pikn94 0 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam, zakupiłem laptopa bez systemu i postanowiłem pobrać próbnego windowsa 7 na 90 dni ze strony Microsoftu. Zrobiłem to, zainstalowałem go, ale teraz wyskakuje mi komunikat, że muszę aktywować system w przeciągu 7 dni((zostało 5 dni). Czy mam po prostu kliknąć i aktywować system jako próbny? czy nie przejmować się tym komunikatem? Cytuj Link to post Share on other sites
wujekspajder 46 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Musisz wpisać klucz do win 7 który musisz kupić bo okres próbny ci mineł Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Spróbuj odnowić okres próbny poleceniem slmgr.vbs /rearm, działa 3 razy, musisz użyć jako administrator wiersza poleceń i w nim wpisać komendę. Cytuj Link to post Share on other sites
pikn94 0 Napisano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Tylko, że system mam zainstalowany od jakiś 11 dni dopiero, a przecież to wersja 90 dniowa. Przedłużenie na kolejne 90 dni miałem zrobić dopiero po 3 miesiącach a tu już mi wyskakuje, żebym aktywował system. Dziwna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pulkownik 192 Napisano 2 Marca 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Nie rób rearma bo to nie jest to. Wersja próbna będzie działa przez 90 dni od daty aktywacji. Slmgr.vbs /rearm przedłuża okres wersji próbnej. Najpierw aktywuj system, nie musisz wpisywać klucza. System sam go sobie wygeneruje. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pikn94 0 Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 To już rozumiem, po prostu musze normalnie aktywować windows jako próbny. Cytuj Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Właśnie tak. Pamiętaj tylko, że to wersja próbna i nie może być wykorzystywana w celach komercyjnych. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts