mlyneek 0 Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam, dzisiaj postanowiłem zakupić pewną apkę, na mojego ipada w appstore za 10 euro. Poprzednio kupowałem bez najmniejszych problemów za pomocą karty prepaid WBK, jednak były to aplikacje do 3 euro, przy których specjalnie nawet nie musiałem jakoś potwierdzać zakupu. Klikałem kup i to wszystko. Dziś jednak wyskoczył mi komunikat bym wpisał kod bezpieczeństwa karty, no więc wpisałem i zatwierdziłem. Poszło dalej, po chwili pojawił się następny, czy na pewno chcę dokonać zakupu, ponownie zatwierdziłem, po czym teoretycznie nastał moment w którym aplikacja powinna się pobierać, jednak ku mojemu zdziwieniu, wyskoczył komunikat iż moja metoda płatności została odrzucona.. Mówię sobie ok, sprawdzam stan środków na karcie prepaid i okazuje się że ubyło mi ok. 18zł!oO, spróbowałem ponowić próbę już ostatni raz i również pojawił się ten sam komunikat a z konta ponownie ubyła kasa!? Co robić tym przypadku o ile w ogóle coś się da? Skontaktować się z apple czy bankiem? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Koniecznie skontaktuj się z bankiem i sprawdź w apple. Jeśli możesz daj potem znać co i jak...Sprawdź dokładnie adres strony. Cytuj Link to post Share on other sites
mlyneek 0 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Wysłałem póki co maila do banku, zobaczę co odpiszą, jutro w razie czego do nich zadzwonię i umówię się na rozmowę ze wsparciem apple;p zobaczymy co tam mi powiedzą. Czuję się trochę na przegranej pozycji bo czy to w itunes w historii zakupów, czy to w banku nigdzie tej "transakcji" nie ma. Całe szczęście, że to tylko karta prepaid. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Spoko koko, pracuje z podobnym systemem jak ten za pośrednictwem którego robiłeś zakupy, ślad jest zawsze - nawet jeśli go nie widzisz. Skoro środki zeszły to znaczy, że są logi transakcji. Cytuj Link to post Share on other sites
mlyneek 0 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Skontaktowałem się z WBK, na koncie mam założone blokady autoryzacyjne, za parę dni kasa wróci na konto. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, mogliby jakoś inaczej to rozwiązac;p Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts