divmond 1 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam, ostatniego czasu doświadczyłem coś dziwnego grałem sobie w CS:GO i nagle komputer się zaciął wydobył się strasznie dziwny dźwięk z moich słuchawek coś typu takiego bzzzzzzz.. i nagle ucichło po kilku chwilach monitor zrobił się czarny i na nic nie reagował jakby mi karta graficzna padła czy coś i nagle usłyszałem iż wydobył się dźwięk takiego pikania Piiip Piiiiip Piiiiip. Pomyślałem aby zresetować lecz na marne moje starania dalej nic tylko dźwięk Piiip Piiip Piiiip. Wyłączyłem komputer i załączyłem od nowa i było już dobrze lecz to było z miesiąc temu aktualnie dzieje się to średnio co 10/15 min w randomowych miejscach czasem na przeglądarce a czasem nawet na puplicie od razu po załączeniu proszę o pomoc! AMD Athlon x4 740 2x4 GB Patriot 1366 Mhz Radeon Powercolor 6790 MSI A55M-E33 LC-POWER 600 WAT Toshiba 500GB Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Prawdopodobnie zasilacz do wymiany Cytuj Link to post Share on other sites
divmond 1 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Zasilacza? Kurcze wszystko jest nowe może z rok ma nie więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Sprzęt jest podkręcany? Jeżeli tak przywróć BIOS do ustawień domyślnych lub restet CMOS. Cytuj Link to post Share on other sites
divmond 1 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Sprzęt nie jest podkręcany wszystko fabryczne, ustawiałem BIOS wiele razy na ustawienia domyślne lecz to nic nie dawało zresetuje CMOS i dam znać czy działa wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Jeszcze wymontuj kartę graficzną oraz RAM przejrzyj styki, czy są w porządku i zamontuj. Cytuj Link to post Share on other sites
divmond 1 Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Wymontowałem RAM i kartę graficzną + wszystko obejrzałem dokładnie. Co do CMOS to nie umiem znaleźć na swojej karcie tej baterii ani żadnego napisu CMOS chętnie by mi się przydała pomoc ponieważ szukałem z 15 min i nic płyta główna MSI A55M-E33 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 http://i.imgur.com/6yfAnqb.jpg?1http://i.imgur.com/NM513qo.jpg?1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts