Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Co polecicie mi w tej cenie? Wazne aby byla w miare duza przewiewna nie koniecznie z oknem? ( wogle nie wiem czy oplaca sie pchac w plexi??-jakie to jest grube wygina sie czasem czy tak jak balacha twarde?) Obudowa powina zmiescic cooler typu jakas katana lub cos w miare dobrego:) czekam na wasze propozycje i najlepiej aby wejscia usb itp byly nie z gory tylko od przodu-boku ewentualnie jak zrobic przejsciowke aby tak byly;p Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Drogi kolego tarind, otóż ja posiadam obudowę z oknem i Ci mogę coś o niej powiedzieć. Okno jest dość miękkie, bo to akryl. Jak popchniesz to się wegnie do środka, ale delikatnie. Okno to fajna sprawa, ale tylko gdy chcesz widzieć co ma w sobie Twój komputer. Mój komputer stoi na biurku i praktycznie cały czas na niego patrzę, więc dla mnie obudowa z oknem jest idealna. Jest spora, zmieści się w niej nie jeden sprzęt. (Thermaltake M9). Jeśli chcesz coś bez okna to polecam Ci taką http://www.komputronik.pl/Obudowy/Coole ... ,id,45460/ - troszkę ponad budżet, ale to już jest cacko pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A ja standardowo propaguję Anteca 300. http://www.komputronik.pl/Obudowy/Antec ... ,id,54881/ Poczytaj opinie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Hmm a masz gdzies recenzje tego sprzetu?? Bo ja sie generalnie zastanawiam nad anten 300 lub ten lepszy.. Zapomnialem nr. oraz CM690/590 Jak plexi jest miekka to chyba zobie ją odpuszcze bo i tak komp stoi na ziemi i czesto robi jako podnóżek ; D i go obijam:P Jednak widze ze 300 ma tylko 3 zatoki 5~ I wszystko montowane Srubowo? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Tak, są tylko trzy zatoki 5,25". Tylko co Wy tam chcecie trzymać? 1x CD, 2x DVD i 4 kontrolery obrotów? Ja mam tam wsadzone DVD i dysk na gumkach i się wszystko mieści. No i tak, wszystko jest na śrubki (na takie beznarzędziowe), co w sumie nigdy mi jakoś nie przeszkadzało, a często grzebie w kompie. Recenzje: http://www.frazpc.pl/artykuly/594/ANTEC ... /i/solidna http://pccentre.pl/article/show/Antec_T ... d/id=17137 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A masz jakies swoje zdj z tą obudowa ?> Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Chwilowo mam takie, zaraz mogę zrobić z jedno dodatkowe: http://www.benchmark.pl/uploads/zestaw_ ... 002603.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jeszcze mam takie pytanie jak z tlumieniem drgan i glosnościa oraz jak glosne sa wentyle dodane do zestawu?? Oraz zasilacz umieszczony jest na dole jednak na spodzie nie ma otworow skad ma pobierać powietrze... Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 1.Antec Gamer Three Hundred Case 2.CoolerMaster Centurion 590 Black 3.CoolerMaster CM 690 Black 4.NZXT Apollo Crafted Series Black 5.Thermaltake M9 Black z oknem Te Obudowy Ci Polecam Mieszczą Się W Zakresie Cenowym 250-350PLN. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Przeczytaj recenzje, wszystko opisane. Wentylator 140mm mnie denerwował, więc go wymieniłem (ale ja jestem maniakiem ciszy). Ale na ustawieniu MIN są w miarę ciche. Zasilacz można ustawiać w dwie strony, ale jak skirujesz na dół, to ma podstawkę 1,5cm i pobiera powietrze z dołu obudowy. Otwory są zbędne. Jeżeli chodzi o ciszę, to obudowa ma sporo dziur (tzn. na wentyle), więc najlepsza nie jest, ale ja żadnych wibracji nie wyczuwam. Jest bardzo solidnie wykonana, więc stoi twardo na miejscu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ok to czekam jeszcze na jakies foto od ciebie moze byc od srodka i z boku obudowy ew tyl:) Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 tarind jak chcesz moge ci dac foty CoolerMaster CM 690 Black ta obudowa kosztuje okolo 300zl Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A no mozesz zapodac Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 http://img299.imageshack.us/img299/5363/p4224863.th.jpg http://img504.imageshack.us/img504/1163/p4224858.th.jpg Tu masz dwa zdjęcia CM 690. Niestety nie widać dziur do puszczenia kabli tyłem, ale jest to naprawdę przydatne. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Trudno sie do usb na gorze dostac i do audio??? Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja nie mam z tym żadnych problemów, bo mam ok 13 cm przerwy między górą obudowy, a biurkiem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Kurde i nadal nie wiem jaką obudowe wziasc , mam ciezki orzech do zgryzienia 1. CM690 -Jednak sloty usb auido u gory co dziala niekorzystnie na ten model nie wiem czy bedzie u mnie dobry dostep do tych slotow 2.Antec 300 Nawet ladna Jednak nie ma dzior od dolu dla zasilacza czy jak go klasycznie zamontuje nie przegrzeje sie? Cm ma specjalne dziory do tego inne obudowy tez. 3.Moze cos innego zawroci moją głową? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 2.Antec 300 Nawet ladna Jednak nie ma dzior od dolu dla zasilacza czy jak go klasycznie zamontuje nie przegrzeje sie? Cm ma specjalne dziory do tego inne obudowy tez.Zasilacz, jeżeli ma skierowany wiatrak w dół, ma 1,5cm odstępu od dna obudowy gdzie jest już najchłodniejsze powietrze. Dodatkowo, z wentylatorami z przodu dostaje je bardziej schłodzone. Jakim sposobem to może być wadą? Nie namawiam na Antka, zrobisz jak uważasz, ale prosze go tu nie obrażać Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 2.Antec 300 Nawet ladna Jednak nie ma dzior od dolu dla zasilacza czy jak go klasycznie zamontuje nie przegrzeje sie? Cm ma specjalne dziory do tego inne obudowy tez.Możesz montować zasilacz zarówno wentylatorem do góry, jak i do dołu. Otwory na śruby umożliwiają oba sposoby montażu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 W sumie nie obrazam go - ale jestem troche wybredny chce juz miec bude pod i7 teraz mam w miare dobry sprzet to wymienie nie szybko ale jak bedzie to korzystne Jeszcze znalazlem CM590. A moze cos innego lekko drozsze sie znajdzie ? Bo chce miec w miare duzo miejsca itp:) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 A jeszcze sie spytam w tym antecu jakie dlugie karty graf wejda? tzn ile tam miejsca jest szer.? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wiec tak po dlugich namyslach odrzucilem reszte i zostalo antec 300 i dominator cm690 I teraz nie wiem ktora z nich bedzie lepsza:P Czy da sie jakos zrobic(dodac) abym mial usb itp na przodzie a nie gorze? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Da się, ale wiązać się to będzie z zakupem panelu do zatoki 5,25" za kilkanaście złotych. Cytuj Link to post Share on other sites
Omegalsk 0 Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Albo poszukać japońskiej wersji CM690 lub ja sprowadzić http://www.coolermaster.co.jp/cmjproductcase/cm690/001.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość tarind Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 A ten panel ile kosztuje?? I czy znajdzie sie jakis co bedzie pasowac kolorystycznie do obudowy? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts