libreq 0 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Siema mój start poczciwy gtx 280 po wsadzeniu do nowego komputera strasznie sie grzeje.W spoczynku normalna temp 55 Stopni ale gdy wlączam metro 2 min i tem dochodzi do 100 Miałem sterowniki od asus potem od strony nvidi dalej to samo. Czysciłem nalożyłem paste to samo Może macie jakies doświadczenia z takim zjawiskiem, chętnie posłucham i proszę o pomoc Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Jakie sterowniki masz zainstalowane, podaj nr. Kolejna kwestia, zmieniłes obudowę ? Link to post Share on other sites
libreq 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Teraz mam GeForce 340.52a wczesniej nvidia 301_42 Nie zmieniałem obudowy, ale zasilacz oddalem na gwarancje i dali mi nowy Jest jakaś możliwość ze daje za wysokie napiecia i sie grzeje przez to ? Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Wątpie, co to za zasilacz ? Link to post Share on other sites
libreq 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 cooler master g550m Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 jak z innymi temperaturami? Link to post Share on other sites
libreq 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Procesor normalnie na 4.5 z napięciem 1.3 oraz wyjsciocwym 1.8 na prime max temp 80 Procesor normalnie na 4.5 z napięciem 1.3 oraz wyjsciocwym 1.8 na prime max temp 80 w spoczynku 40stopni Link to post Share on other sites
7niebo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Wysokie temperatury to normalka w tej serii kart Edytowane 6 Stycznia 2015 przez 7niebo Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 czy radiator karty jest też taki gorący? Nawet w spoczynku powinien być gorący z takimi temperaturami. Jaki pasty użyłeś? Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Wysokie temperatury to normalka w tej serii kart tak, ale nie aż takie o jakich pisze autor. Czysciłem nalożyłem paste to samo Problem wystąpił po tym, czy problem był przyczyną tych działań ? W tej chwili to jedną z przyczyn może być nie dokładne złożenie chłodzenia, wszystkie thermopady są na miejscu i nie są uszkodzone? Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 a co mają termopady do temperatury gpu? ja tu stawiam na źle nałożoną lub niskiej jakości pastę. Link to post Share on other sites
libreq 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pasta to revoltec z jonami srebra czy cos takiego Problem wystapował przed i po nałożeniu Zauwazyłem że gdy włączam aplikacje 3d od razu skacze napiecie i temp minimalizuje to spada momentalnie pomocy xD Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 wygląda na niewłaściwe odprowadzanie ciepła z gpu do radiatora. sprawdź czy radiator się tak strasznie nagrzewa nawet w spoczynku, temperatura 55C to juz powinno zaczynać parzyć w stresie to powinno nie dać się dotknąć. Moim zdaniem źle nałożyłeś pastę, lub chłodzenie źle dolega do rdzenia. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie libreq 0 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Podłączyłem kartę w innym PC 5 min pracy w stresie 100 stopni. Wiec zasilacz eliminuje. Poczytałem coś w Google i znalazłem żeby zdjąć tego całego ihss z GPU wiec tak zrobiłem (fotki dodam potem bo na tel jestem) I teraz tak czy mogę włączyć kartę bez chłodzenia bo Nwm może juz się zj***l a przy ściąganiu oraz czy dawać tylko pastę czy pasta guma pasta? http://ifotos.pl/z/wrepwqs Problem rozwiązany po oskalpowaniu i usunieciu rdzenia oraz nalozenia pasty i silikonu lepiej przewodzi i w stresie po godzinie 80 stopni przy 90 % obortów.Głośno jest ale przynajmniej nie osiaga 100 przy 3 min Temat Close Link to post Share on other sites
Recommended Posts