Fikumikuz 14 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Otóż, borykam się z problemem czy słuchawki Takstar HD2000 będą najlepszym wyborem w cenie 120-140 zł ? Szukam słuchawek nausznych/zamkniętych/półotwartych. Gatunki muzyki jaką słucham to Progressive House , Electro oraz sporadycznie Hardstyle . Źródło do którego słuchawki będą podłączone to Asus Xonar DG. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Możesz jeszcze rozważyć Superlux HD681 Evo MK II. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Wszystko zależy od tego jakie masz wymagania. Czy więcej basu, czy góry, średnicy, czy zrównoważone? Czy wolisz ciepłe brzmienie, a może jasne? Bez jakichkolwiek informacji nie można nic doradzić. Edytowane 15 Lutego 2015 przez fexxer Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Wszystko zależy od tego jakie masz wymagania. Czy więcej basu, czy góry, średnicy, czy zrównoważone? Czy wolisz ciepłe brzmienie, a może jasne? Bez jakichkolwiek informacji nie można nic doradzić. Basu nie musi być dużo , wole ciepłe ale jak będzie jasne to nic się nie stanie . Ogólnie i tak i tak bym się przyzwyczaił do słuchawek. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Skoro byś się przyzwyczaił do każdych to, po co pytasz? Każde słuchawki grają inaczej. HD2000 są małe, przenośne, dobrze grają już ze słabszych źródeł. Niektórym może wydawać się mało basu, bo muszle mogą niektórym nie dolegać dobrze do głowy. Ogólnie bardzo dobre słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Trochę mnie zmartwiło to, że są małe . Słuchawki używać będę i w domu i czasem w drodze do szkoły . Chyba, że możesz coś polecić w cenie 120 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Może z tym, że są małe trochę przesadziłem, całe ucho wchodzi do środka, ale nie ma tam tyle miejsca ile w wokółusznych DT990Pro, czy SHP9500. Niemniej nie ma nacisku na ucho, a moja żonka potrafi w nich słuchać muzyki po 2-3h, ja je zakładam z doskoku, żeby sobie o nich czasem przypomnieć Takstar HD2000 bardziej mi się nadaje do rocka, wokali, czy jazzu, bo są względnie zrównoważone brzmieniowo, może delikatnie średnica cofnięta. Do gatunków jakich słuchasz bardzo dobrze sprawdziły mi się Superlux HD668B, mają ocieplony przekaz z fajnym basem oraz klarowną i czystą górą w dobrej ilości. Wczoraj sam się zdziwiłem, jak one grają... i po co słuchawki za 500-600zł skoro takie Superluxy niszczą konkurencję cenowo... Niebawem kupię HD669, bo mnie znów ciekawość zżera, co potrafią zamknięte konstrukcje on Superluxa. Słuchałem z toru - MyDAC + Objective O2 / ZENek UNO - jednak HD668B nie mają dużego zapotrzebowania na wzmocnienie i powinny dobrze zagrać z Xonarem. Naprawdę trudno o lepsze słuchawki niż Superlux czy też Takstar (jednak niektóre Taksy wymagają dobre źródła w cenie 5 par słuchawek) w tym przedziale cenowym. Jeśli ktoś nie zamierza bawić się w drogie słuchawki, a do nich dobierać kosztowne wzmacniacze, dodatkowe DACi, odpowiednio dobrane interkonekty to Superlux oferuje obecnie najwyższą jakość w takim budżecie, a dodatkowo ich słuchawki grają już ze słabszych źródeł, jak wszelkiego typu integry, czy słabsze dźwiękówki. Ostatnio kupiłem AKG K612Pro, bardzo analityczne, chude w brzmieniu słuchawki. Grały mi bardzo dobrze, ale dopiero, gdy zakupiłem ZENka UNO, który dociążył brzmienie pokazały więcej. Z integry, albo kart dźwiękowych te AKG nie zagrają, wymagają sporego wzmocnienia sygnału. Także czasem drogie słuchawki wymagają jeszcze droższego sprzętu. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że różnice w droższych słuchawkach są czasami bardzo małe, płacąc sporo więcej często dostajemy tylko minimalnie lepszy dźwięk. Dla przykładu powiem, że to nie jest tak, że moje DT990Pro czy AKG deklasują 668B, oj nie. Dla mnie wszystkie pary mają swoje plusy i minusy. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Może z tym, że są małe trochę przesadziłem, całe ucho wchodzi do środka, ale nie ma tam tyle miejsca ile w wokółusznych DT990Pro, czy SHP9500. Niemniej nie ma nacisku na ucho, a moja żonka potrafi w nich słuchać muzyki po 2-3h, ja je zakładam z doskoku, żeby sobie o nich czasem przypomnieć Takstar HD2000 bardziej mi się nadaje do rocka, wokali, czy jazzu, bo są względnie zrównoważone brzmieniowo, może delikatnie średnica cofnięta. Do gatunków jakich słuchasz bardzo dobrze sprawdziły mi się Superlux HD668B, mają ocieplony przekaz z fajnym basem oraz klarowną i czystą górą w dobrej ilości. Wczoraj sam się zdziwiłem, jak one grają... i po co słuchawki za 500-600zł skoro takie Superluxy niszczą konkurencję cenowo... Niebawem kupię HD669, bo mnie znów ciekawość zżera, co potrafią zamknięte konstrukcje on Superluxa. Słuchałem z toru - MyDAC + Objective O2 / ZENek UNO - jednak HD668B nie mają dużego zapotrzebowania na wzmocnienie i powinny dobrze zagrać z Xonarem. Naprawdę trudno o lepsze słuchawki niż Superlux czy też Takstar (jednak niektóre Taksy wymagają dobre źródła w cenie 5 par słuchawek) w tym przedziale cenowym. Jeśli ktoś nie zamierza bawić się w drogie słuchawki, a do nich dobierać kosztowne wzmacniacze, dodatkowe DACi, odpowiednio dobrane interkonekty to Superlux oferuje obecnie najwyższą jakość w takim budżecie, a dodatkowo ich słuchawki grają już ze słabszych źródeł, jak wszelkiego typu integry, czy słabsze dźwiękówki. Ostatnio kupiłem AKG K612Pro, bardzo analityczne, chude w brzmieniu słuchawki. Grały mi bardzo dobrze, ale dopiero, gdy zakupiłem ZENka UNO, który dociążył brzmienie pokazały więcej. Z integry, albo kart dźwiękowych te AKG nie zagrają, wymagają sporego wzmocnienia sygnału. Także czasem drogie słuchawki wymagają jeszcze droższego sprzętu. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że różnice w droższych słuchawkach są czasami bardzo małe, płacąc sporo więcej często dostajemy tylko minimalnie lepszy dźwięk. Dla przykładu powiem, że to nie jest tak, że moje DT990Pro czy AKG deklasują 668B, oj nie. Dla mnie wszystkie pary mają swoje plusy i minusy. Zaciekawiły mnie te 669 coś możesz więcej o nich powiedzieć . Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 O 669 mogą powiedzieć tylko tyle, ile przeczytałem Myślę o jakiś tańszych, ale dobrych zamkniętych i znalazły się one w kręgu potencjalnych kandydatów. Myślę też o DT-150, ale to już grubsza impreza http://forum.mp3store.pl/topic/116207-superlux-hd662hd662bhd662fhd669/?hl=superlux Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Coraz bardziej mi się podobają te słuchaweczki . Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Jak dzisiaj zamówię, może do czwartku dojdą. Podzielę się wrażeniami. Nie kosztują też nie wiadomo ile Edytowane 16 Lutego 2015 przez fexxer Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jak dzisiaj zamówię, może do czwartku dojdą. Podzielę się wrażeniami. Nie kosztują też nie wiadomo ile Możesz napisać coś więcej jak przyjdą . Pisz na PW . Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Na razie nie zawiodły mnie HD681/668B - to bardzo dobre słuchawki, a w swej cenie wybitne. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Na razie nie zawiodły mnie HD681/668B - to bardzo dobre słuchawki, a w swej cenie wybitne. Trochę mnie odrzuca ich design . Edytowane 16 Lutego 2015 przez Fikumikuz Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Ja muzyki słucham uszami, a nie oczami. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Ja muzyki słucham uszami, a nie oczami. Wiesz ja rozumiem, że słuchawki właśnie do tego służą ale jak łączą ze sobą fajny design i podzespoły to jest miodzio. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No to szukaj takich Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Takstary właśnie wpasowują się w to ale martwi mnie czy nie będą miały za lekki bass. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Mi bas w HD2000 pasuje, z tym, że ja za dużo basu nie lubię. Więcej basu masz właśnie w Superlux HD668B i pewnie HD669. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts