Flippy 1 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Budżet: ~300zł Czego potrzebujesz?: Słuchawki nauszne, douszne - bez znaczenia, chociaż wole douszne Przeznaczenie: Filmiki, muzyka, gry Źródło: Asus Xonar DGXOczekiwania: Miłe i mocne basy, dobry dźwięk przestrzenny Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Flippy Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 shure se215 czy hyperx? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja mam Ci wybrać? Mama też wybiera, co masz na śniadanie Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja chce tylko pomoc w wyborze, dodatkowe opinie, uwagi. Nie znam się, to proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Obydwie pary są bardzo dobre w swej kategorii. Sam wybierz, bo według mnie nie da się porównywać doków i nausznych, bezsensowne. Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Mi też trudno określić które sprostają moim wymaganiom. Która para bedzie bardziej pasowała do moich wymagań, douszne czy nausze? Chce fajny i mocny bas, dobrą przestrzenność i krystalicznie czysty dźwięk. Ewentualnie możesz zaproponować inne słuchawki. Żadnej pomocy już nie dostane? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Przestrzennie potrafią zagrać Pioneery SE-A1000 ale dużo basów toto nie mają ale bardzo mało tez nie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) A jak z jakością dźwięku? Raczej to mam na pierwszym miejscu, a na drugim przestrzenność Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Flippy Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Czysty dźwięk to mają już takie słuchawki za 4 dyszki dla przykładu Rocking Residence RR260 rebrand Maxell Retro DJ. Podane Pioneery są całkiem niezłe. Wszystko zależy od tego, jak postrzegasz ten Twój krystaliczny dźwięk. Po za tym pytasz się, co spełni Twoje wymagania, jak sam ich nie znasz i nie potrafisz się określić. W takim wypadku jakim cudem my mamy wiedzieć cokolwiek? A fakt, że nie wiesz czy wybrać dokanałowe czy nauszne kompletnie mnie rozbroił. Postaraj się dokonać odsłuchu w sklepie audio, sam musisz się przekonać do słuchawek, bo teraz to według mnie kompletne wróżenie z fusów. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez fexxer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A jak z jakością dźwięku? Raczej to mam na pierwszym miejscu, a na drugim przestrzenność graja nieco podbitymi niskimi tonami oraz bardziej wysokimi, przy lekko wycofanej średnicy ale to dotyczmy części środkowego pasma.Ogólnie słuchawki warte do polecania , grające dość jasny dźwiękiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Miłe i mocne basy dużo basów toto nie mają Finał będzie mroczny Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 wiem ale na pewne kompromisty trzeba będzie liczyć w takim budżecie.Jeszcze jest jedna opcja zamknięte Ultrasone HFI450, basu i przestrzenni pod dostatkiem jak na zamknięte puszki.Również graja dość jasno ale bez nadmiernego wyostrzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Myślałeś o CMStorm PULSE-R STEREO GAMING? Ja korzystam i bardzo chwalę. mało miałeś, mało słyszałeś. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 wiem ale na pewne kompromisty trzeba będzie liczyć w takim budżecie.Jeszcze jest jedna opcja zamknięte Ultrasone HFI450, basu i przestrzenni pod dostatkiem jak na zamknięte puszki.Również graja dość jasno ale bez nadmiernego wyostrzenia. Bardzo podobne do Takstar DJ-520. To rebrand? Cytuj Link to post Share on other sites
yozone 65 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Myślałeś o CMStorm PULSE-R STEREO GAMING? Ja korzystam i bardzo chwalę. Ja bym tego tutaj nie chwalił. To nie forum dla GEJmerów Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Bardzo podobne do Takstar DJ-520. To rebrand? w żadnym wypadku, Ultrasone stosuje raczej tylko autorskie rozwiązania jak np. S-Logic + ,które kupiło Yamaha. To jest konstrukcja z bodajże 2009, czy 2008 roku ,dopiero później przyszła ta moda z Chin. Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A jak w sprawie hyperx, są to ciepłe słuchawki? Ten xonar dgx da radę napędzić cloud'y? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie FeX 6361 Napisano 1 Lutego 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Napędzi bezproblemowo. HyperX to słuchawki grające sporą V-ką. Jest trochę ciepło ale z dużą ilością wysokich. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ciepłe, z wysokimi.. To mi się podoba. Temat do zamknięcie, dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 IMO to ja o cieple bym w przypadku tych słuchawek nie mówił. Ale co tam kto za ciepło uważa. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Zimne to one nie są, bardziej ciepłe, ale przez schowaną średnicę nie jest to tak widoczne. W każdym razie słuchawki naprawdę warte posłuchania. Tym bardziej, że te pady w HyperX Cloud to najlepsze, co Kingston mógł zrobić. Są wygodniejsze od zwykłych padów Takstar Pro80 i mają bardzo podobne rozmiary. Dzięki temu słuchawki zachowują swój charakter. Przy padach skórkowych HM5 miałem wrażenie jeszcze większego pogłębienia V-ki. Edytowane 1 Lutego 2015 przez fexxer Cytuj Link to post Share on other sites
Flippy 1 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Powoli się przymierzam do zakupu, ale zaciekawiła mnie druga wersja cloud'ów. Warto sobie dopłacić? Ciekawi mnie tylko, jak to jest między dźwiękiem z usb a xonar'em dgx, skoro jedno i drugie to coś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Nie warto. Wersja 1 lepsza, tym bardziej, że podepniesz do normalnej dźwiękówki. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts