gx70-destroyer-a10-5750m-8gb-1000-dvd-rw-r9-m290x.html

Powyżej laptop taki jak mój, ale bez dysku SSD. Koleś (patrz opinia na dole) w Skyrim miał więcej FPS niż ja i to zauważalnie. U mnie tylko od czasu do czasu przekraczało 60 a u niego jest więcej. Też miałem jakieś tam mody na tekstury, najwyższe ustawienia.

Co do Max Payne 3. Akurat tę grę przeszedłem całą jako jedną z nielicznych na tym laptopie. Stałe 40-50FPS. Ultra FullHD. Grało się przyjemnie, chociaż potem miałem nico lepsze wyniki, bo obniżyłem rozdzielczość do 1600x900. Robiłem tak ze wszystkimi grami, gdyż mam wadę wzroku i nie będę ukrywał, że czasami literki były za małe.

Edytowane przez tomaszzegar123

Jeśli masz możliwość nagraj frapsem, chociaż w Twoim przypadku może się to odbić na fpsach - więc chociażby telefonem (na oficialnym programie AMD Evolved Gaming, jest możliwość włączenia gry z wyświetlaniem ilości klatek na ekranie) i wtedy obiektywnie będziemy mogli ocenić

Nie zaprzeczam.

Owszem, zaprzeczasz.

zawsze miałem powyżej 40FPS

Zdarzały się tylko sporadyczne spadki do ok. 30

Jedno wyklucza drugie. 

Dobrze, niech będzie. Źle to ująłem. Przepraszam. Gdy pisałem o 40FPS, to była to moja średnia wartość ze skokami. Przecież rzadko jest tak, że FPS utrzymują się niezmiennie na tym samym poziomie przez całą grę.

Nie u każdego gry będą zawsze działały tak samo na tym samym sprzęcie. Często jak patrzę na testy, to wychodzi jedno, ale u mnie na podobnym lub identycznym sprzęcie wielokrotnie było inaczej. Testy są tylko orientacyjne, a jeśli ktoś zawsze ślepo w nie wierzy, to sorry, ale to jest głupie. Można się nimi sugerować, a nie brać za pewnik.

Powiem coś jeszcze - w moim laptopie jest taki przycisk, który zwiększa obroty wiatraków znacznie, na tyle, że hałas jest dość duży. Co zauważyłem? Ze w grze włączenie tego wiatraka może pomóc w wydajności na tyle, że FPS mogą wzrosnąć o kilka lub nawet kilkanaście klatek. To przecież chyba normalne, że nawet od głupiego chłodzenia wartego czasami (dla PC) kilkadziesiąt zł wiele może zależeć. Teraz jak ludzie patrzą na testy, gdzie jest 60FPS w jakiejś wymagającej grze, to kupują dany sprzęt licząc, że będą mieli podobnie, a tu się nagle okazuje, że jest gorzej. Teraz pojawia się pytanie - gdzie leży problem?

Niestety, nie mam już żadnych gier. Pozbyłem się i pudełek i wersji elektronicznej z dysku, bo są mi już niepotrzebne. Z tego powodu sprzedaję też laptopa - nie mam czasu na gry i dlatego chcę kupić coś taniego i postawić linuksa. Od kolegów nie pożyczę bo, może wyda się to dziwne, ale nikt z moich znajomych już nie gra w gry. Również nie mają czasu. Niemożliwość nagrania filmiku sprawia, że będąc oskarżonym o kłamstwo stanę się kłamcą, bo nie mam jak udowodnić swoich racji. Trudno.

Mi chodziło o straszny bottleneck tego zestawu na co narzekają na notebookcheck. W BF4 multi nie da się grać, w bf3 jest trochę lepiej, zestawy z i5m/i7m i 660M wtedy wypadają lepiej... Więc jest to bardzo nie równy laptop, w singlu też są mocne wahania raz gdy nic sie nie dzieje masz 50 fps, wybuch, dym i już 25-30fps, to jest masakra z takimi wahaniami grać.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...