Sceadugenga 0 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam wszystkich, W ramach wolnego czasu naszła mnie chęć na mod obudowy, ale, jako, że byłaby to moja pierwsza próba, to nie chciałbym ruszać mojej obecnej skrzynki. Poszukuję więc jakiejś obudowy z dobrą, mocną ramą i przyjazną organizacją wnętrza, na której mógłbym wypróbować swoje pomysły i amatorskie umiejętności majsterkowicza. Wiem, że zwykle każdy moduje to, co ma, ale może macie jakieś sugestie odnośnie do dobrych budów dobrze nadających się do modowania (gdzieś w sieci widziałem, że jakiś gość zrobił cudeńko z Aerocool QS-202). Idealnie byłoby kupić coś z drugiej ręki, coś, co nie musi wyglądać dobrze (dzięki temu może będzie tańsze) - byle by konstrukcja była w porządku. Mógłbym się szarpnąć na ok. 150 - 200 złotych. Czy macie może pomysł na jakieś używki w tej cenie? Dzięki za informacje i sugestie, Sceadugenga Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Każdą obudowę można zmodowac zależy co masz zamiar w niej robić Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Szukaj w tej cenie CoolerMaster HAF 912 ja ostatnio wyrwałem lekko uszkodzoną za 130zł, a wcześniej CM HAF 912 PLUS za 180 w idealnym stanie. Kwestia czasu i coś wpadnie na allegro/olx Cytuj Link to post Share on other sites
Sceadugenga 0 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Każdą obudowę można zmodowac zależy co masz zamiar w niej robić Jasne, że wszystko da się zmodować. Sam chciałbym pójść trochę w stronę steampunka i miedzianych/mosiężnych elementów dekoracji. Generalnie zależy mi na dość szerokiej obudowie ATX z solidną konstrukcją oraz dużą ilością miejsca w środku (żeby ewentualnie móc pokombinować z okablowaniem, wentylacją itd.). Poza tym planuję ją zrobić dość "kanciastą" więc zależy mi na łatwości wymiany przedniego panelu (jeśli np. jest wypukły) na coś płaskiego. Sceadugenga Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 steampunka Grubo! Świetny klimat, w którym komputery nabierają prawdziwie artystycznego charakteru. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) może coś takiego na + wyjmowana tacka na mobo albo takie cudo Edytowane 3 Lutego 2015 przez ProrokK 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ten Chieftec to bardzo solidna obudowa, duża, dobra do przeróbek. Wiem coś o tym . 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Sceadugenga 0 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/cooler-master-dominator-cm69-rc-690-profesjonalna-i5052004703.html albo tym: http://allegro.pl/cooler-master-coolermaster-dominator-rc-690-cm-i5031867877.html ? Sceadugenga Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Szukaj w tej cenie CoolerMaster HAF 912 ja ostatnio wyrwałem lekko uszkodzoną za 130zł Haf 912+ to bardzo dobra buda. Jeśli autor byłby chętny to mógłbym mieć taką na sprzedaż za te 170-180zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts