martinoxxl 239 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie pojawiło się 10szt kart graficznych z ponad 2 letnią gwarancją w dobrej cenie: 600zł http://allegro.pl/jak-nowa-msi-radeon-r9-280x-gaming-oc-edition-gw30-i5016985328.html Nie ja sprzedaje te karty, dzielę się tylko znalezioną okazją z kolegami z forum. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez martinoxxl Cytuj Link to post Share on other sites
maroon 0 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Już kupione. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Swoją drogą z tego co czytałem na tym forum, to wychodzi na to, że okazja całkiem całkiem . Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Może jakaś duża koparka była? Ale jeśli ktoś o nie dbał podczas pracy i mają gwarancję to cena rewelacja Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Może jakaś duża koparka była? Z połowy maja? To raczej mega spóźniony górnik. Nie pokopał za wiele na tych kartach. Cytuj Link to post Share on other sites
sebbo98 658 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Daj znaczy czy przyszla i wszystki z nia ok Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) No i wszystkie karty się sprzedały w nieco ponad godzinkę Tylko maroon kupił czy ktoś jeszcze się załapał? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez martinoxxl Cytuj Link to post Share on other sites
kondrad12 122 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Ludzie mam pytanie życia właśnie jestem w opcji kupowania Jeżeli chcesz zmienić metodę płatności, zrób to jak najszybciej.Do zapłaty: 616,00 zł za:JAK NOWA MSI RADEON R9 280X GAMING OC EDITION GW30Zmień metodę płatności lub skontaktuj się ze sprzedającym martus_vip by ustalić szczegóły. ------------------------------------------ I wlasnie aukcja sie skonczyla powiedzcie mi tylko czy ja jestem uwzgledniony w tych 8 osobach czy niestety mam pecha zycia? Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 jak kliknąłeś kup teraz to jest jest ok Płatność jest zwykłym przelewem bankowym, a nie przez allegro. Powinieneś dostać nr konta do wpłaty. Mam nadzieję, że ta aukcja to nie wałek. Cytuj Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 0 komentarzy od kupujących, śmierdzi wałkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
maroon 0 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Tutaj jeszcze druga aukcja od tej samej osoby dla spóźnialskich gdyby ktoś chciał http://allegro.pl/jak-nowa-msi-radeon-r9-280x-gaming-oc-edition-gw30-i5017417451.htmlSwoją drogą trochę zastanawia fakt, że skoro 1 partia rozeszła się jak 'ciepłe bułeczki' to nagle pojawia się druga EDIT: Muszę napisać, że robi się coraz ciekawiej. Po dostaniu danych do przelewu, coś mnie tchnęło żeby sprawdzić podany numer konta. Wujek google podesłał mi taką oto stronę: http://jakitobank.pl/konto/PL71105017641000009203075149Pytanie - co sądzicie w takim wypadku o tych aukcjach?Dla potencjalnych kupców, którzy mogą czytać ten temat - ja bym się wstrzymał póki co z przelewem. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez maroon Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Chłopaki nie wpłacajcie lepiej kasy bo to, że wystawił teraz jeszce kolejne kilkanaście sztuk śmierdzi wałkiem na kilometr. Moim zdaniem warto zadzwonić i postarać się umówić na wysyłkę za pobraniem lub odbiór osobisty (ściemnić, że ma się niedaleko) zobaczymy jak koleś zareaguje. Cytuj Link to post Share on other sites
maroon 0 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Nie da rady za pobraniem. Napisałem na podany mail, czy jest możliwość wysyłki za pobraniem.W odpowiedzi dostałem, że nie ma takiej opcji Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 to śmierdzi coraz bardziej... Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) jest to wałek Mnie tutaj na forum też oszukała jedna osoba i to na śmieszną kwotę 25zł ale jak przelałem kasę to potem sprawdziłem konto i też to był Gdańsk i jak dobrze pamiętam ta sama ulica... Poza tym LOKALIZACJA WIĘCKOWICE a bank w GDAŃSKU? to już śmierdzi na kilometr Ja miałem też jeszcze inną sytuacje Szukałem tu na forum i52500k i zgłosił się koleś że ma i wystawił na allegro Wyobraźcie sobie taki zbieg okoliczności że jak mi to napisał na PW 5 minut wcześniej kupiłem od niego tego procka z jego auckji Miałem farta bo koleś posłał mi dane konta na PW i chciał żebym tam wpłacił, niestety dla niego posłałem kasę zaraz po kupieniu na payu bo zawsze tak robię no i dodatkowo sms na telefon który dostałem w mailu z allegro (do prawdziwego właściciela konta) ze dokonałem wpłaty i czekam na towar Prawdziwy właściciel do mnie zadzwonił bardzo zdziwiony i wyszło że to oszust Szybko skontaktowałem się z payu i odzyskałem kasę tego samego dnia Sprawa trafiła na policje i zeznawałem dwa razy , pokazując screeny z forum bmk i opisując całą sytuacje Koleś się włamał na konto i chciał mnie oszukać Także te powyższe aukcje to zwykłe oszustwo jak maroon wpłaciłeś kasę to raczej już jej nie zobaczysz... Edytowane 22 Stycznia 2015 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jego konto zostało zawieszone Cytuj Link to post Share on other sites
grande 4 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Przy pierwszym poście myślałem, że przegapiłem dobrą okazję... ale im dalej w las tym większy uśmiech, że jednak mam trochę farta. Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ktoś wpłacił kasę? Co napisało do was allegro? Cytuj Link to post Share on other sites
Mekto89 0 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Potwierdzam, konto zawieszone przez Allegro. Całe szczęście, że nie wysłałem kasy Wiadomość od właścicielki konta: WitamProszę nie przelewać żadnych pieniędzy za zakupiony przedmiot. Ja nic nie wystawiałam na sprzedaż to jest jakieś oszustwo. Sprawa została zgłoszona już do Allegro. Wiadomość od Allegro: Ważna wiadomość od Zespołu Allegro:Informujemy, że byliśmy zmuszeni zawiesić konto Sprzedającego xxx, u którego w ostatnim czasie dokonał(a) Pan(i) zakupu.Konto xxx zostało przejęte przez nieupoważnioną osobę, która następnie wystawiła na sprzedaż przedmioty. Zalecamy wstrzymanie się z wpłatą pieniędzy. Cytuj Link to post Share on other sites
maroon 0 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Nie no spokojnie. ja nic nie wpłaciłem i mam nadzieję, że nikt nie wpłacił. Jednak nauczka na przyszłość jest.Przy takich rzeczach chyba nie ma sensu kupować na aukcji bez payU lub bez wysyłki za pobraniem lub bez możliwości odbioru osobistego. Poza tym taka rada na przyszłość. Zawsze warto sprawdzić numer konta wpisując go do googl'a jak w moim przypadku. Można zaoszczędzić sobie wiele kłopotów i nerwów. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Na bank ktoś wpłacił. Trzeba uważać na takie podejrzane aukcje. Za mało komentarzy i brak wysyłki za pobraniem. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Pytanie czy ten oszust zdążył wypłacić z payu Jeśli nie, to kupujący są chyba bezpieczni. Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 wpłaty nie szły przez payu. sposób zapłaty przelew na konto. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jeżeli ktoś płaci na allegro zwykłym przelewem, to jest bardzo naiwną osobą. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 A na jakiej zasadzie payu działa? Kiedy moge cofnać kase? Cytuj Link to post Share on other sites
sebbo98 658 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Cofnac nie cofniesz, ale dostaniesz ja z powrotem duzo szybcien niz placac normalnym przelewem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts