yodaroller 0 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Siemanko, kilka dni temu zakupiłem sobie świeżutkiego lenovo y50(wersja z i5-4210H). Martwi mnie jego krótki czas pracy na baterii. Dzisiaj rano naładowałem baterię do pełna. Do 50% pracowałem w trybie zrównoważonym, później na trybie oszczędzania energii. Bateria wytrzymała jakieś 3h przy używaniu przeglądarki, oglądaniu filmików na yt itp. To chyba nie jest normalne, prawda? Z tego co czytałem laptop powinien pociągnąć znacznie dłużej. Myślicie że to kwestia ustawień, czy może wada fabryczna baterii i powinienem oddać sprzęt na gwarancję? Edytowane 14 Marca 2015 przez yodaroller Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Rezultat testu korzystania z internetu przez Wi-Fi, 4 godziny i 45 minut, jest już mniej ekscytujący, ale i tak okazał się o kilka minut lepszy od osiągnięcia Y510p. Jak pozmieniasz opcje dotyczące tryby ,,oszczędzanie energii" to będzie podobnie. Naładuj baterię do 100% a potem całkowicie ją rozładuj (tylko raz wykonaj taką operację) - wtedy zobacz (ciągle na trybie oszczędzania energii). Cytuj Link to post Share on other sites
maciek21 19 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Spróbuj skalibrować baterię jakimiś programami do tego celu. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Widać może GPU pracowało w trakcie korzystania z przeglądarki np. ? Poustawiaj w panelu nvidii.http://driveragent.com- podaj dodatkowo "link" ze skanu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts