Skocz do zawartości

Mocny i cichy zasilacz

Recommended Posts

Witam wszystkich! Od trzech lat używam w komputerach tylko zasilaczy tacens (tak mi kiedyś doradzili że są nie zawodne i bardzo ciche). Przez ten czas nie miałem z nimi żadnych problemów naprawde były ciche, ale w miare zmian kart i tak dalej obecnie 4890 190w musiały wydawac z siebie więcej mocy i zaczynały być głośne obecnie mam tacensa aeris 680w ma tylko dwie linie +12V i chciałbym kupic jakiś który ma minimum 3 linie +12V i byłby super cichy moc 600 700w powinna wystarczyć no i był w miare tani max 600zł. Z góry dziękuje za pomoc.

Obecnie masz zasilacz z dwoma liniami +12V i nie liczy się ich ilość a maksymalna obciążalność. Twój Tacens ma na jednej 20A a na drugiej 22A obciążalności. Moim zdaniem nie ma sensu go wymieniać puki co, ale jeśli już musisz na coś wydać pieniądze to kup np. "to" :

http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_ ... ,id,51222/

A jeśli kupi 955+AM3+4GBRam+4890 i ma zamiar podkręcać na około 4,00-4,40GHz to ten zasilacz bedzie za słaby.

Ale czy napisał, że będzie wymieniał większość komponentów? Nie, Cichy chce tylko kupić nowy zasilacz, bo jego obecny hałasuje. Do tego wystarczy Be Quiet 650W, albo nawet wymiana wentylatora w jego obecnej zasiłce (co będzie chyba optymalnym wyjściem).

http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Cooler_Master_Real_Power_M700_700W_Modular/pelny,id,66527/

Gwarantuje ze ten zasilacz cie nie zawiedzie Real Power jest to bardzo cicha seria Coolermastera :)

(Dorownuje zasilaczom BeQuiet a nawet nie wiem czy ich nie przewyzsza)

Pozdr :D

Potwierdzam, mam go w swoim blaszaku i jest bezgłośny.

Jeśli przeszkadza ci głośność zasilacza, to kup wentylator za 15zł na allegro (polecam Acutake) i go tam zamontuj. Będziesz miał cisze za małe pieniądze.

A jak chcesz zmieniać to coś od Be Quiet!, Chieftec lub ModeCom.