Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.
Chciałbym zapytać czy ten zestaw śmiało uciągnie jedne z nowszych gier (Cs;Go, Fifa,  BF) na przyzwoitej liczbie fps?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=92901&s=80774&s=78215&s=63363&s=60889&s=86237&s=87884&s=78634

Ewentualnie co byście zmienili lub czy byście polecili tańszy zestaw z podobną wydajnością.

Z góry dzięki :)

Witam.

Chciałbym zapytać czy ten zestaw śmiało uciągnie jedne z nowszych gier (Cs;Go, Fifa,  BF) na przyzwoitej liczbie fps?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=92901&s=80774&s=78215&s=63363&s=60889&s=86237&s=87884&s=78634

Ewentualnie co byście zmienili lub czy byście polecili tańszy zestaw z podobną wydajnością.

Z góry dzięki :)

Drogie GPU z niską wydajnością. Jeśli chciałbyś wziąć R7 250 to wersję z DDR5

MOBO słabo z obsługą pamięci, ale raczej niczego lepszego nie znajdziesz.

PSU może nie wystarczyć, wziąłbym przynajmniej 400W.

Po za tym, w miarę ok.

Edytowane przez 7niebo

@kajtek.

Mogę to wziąć pod uwagę.  Mógłbyś coś zaproponować?

A wracając do "mojego" zestawu.  Czy miałbym na tym sprzęcie 60+ stałych fps w CS:GO?

Za około 1400 złapiesz i5 2400/2500 + jakiś GTX serii 4XX lub 5XX, do tego 4/8 GB ram i dysk 500/1TB

Tu masz dwa przykładowe

1

2

Hmm.. Który z tych 2 bardziej byś polecił?

Lepiej zaufać sprzedawcom na tego typu stronach czy złożyć coś samemu

Ja osobiście nie widzę nic złego w sprzęcie używanym (sam kupuję czasem części do starszych kompów).

Gdy kupowałem przez olx, zawsze prosiłem o sprzedaż przez allegro, bo jest większe bezpieczeństwo.

Poproś sprzedawcę o dokładne zdjęcia i screeny z GPU-Z i CPU-Z.

Drugi zestaw ma więcej RAM, lepsze GPU, CPU, które można kręcić.

W pierwszym masz fajny design obudowy, kable od PSU w oplocie i system W7 Home w komplecie.

W wydajności dużo ich nie różni

Czytając to się uśmiałem:

Z tym sprzętem można zrobić dosłownie wszystko - zagramy w każdą grę, jaką będziemy chcieli kupić w sklepie, nie sprawdzając jej wymagań. Z takim komputerem nie trzeba będzie martwić się o rozbudowę przez parę najbliższych lat!

Nie można z tym sprzętem zrobić wszystkiego, stara i5 jeszcze ujdzie, ale grafika już teraz bardzo słaba i do tego marny zasilacz.

Ten zestaw od 7 nieba wygląda dosyć w porządku. 

Edytowane przez Głowa
  • 2 tygodnie później...

Znalazłem na olx ciekawy zestaw -  http://olx.pl/oferta/komputer-dla-gracza-intel-4x2-8-4gb-gtx260-goldensample-1792mb-700w-CID99-ID5W9pJ.html#74526b5edc

Co sądzicie o tym zestawie? - Opłaca się? - Jest jakiś haczyk? - Pogram na tym sprzęcie w nowsze gry (Cs:go , BF)

Ewentualnie moglibyście mi znaleźć jakiś przyzwoity zestaw na tego typu stronach do 1500zł?