jakub1181z 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witam. Mam problem drodzy przyjaciele, otóż kiedyś nagrywałem na płytę zdjecia, kilka razy z niej też oglądałem zdjęcia, ale teraz nie mogę zobaczyć wogóle zdjęc. Ekspolator pokazuje że płyta jest w 70% wykorzystana i z tym się zgodzę bo jest dość zdjęć, jednak kiedy wejdę w nią, jest czysto, niczego nie ma. Co mogło się stać ? Kiedy chcę w nią wejść to ładuje się dość długo, jakby były tam jakieś dane, ale poprostu jakby wyparowały. Czy mam szanse na ich odzyskanie ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) "otóż kiedyś nagrywałem na płytę zdjęcia, kilka razy z niej też oglądałem zdjęcia" - czy od momentu "kiedyś" coś zmieniło się w komputerze (system ,sprzęt jakiś) ? Czy inne płyty czyta bez problemu? W jakim formacie były wgrane(pewnie JPG)? Czytnik CD czy DVD? A rodzaj płyty? Edytowane 10 Stycznia 2015 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1181z 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Tak. Zmienił się system bo zdjęcia na płytę były nagrywane w 2011 na XP a teraz mam Windows 7 Ultimate 64 bit. Były to zdjęcia o formacie jpg i jest to płyta CD-R. Czytnik w komputerze jest nowy, DVD/CD a nawet u kolegi sprawdzałem i jest to samo Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) http://forum.benchmark.pl/topic/31001-dvd-nie-widzi-calej-zawartosci-plyty/ Nie mówię,że to jest przyczyną ale może jakaś droga..Pewnie nie masz już starego czytnika? Kliknij na płytę prawym klawiszem i każ otworzyć przy pomocy jakiegoś programu do oglądania zdjęć (systemowy ale możesz też wgrać jakiś prosty darmowy) Edytowane 10 Stycznia 2015 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Do czytania problematycznych krażków polecam Any Reader CD Roller Iso Buster Iso Puzzle Bad Copy Pro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts