siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witajcie, jestem nowy na forum. Tym postem chciałbym wszystkich powitać i mam nadzieję na miłą współpracę Nadeszła wiekopomna chwila, zebrałem się w sobie na złożenie komputera do gier. Na ten cel posiadam max 5tyś polskich złotych. Planuję grać w najnowsze gry np. far cry 4, bf4, a szczególnie w wiedźmina (całą serię). W tej cenie dobrze byłoby gdyby zmieścił się monitor bo obecne 19 cali to troszkę mało Zależy mi na wysokich ustawieniach w fhd, ale jeśli ta cena to za mało to ewentualnie potem może komputer podkręcę z Waszą pomocą oraz troszkę go rozbuduję. Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witaj, http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ 1 Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Ja bym proponował coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/RrkNMU/ Zostanie ci 500zł na monitor. /e ARGUMENTACJA! dad Edytowane 27 Stycznia 2015 przez dadulek 1 Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Wybaczcie brak punktów: Zastosowanie komputera : gry: far cry 4, bf4, a szczególnie w wiedźmin (całą serię) Maksymalna kwota : 5tyś Których części potrzebuję : wszystko Czy będę podkręcać sprzęt? : jeśli ktoś pomoże tak Rozdzielczość mojego monitora i model: jaki zaproponujecie taki będzie zapewne fhd Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : zestaw ma 10 lat więc nic Własna propozycja zestawu : brak Inne :@imiemichal: nie lubię intela ani nvidii. U moich kolegów i w moim zestawie strasznie się grzeją i są mało wydajne. Proszę o zestaw ze stajni AMD. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez siewcazametu Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Zestaw ze stajni AMD jest skrajnie nieopłacalny w dzisiejszych czasach a na pewno nie za kwotę 4500 zł Pierwszy test z brzegu: 2 Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Brzmi jak komentarz fanboja intela... Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 To proszę, test fanboya AMD: 2 Link to post Share on other sites
zuforr 242 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 W dzisiejszych czasach w grach amd prawie nie istnieje jedynie w tanich kompach czasem się opłaca. Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Jak pokazał imiemichał AMD ma lepszą wydajność więc nie nabijajcie postów tylko pomóżcie. Podajcie jakąś propozycję. Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Przeczytaj ten wątek: http://forum.benchmark.pl/topic/159201-fx8320-vs-i5-4460/ Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Temat który podałeś jest typowym podrzeganiem do wojny. Nie chcę intela bo to zło i już. Moje doświadczenia z działaniem inteli mówią, że nie warto nimi się interesować! Link to post Share on other sites
zico77 2 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Wiesz twój nick, czy avatar i posty też ktoś(np admin) można uznać za typowy podżegacz do wojny Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witaj, Ignacy miło widzieć nowe osoby na forum Patrząc na twój awatar i posty sądzę że twoja historia z AMD i Intelem skończyła się na procesorach Athlon 64 na s462 oraz Pentium4 na 478. Wtedy faktycznie AMD górował nad Intelem, aczkolwiek jest to porównywanie sukcesu AMD i wielkiej porażki architektonicznej Intela. Czasy się zmieniły i niestety zła polityka firmy AMD doprowadziła do tego, że ich procesory mimo dobrych cen nie mają dobrej wydajności, szczególnie jednowątkowej - ważnej w grach. Kolega Michał proponował dosyć przemyślany zestaw wymagający jedynie poprawek kosmetycznych. Powiedz może co mają Twoi koledzy, oraz co masz Ty.Podsumowując cały wywód pseudonaukowy: zestawy na procesorach AMD są obecnie mocno nieopłacalne. Procesory AMD grzeją się i poberają dużo prądu niewspółmiernie do ich wydajności, dlatego proponuję żebyś zainteresował się Intelem oraz posłuchał bardziej doświadczonych. Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Mój nick nie ma nic do rzeczy, uwielbiam go używać w grach bo dodaje mi sił! A awatar jest poprostu piękny. Witaj gogo tak mój poprzedni zestaw był oparty na pentium4 i wbrew temu co piszesz uważam go za sukces, przez tyle lat dobrze mi służył, chociaż przez ten czas zazdrościłem kolegom z AMD bo zwyczajnie wszystko im lepiej działało. Proszę tu masz przykładowe wykresy gdzie współczesny AMD bije na głowę intela.http://imageshack.com/a/img540/13/wxUd9e.jpg http://imageshack.com/a/img537/8284/LnRtCF.jpg Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Tylko że to jest test z przed dwóch lat i intel jest dużo do przodu a AMD dalej stoi w miejscu.... 2 Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ale pokazałeś rendering i porównanie do procesora dużo starszego, gdzie już mamy 2 nowsze generacje wydajniejsze i zużywają mniej prądu. . Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Mój błąd, to był pierwszy lepszy test. Tu masz porównanie wspólczesnych procesorów jak widać AMD nadal jest lepszy.http://imageshack.com/a/img538/2597/uzUIXX.jpg Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Panie Ignacy widzę, że masz ugruntowane zdanie i opinia ekspertów niewiele zmienia. Podejżewam że poprostu masz zimno w pokoju i chcesz podnieść poprostu temperaturę. Stosując się do Twoich oczekiwań złożyłem zestaw który powinien odpowiadać Ci, aczkolwiek jest on niezgodny z moją klauzulą sumienia. Będzie działać lecz uważam, że jest nieoptymalny ze względu na procesor, ale to Twoje pieniądze. Zestaw ten jest droższy od propozycji Michała i mniej wydajny, w takiej konfiguracji monitor będzie musiał poczekać.http://www.morele.net/inventory/info/8zGF3d/ 1 Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Czemu tak się czepiacie tego poboru prądu? Przecież widać że jest to bardzo wydajny procesor i musi pobierać trochę prądu. Dziękuję gogo za przychylenie się do moich uwag. Ale bardzo nie podoba mi się karta graficzna w tej konfiguracji, bo jest ona jednąz większych wpadek tego producenta zaraz po niestabilnych sterownikach pogarszających jakość obrazu. Oszukują nas że ma 4GB pamięci a tak na prawdę dobrze działa znacznie mniej. Proszę o lepszą propozycję! Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) zebrałem się w sobie na złożenie komputera do gier. Tutaj masz test http://pclab.pl/art55934-14.html Sporo tańsza i5 niżej taktowana po oc o 600MHz zjada fxa, różnica nawet 10fps i więcej, a to dużo. Dziękuję i życzę udanej nocy. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Sadek.0 Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Moje doświadczenia z działaniem inteli mówią, że nie warto nimi się interesować! A moje doświadczenia z osobami, które wypowiadają się w taki sposób mówią, że przyszedłeś tutaj jedynie po to, aby idiotycznie trollować. Komputer do gier=Intel. Tu nie ma miejsca na debatę. Jeśli tego nie rozumiesz i upierasz się przy AMD to działasz na własną niekorzyść, a nikt, kto naprawdę ma do wydania pieniądze i chce, aby mu pomóc w złożeniu kompa, tego nie robi. Wniosek jest prosty. 3 Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Widzę że nikt nie przemówi Ci do rozsądku! Ta karta jest świetna i co ją mają polecają Proszę poprawiłem zestaw, drobna zmiana wymagała zmiany zasilacza na mocniejszy co daje do myślenia. Jeśli masz tani prąd i zimno w pokoju to bierz w ciemno Weź tylko pod uwagę że w lato przyda Ci się klimatyzacja w pokoju.http://www.morele.net/inventory/info/KE1ich/ Brak argumentacji, niekompetencja (choćby brak monitora). Nowaj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ostatni post na pierwszej stronie do "głębokiego" przemyślenia i wyciągnięcia "wniosków". Nadeszła wiekopomna chwila, zebrałem się w sobie na złożenie komputera do gier. Na ten cel posiadam max 5tyś polskich złotych. Planuję grać w najnowsze gry np. far cry 4, bf4, a szczególnie w wiedźmina (całą serię). W tej cenie dobrze byłoby gdyby zmieścił się monitor bo obecne 19 cali to troszkę mało Parodia zestaw wyżej. Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Trudno się nie zgodzić z Nowajem. Był ostatnio temat w którym fanboy AMD próbował coś udowodnić i mu się nie udało i z autorem tego tematu raczej będzie tak samo 1 Link to post Share on other sites
siewcazametu 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Szanowny moderatorze, proszę mnie nie obrażać. Swoje wiem! Podeślijcie jeszcze jakiś monitor do rozważenia na późniejszy termin. Dziękuję gogo za poprawki. Przez tyle lat miałem komputer z intelem i wydajność ssała. Chcę mieć wreszcie dobry komputer na wiele lat. Pokazałem wam przykłady testów gdzie intel nie dorastał do pięt AMD, a wy dalej swoje jakby wam płacili za promocję i reklamę marek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts