Skocz do zawartości

Recommended Posts

blaven teraz rozumiem. Chociaż faktycznie była Nokia a obecny Microsoft zrobił według mnie spory postęp. To moja opinia. Co do tematu i zwrot do autorki. W tej cenie, jak wspomniałaś faktycznie ciężko o lepszy smartphone, szczególnie wtedy jeśli szukamy w kategoriach bardziej popularnych marek :)

jakie ?

a choćby taki

czy jiayu S3

Na szczęście dziewczyna już wybrała,  lumia dla dziewczyn jest w sam raz.  Dla zwykłego uzytkownika telefonu, co to korzysta z fejsa, pstryknie selfi i przeczyta poczte nie trzeba nic lepszego od tej lumi.

Nie tyle co do pstrykania selfie a do rozmów przez Skype a przyzwoity aparat tylko z diodą doświetlającą przyda się przy robieniu zdjęć lepszej jakości, moja Lumia 520 tego nie ma więc to jednak plus. Poza tym dużo słucham muzyki, Lumia póki co spełnia moje wymagania co do dźwięku więc jest okej.

Dlatego ciężko wstrzelić się w czyjś gust, a zwłaszcza kobiecy. Jako, że muzyka jest dla mnie jednym z najważniejszych czynników - między innymi dlatego czekam na prezentacje Galaxy S6 z Exynos-em, licząc na jakiś potężny DAC - Win Phone nie spełnił moich wymagań. Przywykłem do czegoś pokroju Poweramp, a Lumia oferowała, o ile dobrze pamiętam, 5. pasmowy EQ i jakiś pseudo surround.

Im więcej wpisów autorki tematu czytam, tym bardziej przekonuje się, że szukanie czegoś innego niż Lumia nie ma sensu. Myślę, że nie ma co się rozwodzić i jeżeli z Lumii 520 spełniała twoje wymagania, to naturalnym wyborem, do 500zł, wydaje się Lumia 535.

Kupiłam słuchawki douszne, nie nauszne. Są malutkie, można łatwo je wrzucić do torebki, raczej nie korzystam z nausznych więc nic na ten temat nie powiem. Moje słuchaweczki są od Sony niestety nie pamiętam jaki to model, pudełko się gdzieś zagubiło.

A wracając do telefonu Lumia 535 to martwi mnie trochę ten problem z dotykiem, mam obawy, że trafię na model z wadliwym dotykiem. :/

NIE zawsze - często wymiana trwa nie cąły tydzień :) Pomyśl, ze kupiłeś "Chińczyka" - i go muszisz wyslac do Chin :)

Kornela95 : proponuję Ci  : Nokia/Monster Purity HD WH-930 - cena wyskoka - ale grają bardzo dobrze. Mają też sterowanie i mikrofon. Co ważnie działa nie tylko przycisk odbierania - ALE - rownież regulacja glośności.

Z tańszych Masz też dobre : NOKIA Coloud WH-520 lub WH-530 - tez dobre, ale nie tak wygodne i tej jakosci co Purity.

• Popieram 1

Arissaa, jeżeli wada dotyczy tylko niektórych modeli i wymiana wyświetlacza rozwiązuje problem, a poza tym jesteś zdecydowana na Lumię, to ją kup. Jeżeli nawet będziesz mieć pecha, to problem zostanie rozwiązany bezpłatnie przez serwis.

Kornela95, przede wszystkim musisz określić, do jakiej kwoty słuchawek szukasz. Czy zależy Ci na sterowaniu umieszczonym na kablu, jaki ma być to rodzaj budowy (jeżeli używasz ich w domu i innych spokojnych miejscach - prawdopodobnie najlepsze będą otwarte, jeżeli poza domem, w komunikacji miejskiej - wybór powinien paść na zamknięte)? Najlepiej zadaj to pytanie w innym temacie, albo wręcz na wyspecjalizowanym forum.

• Popieram 1

Wiem, że chamsko wepchałam się do tematu koleżanki, za co przepraszam.

Ale jak już piszę to szukam słuchawek najlepiej nausznych (dokanałówki też mam zamiar w sumie kupić, ale troszkę później), cena to max. 200 zł. Użytkowanie: rzadziej dom, częściej miasto). Jedyne wymagania to dobry bas ale nie dudniący ani bardzo nachalny, muszą grać głośno i nie chciałbym wkurzać ludzi na chodnikach, nie chce żeby słyszeli tego co słucham, a lubię głośno. Myślałam o AKG 518 bo ponoć fajnie się głowy trzymają. Ale nacie rację, napisze gdzieś indziej z zapytaniem albo tutaj u nas na słuchawkach. :) dzięki za pomoc :)

Co do autorki, od jakiś 4 dni mam małe problemy z dotykiem. Które, nie wiem czemu pojawiają się najczęściej rano gdy sprawdzam FB, gg i gdy przeglądam Internet. A co się dzieje ? Aplikacje same się włączają, naciskając np. "a" wyskakuje "f", literki się dublują, pisząc na gg smartfon sam pisze byle co. Kurczę, nie chce jej oddawać, bo troche mu to skomplikuje życie, bez komórki prawie jak bez ręki xd. Ehhh. Miałam pecha i tyle.

Po tym co napisała koleżanka wyżej nie wiem czy nadal chcę kupić tę Lumię. Ryzyko zawsze jest, cholera :/ Tak strasznie mi się podobała. A innego telefonu z 5 calowym ekranem nie znajdę w tak niskiej cenie a potrzebuję nowego telefonu. :/

Ale wiesz pytałam się kilka dni temu na forum o ten dotyk, to ktoś mi odpisał, że te wadliwe już zostały wyprzedane prawdopodobne. W sumie rzadko się to zdarza, jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, ale jednak... Nie chciałam Cię zniechęcać, ale wolałam uprzedzić. Generalnie jest to super telefon, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ten dotyk nawet tak bardzo mi nie przeszkadza. Dobrze, że rzadko ten błąd w Lumii się ujawnia. ;)

Rzadko no ale jednak. Nie chciałabym się bawić w odsyłanie telefonu, wymianę i tym podobne. Nie jestem już tak przekonana do tej Lumii 535, jednak zawsze istnieje ryzyko, że trafię na wadliwy model. Może ktoś coś podpowie i doradzi inny telefon w tak niskiej cenie, może być nawet firmy Sony, Samsunga czy LG, aczkolwiek nie chcę żadnych Huawei czy Lenovo lub Asus itp. Tak jak mówiłam wcześniej chcę model z 5 calowym ekranem lub może jeszcze być odrobinę mniejszy, aczkolwiek nie poniżej 4,7 cala.

Arissaa, co sądzisz o Motoroli? Bo wiesz, że teraz to tak naprawdę Lenovo? Sprzedają swoje telefony pod innym znaczkiem i od razu pojawia się zainteresowanie. To samo tyczy się Asus-a, Huawei-a i wielu innych "Chińskich" marek. Jeszcze trochę wody upłynie, nim na rynku europejskim zyskają one renomę, ale prędzej czy później tak się stanie.

Mimo wszystko, jeżeli musi to być któraś z wymienionych firm, to dobrą, o ile nie jedyną, propozycją jest wspomniany LG G2 Mini, co wiąże się z dopłatą.

No właśnie LG przekracza wyznaczony budżet, niestety. No dobrze to może coś właśnie z tej Motoroli, Sony i innych telefonów polecicie. Rozważę każdy, obejrzę może jakieś recenzje i jakiś z tych telefonów może mi się spodoba. 

Właśnie o to tu chodzi aby wybrać najlepszy telefon w tej cenie. Wiadomo, że rewelacji tutaj nie ma i szaleć nie można ale jednak mimo to chcę telefon, który będzie mi odpowiadał. Wiem, że gdybym kupiła Motorolę Moto G na pewno nie byłabym zadowolona, bo naprawdę można znaleźć lepsze i większe telefony w tej cenie. Gdyby Lumia 535 nie miała problemów z dotykiem to bez wątpienia już dawno bym ją kupiła ale boję się ryzyka, że jednak trafię na wadliwy model tym bardziej gdy użytkownicy tego telefonu potwierdzają, że dotyk nie jest taki jaki być powinien. 

Właśnie o to tu chodzi aby wybrać najlepszy telefon w tej cenie. Wiadomo, że rewelacji tutaj nie ma i szaleć nie można ale jednak mimo to chcę telefon, który będzie mi odpowiadał. Wiem, że gdybym kupiła Motorolę Moto G na pewno nie byłabym zadowolona, bo naprawdę można znaleźć lepsze i większe telefony w tej cenie. Gdyby Lumia 535 nie miała problemów z dotykiem to bez wątpienia już dawno bym ją kupiła ale boję się ryzyka, że jednak trafię na wadliwy model tym bardziej gdy użytkownicy tego telefonu potwierdzają, że dotyk nie jest taki jaki być powinien.
A co z LG L90 o którym napisałem? Ekran 4,7 cala więc mieści się w twoich wymaganiach.
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...