Skocz do zawartości

Słuchawki ~300zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez FeX,

Recommended Posts

Budżet: ~300zł

Czego potrzebujesz?: Słuchawki nauszne, douszne - bez znaczenia, chociaż wole douszne

Przeznaczenie: Filmiki, muzyka, gry

Źródło: Asus Xonar DGX
Oczekiwania
: Miłe i mocne basy, dobry dźwięk przestrzenny

Edytowane przez Flippy

Mi też trudno określić które sprostają moim wymaganiom. Która para bedzie bardziej pasowała do moich wymagań, douszne czy nausze? Chce fajny i mocny bas, dobrą przestrzenność i krystalicznie czysty dźwięk. Ewentualnie możesz zaproponować inne słuchawki. 

Żadnej pomocy już nie dostane? 

Czysty dźwięk to mają już takie słuchawki za 4 dyszki dla przykładu Rocking Residence RR260 rebrand Maxell Retro DJ. Podane Pioneery są całkiem niezłe. Wszystko zależy od tego, jak postrzegasz ten Twój krystaliczny dźwięk. Po za tym pytasz się, co spełni Twoje wymagania, jak sam ich nie znasz i nie potrafisz się określić. W takim wypadku jakim cudem my mamy wiedzieć cokolwiek? A fakt, że nie wiesz czy wybrać dokanałowe czy nauszne kompletnie mnie rozbroił. Postaraj się dokonać odsłuchu w sklepie audio, sam musisz się przekonać do słuchawek, bo teraz to według mnie kompletne wróżenie z fusów. 

Edytowane przez fexxer
  • Popieram 1

A jak z jakością dźwięku? Raczej to mam na pierwszym miejscu, a na drugim przestrzenność

graja nieco podbitymi niskimi tonami oraz bardziej wysokimi, przy lekko wycofanej średnicy ale to dotyczmy części środkowego pasma.Ogólnie słuchawki warte do polecania , grające dość jasny dźwiękiem.

• Popieram 1

wiem ale na pewne kompromisty trzeba będzie liczyć w takim budżecie.Jeszcze jest jedna opcja zamknięte Ultrasone HFI450, basu i przestrzenni pod dostatkiem jak na zamknięte puszki.Również graja dość jasno ale bez nadmiernego wyostrzenia.

wiem ale na pewne kompromisty trzeba będzie liczyć w takim budżecie.Jeszcze jest jedna opcja zamknięte Ultrasone HFI450, basu i przestrzenni pod dostatkiem jak na zamknięte puszki.Również graja dość jasno ale bez nadmiernego wyostrzenia.

Bardzo podobne do Takstar DJ-520. To rebrand?

Bardzo podobne do Takstar DJ-520. To rebrand?

w żadnym wypadku, Ultrasone stosuje raczej tylko autorskie rozwiązania jak np. S-Logic + ,które kupiło Yamaha. To jest konstrukcja z bodajże 2009, czy 2008 roku ,dopiero później przyszła ta moda z Chin.

Zimne to one nie są, bardziej ciepłe, ale przez schowaną średnicę nie jest to tak widoczne.

W każdym razie słuchawki naprawdę warte posłuchania. Tym bardziej, że te pady w HyperX Cloud to najlepsze, co Kingston mógł zrobić. Są wygodniejsze od zwykłych padów Takstar Pro80 i mają bardzo podobne rozmiary. Dzięki temu słuchawki zachowują swój charakter. Przy padach skórkowych HM5 miałem wrażenie jeszcze większego pogłębienia V-ki.

Edytowane przez fexxer
  • 2 tygodnie później...